Noutăți și comunicate

Turneul Furnaze si Delusive Dawn in Romania

23 - 28 septembrie 2010
Turneul Furnaze si Delusive Dawn in Romania
Axis of Evil Entertainment prezinta turneul trupelor FURNAZE (Londra, Anglia) si DELUSIVE DAWN (Dresda, Germania).


Furnaze (Londra, Anglia)
http://www.myspace.com/furnaze

Olivier Vermeersch: chitara, voce
Andy Cane: bass
Matija Novak: tobe

Fondata de chitaristul belgian OLIVIER VERMEERSCH, trupa FURNAZE aduce un suflu nou in zona old school thrash metal fara a se departa insa de origini. La inceput era doar o formatie de preluari, insa dupa ce au lansat "LAME BRAIN SOCIETY" un EP cu sase piese direct la tinta lucrurile s-au schimbat. Tobe puternice, chitari rapide combinate cu riff-uri solide si atractive au facut din FURNAZE o trupa de top. Dupa cateva schimbari de efectiv, ANDIE CAYNE ajunge la bass si determina trupa sa se apuce de comunerea unui nou material. Au urmat nenumarate concerte, culminand cu turneul european alaturi de Tarja Turunen. Ultimul CD, "No Stairway to Heaven" (la WorldSound Records) demonstreaza dezvoltarea trupei in cadrul comunitatii metalice. Recent au deschis un turneu OBITUARY in Anglia, avandu-l pe Adrian Erlandsson (Cradle of Filth, The Haunted, Paradise Lost) la tobe si au in plan si un set de concerte in SUA, spre sfarsitul acestui an.


Delusive Dawn (Dresda, Germania)
http://www.myspace.com/delusivedawnmusic

Ronny Schmidt: chitara
Susie Schmidt : bass
Martin Krell: tobe
Paul Naumann: chitara
Martin Muller: voce

DELUSIVE DAWN a aparut in 2001, trupa fiind creata de 6 persoane care vroiau pur si simplu sa cante death metal. Din start a iesit un stil care e greu, dar si melodic in acelasi timp. Dupa un numar de concerte au lansat EP-ul "Resistance Is Futile", in 2002, CD care s-a vandut nesperat de repede. In anii ce au urmat, DELUSIVE DAWN castiga experienta scenica deschizandd pentru Krow, Disillusion, Manos, Golem, Darzamat, Debauchery, Disbelief, Agathodaimon, Belphegor si Graveworm.

De-a lungul timpului stilul s-a modificat, lucru care se poate remarca cel mai bine de la single-ul "Off The Dark" (Halls Of Hidden Hate) din 2004. Un demo nou a fost lansat in 2005, an in care nu s-au putut da prea multe concerte din cauza schimbarilor de componenta. Piesele devin mai complexe si mai grele, clapele si vocile feminine dispar. In toamna lui 2006 Giacomo Lehmann (vocea din SADO SATHANAS) preia microfonul, el fiind si cel cu ajutorul caruia se lanseaza "Enter The Gates" - primul album al trupei (2008).

Sebastian (manager de turneu, tobar la SADO SATHANAS): "E o mare oportunitate pentru noi sa prezentam DELUSIVE DAWN audientei din Romania, dupa succesul turneului cu SADO SATHANAS de anul trecut. Suntem mandri sa revenim in Romania, de data asta cu o formatie de top din Anglia: FURNAZE! La ce te poti astepta nu e altceva decat o doza serioasa de thrash si death metal, deci nu ne ratati in turneu!"


Cele sase concerte din Romania sunt:

Joi, 23 septembrie 2010 - Timisoara (Daos)
Vineri, 24 septembrie 2010 - Deva (John's)
Sambata, 25 septembrie 2010 - Petrosani (Barock)
Duminica, 26 septembrie 2010 - Bucuresti (The Silver Church)
Luni, 27 septembrie 2010 - Sibiu (Free Eagles)
Marti, 28 septembrie 2010 - Cluj-Napoca (Roland Garros)

Stand Bestial Records la toate aceste concerte: CDuri, reviste, DVDuri, tricouri, bilete la urmatoarele concerte.


Evenimente recomandate

Top