Noutăți și comunicate

Valentin Farcas: Experimental SG: la The Pub Universitatii

15 iulie 2022
Valentin Farcas: Experimental SG: la The Pub Universitatii
Valentin Farcaș, unul dintre cei mai buni și mai enigmatici chitariști români, vine pe 15 iulie la The Pub Universității, într-un concert unic, în care chitara electrică va trece de la rock la blues, și de la psychedelic la free jazz, într-un amalgam experimental, în care virtuozitatea instrumentală și talentul componistic își dau mâna.

Membru fondator și compozitor al formațiilor de rock progresiv și jazz-rock, Experimental Q și Experimental Q2, ai anilor 1970, Valentin Farcaș și-a pus amprenta asupra stilurilor acestor trupe, prin sunetul explorator de chitară, orchestrațiile complexe și atmosfera sumbră, provenită din lecturi esoterice. În anii 1980, Farcaș a lăsat deoparte sunetul electric, influențat de Robert Fripp și John McLaughlin, activând în ansamblul de muzică veche Musica Antiqua, compunând muzică de teatru și susținând recitaluri de muzică renascentistă, sau de jazz, la marile festivaluri ale vremii, precum cel de la Sibiu. Stabilirea în Germania l-a făcut să se întoarcă la prima dragoste, rock-ul: trupele Silvie Rider Band și Havoc stau mărturie în acest sens. Conservatorist prin educație, rocker prin atitudine, perpetuu căutător (sonor și nu numai) prin voia proprie, dar și a lucrurilor, Valentin Farcaș a acumulat, de-a lungul timpului, o experiență muzicală greu de egalat.

Pe 15 iulie, la The Pub Universității, Farcaș va împărtăși o parte din acest univers sonor, creat în timp, invitându-ne într-o călatorie astral-muzicală cu totul specială: de la solouri de blues incisiv și ritmuri de rock, la pasaje de psychedelic spațial și inserții de free jazz, de la piese compuse inițial pentru chitară clasică, dar electrizate acum, la omagii instrumentale aduse marilor trupe rock, care au marcat tinerețile atâtor generații.

Obișnuiții melomani ai Pub-ului aflat în centrul Bucureștiului știu deja că muzica bună și experimentele live fac parte din oferta constantă și consistentă a casei. Pe data de 15 iulie, ei, și nu numai ei, sunt invitați la un eveniment cu totul aparte, familiar, dar nou în același timp.

Cine? Valentin Farcaș, chitarist al Formațiilor Experimental Q, Experimental Q2, Musica Antiqua, etc, etc, etc.
Ce? Experimental S(olo)G(uitar) - Concert solo pentru chitară electrică.
Unde? The Pub Universității, Blvd. Regina Elisabeta 9, București. Când? 15 iulie 2022, ora 19.30.
Cât? 30 lei bilet online, 50 lei în ziua concertului.
De la cine? The Pub Universității, Arta Sunetelor, AmBilet.ro, Claudiu Oancea.
Pentru cine? Iubitori de rock și aventuri sonore electrice, căutători de altceva.
Text promo de Claudiu Oancea.


Evenimente recomandate

Top