Noutăți și comunicate

Turneu The Stone si Infest in Romania

23 februarie 2012
Turneu The Stone si Infest in Romania
Intre 23 si 25 februarie 2012, Axa Valaha Productions anunta ca trupele The Stone (black metal Serbia) si Infest (black trash metal Serbia) se vor afla in turneu pe teritoriul Romaniei.

Doua din cele mai importante trupe ale scenei subterane din Serbia, THE STONE si INFEST, vor concerta in Romania la sfarsitul lunii februarie 2012, la initiativa Axa Valaha Productions, care prezinta astfel primul turneu in Romania in acest an, in avanpremiera turneului pe care legendara trupa poloneza Christ Agony (cu membri Vader, Behemoth, Incantation) il va sustine in zece tari din Balcani, inclusiv Romania.

Mini-turneul pe care The Stone si Infest il vor sustine in Romania include trei concerte, dupa urmatorul program:

- 23.02.2012 Timisoara - Club Daos
- 24.02.2012 Bucuresti - Club Fabrica
- 25.02.2012 Constanta - Club MetalCave

Alaturi de cele doua trupe din Serbia, vor concerta mai multe trupe locale, deocamdata fiind confirmate trupele Apa Simbetii si Spinecrusher in cadrul concertului de la Bucuresti, din Club Fabrica.

Pretul biletelor va fi anuntat in curand, turneul The Stone / Infest este o productie Axa Valaha Productions, recomandata de Romanian Thrash Metal Club.

The Stone

THE STONE este una dintre cele mai atractive titulaturi ale scenei underground black metal din Serbia, cu o activitate de peste cincisprezece ani, timp in care au lansat cinci albume, mai multe EPuri si compilatii, respctiv un DVD intitulat sugestiv "Live Curse from the East". Trupa a debutat sub numele Stone to Flesh, sub care au lansat caseta demo de debut "Serbian Woods", indelung aclamata de presa si fanii black metal si care a fost lansata ulterior atat sub forma unor materiale pe vinil, cat si ca parte a mai multor compilatii care prezinta activitatea trupei de la inceputuri si pana in prezent. Initial semnatari ai unui contract cu celebrul label german Solstitium Records, ulterior trecand in tabara Folter Records din Berlin si fiind reprezentati in Statele Unite de labelul profilat pe lansarea de produse pe vinil, Diabolist Services Cult din Washington, The Stone este una dintre cele mai active trupe balcanice in materie de concerte, ei sustinand pana in prezent sute de concerte peste tot in Europa, alaturi de trupe importante ca Negura Bunget, Inquisition sau Corpus Christi, de asemenea fiind prezenti de-a lungul timpului in cadrul mai multor festivaluri renumite din vestul Europei. The Stone au concertat pentru prima data in Romania in anul 2003, la Timisoara, alaturi de norvegienii de la Ancient. De asemenea, cei patru membri ai trupei activeaza in paralel in cealalta trupa legendara a scenei din Serbia, May Result, cu care au concertat acum zece ani in cadrul Deva Rock Camp 2001, ulterior lansand in Romania, prin intermediul Bestial Records unul dintre vechile lor albume. Stilul trupei The Stone, raw black metal, crud si rapid, impletind anti-crestinismul declarat al trupei cu mituri slave din perioada pre-crestina, alaturi de imaginea diabolica a sarbilor, le-a adus comparatia frecventa cu Immortal. The Stone vor putea fi urmariti la lucru, in cadrul unor recitaluri de aproximativ 60 de minute, ca headliner al celor trei concerte de la sfarsitul lunii februarie 2012.

http://www.thestonehorde.com
http://www.myspace.com/thestonehordeInfest

INFEST
din Belgrad activeaza de asemenea de peste zece ani pe scena underground locala din Serbia, timp in care au lansat doua materiale demo, trei albume de studio si un EP. Ultimul album "Everlasting Genocide", produs in Hellsound Studio din Cehia, sub bagheta lui Honza Kapak de la Avenger si avandu-l ca invitat pe Thebon de la Keep of Kalessin, este o dovada certa a faptului ca Infest este una dintre cele mai atractive trupe extreme din Serbia, albumul fiind un produs credibil, amplu si puternic, destinat atat consumatorilor de thrash metal clasic, cat si celor din zona death metal, o combinatie infernala de death metal sangeros si thrash metal old school in viteza, cu un grunting gutural si feroce, totul impins spre limita brutalitatii extreme, cu texte intunecate si violente. Desi au concertat sporadic peste tot in Europa in cadrul mai multor turnee si festivaluri de profil, Infest n-a ajuns niciodata pana acum pe scenele din Romania, astfel ca cele trei concerte din luna februarie 2012, alaturi de conationalii The Stone, constituie o premiera care cu siguranta va produce valuri de entuziasm printre fanii genului.

http://www.myspace.com/infestserbiaEvenimente recomandate

Top