Noutăți și comunicate

Umbersun a lansat albumul de debut, Endless Winter Nights

20 august 2024
Umbersun a lansat albumul de debut, Endless Winter Nights
Umbersun a lansat albumul de debut, Endless Winter Nights
Formatia clujeana de doom death metal Umbersun prezinta albumul de debut intitulat "Endless Winter Nights", un material autoprodus si lansat independent pe data de 19 august.

Inregistrarile au fost facute in studioul personal al formatiei, iar tobele acustice au fost inregistrate la studioul Torion Recording Studio de catre inginerul de sunet Nimrod Szedlacsek. Mixul a fost realizat la faimosul studio Fascination Street Studios - cunoscut pentru colaborari cu artisti precum Amorphis, Katatonia, At The Gates, Arch Enemy, Opeth, Swallow The Sun si multi altii - de catre Alexander Backlund. Masterul a fost realizat de catre Tony Lindgren la acelasi Fascination Street Studios.

Continand sapte compozitii si avand o durata de peste o ora, Endless Winter Nights" invita ascultatorii la o calatorie in adancurile depresiei si ale anxietatii, incapsulate metaforic in imbratisarea rece a iernii. Piesa care imprumuta titlul albumului este punctul focal al intregului material, ilustrand in mod profund relieful emotional explorat de Umbersun. Nu in ultimul rand, pe doua dintre piesele albumului se poate remarca o colaborare cu solista Andrada Hofmeister (Symphress, Maesün), a carei voci blande contribuie la profunzimea emotionala descrisa de acestea.

Endless Winter Nights este disponibil aici:

- varianta CD
https://shop.loudragemusic.com/products/827451-umbersun-endless-winter-nights
https://delatitus.ro/magazin/cd-uri/cd-uri-trupe-romanesti/umbersun-endless-winter-nights/

- varianta digitala
Spotify: https://open.spotify.com/album/3QBXkYCqjSdH2Pc0WHvHs0
YouTube Music: https://music.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_lonTSHDAhHKDFNx05Xxcy7u3ILz-JKQ40
Apple Music: https://music.apple.com/.../endless-winter-nights/1762515236

In 2018, Flaviu Rosca (clape, fost membru Descend into Despair) si Doru Cailean (chitara, fost membru Whispering Woods) au demarat un proiect de studio pornind de la o viziune comuna Inradacinata In esenta stilului doom metal. Buna colaborare a celor doi a creat fundatia unui album demo, marcand geneza a ceea ce mai tarziu va deveni Umbersun.

Ansamblul s-a extins prin aditia lui István Vladareanu (Genune, fost membru Whispering Woods si Illusion of Control) la voce si chitara bas, Mihai A. Martin la chitara si Sergiu Petrica la tobe, aducand o infuzie de diferite influente si experiente In textura colectiva a sunetului. Aceasta fuziune de individualitate artistica a fost piatra de temelie pentru identitatea distincta a formatiei Umbersun, caracterizata prin Impletirea armonioasa a stilurilor melancholic doom, death, black si symphonic metal.


Componenta Umbersun:
• István Vladareanu: vocals, bass guitar
• Doru Cailean: guitars
• Mihai A. Martin: guitars
• Flaviu Rosca: keyboards
• Sergiu Petrica: drums

Contact Umbersun:
https://umbersun.com/
contact@umbersun.com

https://www.youtube.com/watch?v=zxlpp08E1_g


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top