Noutăți și comunicate

Trupele Therion, Eluveitie si Zdob si Zdub sunt confirmate la ARTmania Festival Sibiu 2014

28 februarie 2014
Trupele Therion, Eluveitie si Zdob si Zdub sunt confirmate la ARTmania Festival Sibiu 2014
Cea de-a Ix-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 4-10 august 2014, concertele principale desfășurându-se în weekend, după următoarea structură: Scena Principală va fi construită în Complexul Balanța sub numele de "ARTmania Vampires' Den", în timp ce scena din Piața Mare va găzdui concerte cu acces liber pentru publicul general. De asemenea, curtea interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare și Curtea Casei Altemberger a Muzeului de Istorie vor găzdui concerte cu acces special.

Începând din acest an, ARTmania Festival dezvoltă povestea născută în cetatea medievală a Sibiului și oferă iubitorilor de muzică, în premieră, patru scene. Publicul dedicat al festivalului se va putea ascunde de lumină în "ARTmania Vampires' Den", spațiul care va găzdui în weekend concertele unora dintre cei mai cunoscuți artiști internaționali. În acest loc, accesul va fi permis doar posesorilor de abonamente achiziționate până în prezent și până la data festivalului, în limita locurilor disponibile.

"ARTmania Vampires' Den" va găzdui vineri seara concertul Eluveitie. Povestea Eluveitie a început în iarna anului 2002 în Elveția când membrul fondator Chrigel Glanzmann a decis să formeze o trupă care să unească metal-ul melodic cu folk-ul, dând astfel naștere unei noi ere: folk-metal. Trupa concertează de peste 12 ani și în 2014 ajung în premiera pe scena ARTmania Festival.

Una dintre cele mai votate trupe în topul preferințelor spectatorilor ARTmania va concerta sâmbătă, 9 august 2014, pe scena principală ARTmania Festival. Încântându-ne de mai bine de 26 de ani, Therion în concert este trupa ce trebuie descoperită de fiecare dată, la fel cum fiecare album este o provocare a simțurilor stimulate de magia Therion.

În curtea Palatului Brukenthal Sibiu va fi amplasată și în acest an ARTmania Acoustic Stage. Melomanii se vor putea bucura de cel puțin un concert cu un nume legendar organizat în seara de joi, conform tradiției începute în 2013 cu Deine Lakaien, unul dintre cele mai apreciate evenimente ale ediției anterioare.

ARTmania Post Rock Stage va promova în weekend cele mai apreciate proiecte de gen, în curtea Muzeului de Istorie - Casei Altemberger.

Concertele din Piața Mare vor avea acces gratuit pentru publicul larg, promovând renumite formații rock din România. Prima confirmare din această serie vine de la Zdob și Zdub. Trupa va concerta sâmbătă seara într-un show live spectaculos. Am putea să îi numim etno-rockeri care îmbină elementele hip-hop, drum'n'bass, jungle, punk și dau naștere unui crossover muzical original, unde se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural.

Pentru Scena Principală a festivalului, "ARTmania Vampires' Den", vor fi disponibile exclusiv abonamente, fără bilete individuale pe zile, o condiție impusă de spațiul limitat. Abonamentele pentru publicul din România sunt disponibile în rețelele Diverta și myticket.ro, la sediul ARTmania din București sau online pe shop.artmania.ro. Începând din luna martie abonamentele vor fi disponibile și în rețelele Eventim și Germanos.

Prețuri în limita a 1.000 de abonamente pentru fiecare perioadă de distribuție: martie-aprilie: 125 lei; mai-iunie: 150 lei; iulie-august: 180 lei. În cazul epuizării unei categorii, distribuitorii vor activa automat următoarea categorie de preț. Publicul de peste hotare își poate achiziționa abonamente prin platforma shop.artmania.ro. Biletele speciale pentru evenimentele organizate în spațiile Muzeului Național Brukenthal și Muzeului de Istorie vor fi disponibile în curând.

Urmăriți artmaniafestival.ro și facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutăți.


Evenimente recomandate

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă