Noutăți și comunicate

Ultimele detalii ale celor 3 concerte Impaled Nazarene in Romania - turneu anulat

ANULAT !!!
30 ianuarie 2011
Ultimele detalii ale celor 3 concerte Impaled Nazarene in Romania - turneu anulat
"Road to the Balkans Tour" anulat- comunicat oficial

Intregul turneu "Road to the Balkans" pe care trupa finlandeza Impaled Nazarene trebuia sa il sustina in aceste zile in zona balcanica, inclusiv trei concerte in Romania, este anulat. Vestea despre anulare a venit extrem de brusc, in aceasta dimineata, direct prin intermediul paginii de facebook a trupei, cum ca trupa a decis sa anuleze in totalitate turneul din Balcani, fara a oferi prea multe explicatii, mentionand doar ca mai multe detalii vor fi oferite ulterior.

Dupa mai multe ore, agentia care organizeaza cele trei concerte din Romania, Axa Valaha Productions, a reusit sa discute direct cu Mika Luttinen, vocalul si liderul trupei Impaled Nazarene care a transmis textual: "It is canceled due to total unproffesionalism of these Greek idiots (cu referire la agentia organizatoare a turneului, GCA Booking Agency din Grecia). We have never canceled a single show on our 20 years carrier and that speaks for itself. What a big fucking joke! From our part I can just say sorry to all of you, we were really looking forward to play in Romania, but we already booked our flights home".

In aceste conditii si tinand cont de faptul ca atat Axa Valaha Productions, cat si cele doua agentii organizatoare din Romania, Ribcage Booking si Metal Support, au actionat intotdeauna responsabil, incercand sa isi asume cele trei concerte din Romania, chiar fara colaborarea agentiei care a organizat intregul turneu, singura optiune in acest moment este reorganizarea celor trei evenimente in cel mai scurt timp, avandu-i ca headlineri pe finlandezi.

Mihai "Coro" Caraveteanu (Axa Valaha Productions): "Suntem cu totii extrem de dezamagiti de aceasta situatie, suntem prinsi in acest moment intre orgolii si interese care nu ne privesc, singura noastra optiune fiind aceea de a-i aduce pe Impaled Nazarene in Romania. Dupa o scurta discutie cu Mika Luttinen, am obtinut de la acesta confirmarea ca e inca deschis pentru viitoare concerte in Romania, de asemenea a confirmat de principiu, cel putin o data de concert peste patru cinci saptamani, urmand sa stabilim celelalte detalii de indata ce ei vor ajunge acasa in Finlanda. Oricum, din cate a precizat Mika, ei si-au rezervat vacanta de iarna pentru a efectua acest turneu, care in acest moment este anulat. In condiile in care toti lucreaza, este improbabil ca Impaled Nazarene sa poata sustina toate cele trei concerte din Romania, asa cum programul a fost gandit initial. In acest moment pot confirma 100% cel putin un concert al finlandezilor in Romania, la inceputul lunii martie 2011, cel mai probabil intr-o zi de sambata, de asemenea incerc sa confirm macar inca un concert in provincie, tinand cont de distantele mari dintre cele trei orase confirmate initial pe harta turneului. Bineinteles ca atat eu, cat si reprezentantii celor doua agentii din Oradea si Iasi, intelegem si ne asumam sa returnam contravaloarea biletelor deja achizitionate. De asemenea, biletele respective raman valabile pentru concertul sau concertele pe care le vom confirma in cateva zile. Dupa cum sper sa intelegeti, suntem responsabili, organizam evenimente de acest gen de prea mult timp ca sa ne putem asuma si impaca cu o astfel de situatie. De aceea am decis sa facem tot posibilul pentru ca Impaled Nazarene sa ajunga in Romania in cel mai scurt timp, vom reveni cu mai multe detalii in cateva zile."

Detaliile de mai jos nu mai sunt valabile.


Cei cinci finlandezi atomici de la Impaled Nazarene, care au speriat intreaga lume pe parcursul a peste doua decade de activitate neintrerupta, incep astazi, 30 ianuarie 2011, seria de trei concerte in Romania, intr-un oras important din fiecare provincie istorica a tarii, ca parte a turneului lor "Road to the Balkans Tour 2011", alaturi de trupa Ritual of Odds, una dintre cele mai energetice trupe death metal ale scenei grecesti.

De asemenea, au intervenit cateva modificari la nivelul trupelor care vor participa in cadrul celor trei concerte in calitate de local supports, celor sase trupe din Romania, Ungaria si Ucraina alaturandu-li-se o a saptea, Underdark din Polonia, care va concerta ca opening act la Bucuresti. Astfel, la Oradea, trupele care vor concerta in deschidere vor fi Spiritual Ravishment (death si grindcore post-nuclear, la prima aparitie live in 2011, primul concert in orasul natal dupa o pauza de trei luni) si Dim Vision (deatherii maghiari care au sustinut nu de mult un miniturneu in Romania). La Iasi, tinand cont ca se intampla a treia editie a Brutal Fest-ului, vor fi invitate doua dintre cele mai valoroase trupe locale, Rotten Remains (death metal old school si brutal) si Open Fire (convertiti pentru totdeauna la death thrash metal). Bucurestenii de la Mediocracy, singura trupa pe felia crustcore sludge din Romania, au fost nevoiti sa isi anuleze prezenta in cadrul Brutal Fest-ului iesean, dar vor concerta la Bucuresti, impreuna cu trio-ul ucrainian Castrum (un amestec coplesitor de death si thrash metal old school) si de polonezii de la Underdark (o confirmare de ultim minut in cadrul ultimului show din Romania al finlandezilor, prestatori de death metal sofisticat de sorginte old school).

30 ianuarie 2011 - Oradea - Vault 42 Club + Spiritual Ravishment (Ro) si Dim Vision (Hu)
31 ianuarie 2011 - Iasi - Hand Club - Brutal Fest 3 + Rotten Remains (Ro) si Open Fire (Ro)
1 februearie 2011 - Bucuresti - The Silver Church + Mediocracy (Ro), Castrum (Ua) si Underdark (Pl)

Biletele pentru cele trei concerte sunt deja in vanzare, fiind disponibile la pretul de 35 de lei (pret valabil inclusiv in ziua concertului). Biletele se pot comanda direct la contactele de mai sus, fiind de asemenea disponibile direct in zilele concertelor, la intrarea in club.

Oradea - Ribcage Booking - tel. 0722.267.527, email: ribcage[dot]ro[at]gmail[dot]com
Iasi - Metal Support - tel. 0741.229.366, email: dark_spektru[at]yahoo[dot]com
Bucuresti - Axa Valaha Productions - tel. 0721.107.776, email: axa666[at]yahoo[dot]com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top