Noutăți și comunicate

Trupele Shadow Of Intent si UADA au fost confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2020

2 decembrie 2019
Organizatorii REF 2020 (Rockstadt Extreme Fest 2020) anunta inca doua trupe, tocmai din Statele Unite ale Americii: Shadow Of Intent (symphonic deathcore) si UADA (melodic black metal).


Detalii despre Shadow Of Intent

Avandu-l ca membru pe Ben Duerr, detinatorul uneia dintre cele mai "inhumane" voci din scena metal recenta, Shadow Of Intent este fara discutie in topul trupelor de deathcore actuale. Motorul acestui proiect este Chris Wiseman, probabil mai cunoscut ca fiind chitaristul si compozitorul trupei de prog-metalcore, Currents. Totusi, partea sa de creatie in Shadow Of Intent nu poate fi trecuta cu vederea si poate parea pentru unii chiar mai creativa si interesanta.

Shadow Of Intent a luat nastere in 2014 ca un proiect online al lui Ben si Chris lansand la acea vreme primul EP "Inferi Sententia".Shadow of Intent - Rockstadt Extreme FestIn 2015 au lansat mai multe piese urmate de albumul "Primordial" in 2016 care a atras atentia imediat. In urmatorii ani au lansat "Reclaimer", un album produs independent (ca toate materialele lansata pana acum) in 2017 si care a inregistrat vanzari de 1300 de unitati in prima saptamana si pana acum, milioane de ascultari online.

Daca ne referim la ultimul album lansat "Melancholy" (2019), prezenta lui Anthony Barone (Aegaeon, A Night In Texas) la tobe este esentiala, stilul propriu de percutie potrivindu-se perfect cu stilul abordat pe album.

"Melancholy" este unul dintre putinele albume deathcore care vor avea un impact de durată; unul pe care îl voi învârti de mult timp încă. Acest material este ca o vitrină pentru Shadow Of Intent pentru a-și etala talentul tehnicalitatilor muzicale în timp ce rămâne bine scris și ușor digerabil. Această înregistrare este plină de pasaje vocale memorabile, riff-uri grozave și linii de percutie scrise impecabil, toate completate de pasaje simfonice. Nu v-ati astepta ca o trupă de acest calibru să lanseze independent un material de extrem metal la o asa calitate. Munca și determinarea lor sunt clar evidente iar pentru acest album ei merită tot succesul de care se pot bucura. Shadow of Intent sunt în mod incontestabil la maximul lor mai ales cu line-up-ul actual și nu prezintă semne de încetinire. Jur, death metal-ul continuă să devină din ce în ce mai bun în fiecare an" scrie killyourstereo.com.

https://www.facebook.com/ShadowofIntentCT/
https://open.spotify.com/artist/76xrrejizyQpKukBIhnf3D
https://www.youtube.com/watch?v=A3fBD9xjqac

Detalii despre UADA

UADA, care se traduce prin "bântuit" în latină, este un proiect inspirat de spiritul valului black metal de la începutul anilor '90. Apărută în 2014 în Portland, Oregon (SUA), trupa a atras atenția prin abordarea muzicală inedită capabilă să îmbine duritatea originală a black metal-ului cu un spectru larg de influențe. În așa fel încât au început să fie rapid observați și apreciați de artiști cunoscuți, precum John Haughm de la Agalloch, pentru care "UADA este una dintre cele mai interesante și captivante tinere trupe ieșite din Portland în zilele noastre".UADA la REF 2020La numai un an, grupul debuta live în concert la Famine Fest II alături de nume precum Terrorizer, Engorged, Nekrofilth, Drawn & Quartered sau Cemetery Lust, UADA impunându-se drept una dintre revelațiile festivalului. A urmat apoi Northwestern Black Circle Festival, unde formația a împărțit scena cu artiști precum Inquisition, Demoncy, Weregoat sau Slutvomit și multe alte apariții la evenimente muzicale de profil.

După ce și-a extins experiența aparițiilor live, la doi ani de la debut UADA a lansat pe piață, prin eforturi proprii, primul album numit "Devoid of Light". La doi ani distanță a urmat "Cult of a Dying Sun" bine primit de public, și caracterizat drept "un mix de tonalități similare cu cele ale Agalloch peste care se presară multă întunecime, se toarnă o doză puternică de death și vei obține o compoziție impresionantă numită UADA".

Facebook: https://www.facebook.com/OfficialUADA/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/30R8X3xhfDbxAcfxSZ0UaQ
Bandcamp: https://uada.bandcamp.com/
Youtube: https://youtu.be/1WeeMHq3I3Y

Line-up REF 2020

În acest moment, la Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt confirmate următoarele trupe: Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), Despised Icon (CA), Mayhem(NO), Kampfar (NO), In The Woods... (NO), Dyscarnate (UK), Cattle Decapitation (SUA), In Mourning (SE), Infected Rain (MDA), Phil H. Anselmo & The Illegals (USA), Mephorash (SE), Cradle Of Filth (UK), Anthrax (SUA), Unleashed (SE), Overkill (SUA), As I Lay Dying (SUA), Katla. (IS), Bethlehem (DE), Dead Label (IR), Strains (BE), Rings Of Saturn (SUA), Shadow Of Intent (SUA), UADA (SUA). Noi nume vor fi confirmate în curând.

Biletele se pot cumpara online: https://www.iabilet.ro/site/event/44585/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top