Noutăți și comunicate

Trupele prezente la Transilvania Tattoo Expo 2012 la Sibiu

5 iunie 2012
Trupele prezente la Transilvania Tattoo Expo 2012 la Sibiu
Anul acesta, convenția de tatuaje de la Sibiu va aduce pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor cele mai bine cotate formații tribut din România. Melodiile celebre ale celor de la Metallica, Slayer, Dio și Pantera vor fi reinterpretate la Transilvania Tattoo Expo 2012 de formațiile Masterpiece, Silent Scream, Hungry for Heaven și Domination.

În perioada 22 - 24 iunie 2012 vor mai urca pe scenă cei de la Krepuskul, Onenightstand și prima trupă de rockabilly din România, CatRythm.

Vineri, 22 iunie 2012, cei care vor deschide seria concertelor vor fi clujenii de la Silent Scream, trupa înființată în toamna anului 2011 ca trupă tribute Slayer, una dintre cele mai influente trupe ale scenei metal mondiale, considerați unii dintre părinții thrash metalului. Urmează apoi Hungry for Heaven, tot un proiect tribut muzical clujean, alcătuit pentru a celebra viața, muzica și personalitatea lui Ronnie James DIO considerat de unii cea mai mare voce a metalului. Playlist-ul abordat traversează trei decenii din cariera marelui artist, aducând laolaltă piese Rainbow, Black Sabbath sau Heaven and Hell, alături de clasicele DIO.

Masterpiece
Cei care vor inchide prima zi de concerte vor fi Masterpiece, prima formație tribut Metallica din România. Deși relativ tânără, este alcatuită din membrii cu o vastă experiență muzicală, fiecare cântând și în diferite trupe consacrate din țară. Încă de la început s-au bucurat de succese obținute în concerte și festivaluri atât în România cât și în Ungaria unde în 2009 au susținut un turneu în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia ( tribut Nirvana).


Sâmbătă, 23 iunie 2012, de la ora 21:00 vor cânta cei de la Krepuskul, o trupă cu un stil aparte, avangardist. Una dintre cele mai dinamice trupe de metal românești, câștigători ai finalei naționale Local Heroes, cea mai "harnică" trupă din Transilvania - așa cum au fost descriși de cei de la metalhead.ro-, cu peste 160 de concerte live în 5 ani de activitate, Krepuskul vin să facă atmosferă la Transilvania Tattoo Expo.

Bucureștenii de la Domination, trupă înființată în noiembrie 2009, cu intenția de a aduce un tribut celei mai influente trupe de metal a tuturor timpurilor, Pantera, vor închide seria concertelor de sâmbătă.

Catrythm
Dupa două zile de convenție și ritmuri "supărate", Catrythm, prima trupă de rockabilly din România, vine la Sibiu să ne aducă aminte de unde a plecat totul. Duminică este ziua rock n roll. Catrhythm vă propune un cocktail de rockabilly  cu o aromă fină de Jump Blues. Astfel îi veți putea auzi pe Janis Martin, Wanda Jackson, Johnny Burnette, Don Woody, Tommy Steel, Etta James, Ruth Brown și mulți alții.

Onenightstand
Unii spun ca e hard rock, alții că e punk, sleaze sau glam rock, dar de fapt e doar "high voltage rock and roll"! Deși e un proiect relativ tânăr, Onenightstand își propune să iasă în evidență pe scena rock din România și nu numai și o vor face cu siguranță în primul lor concert open-air, duminică 24 iunie.


Accesul în zona de concerte

Concertele din acest an vor avea loc pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în Piața Unirii din Sibiu. Zona va fi transformată într-un spațiu dedicat rock-ului în perioada convenției, accesul publicului facându-se doar pe baza de bilet. Prețul unui bilet este de 15 RON/zi și 30 RON/weekend și asigură accesul la toate evenimentele incluse în programul artistic al convenției. Biletele pot fi achiziționate la intrarea în spațiul de eveniment.
esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în Piața Unirii din Sibiu

Un "Tribute band" este o formație care interpretează melodiile unei trupe celebre la nivel internațional. Aceste formații au luat nastere din pasiunea unor oameni talentați care au vrut să aducă un omagiu formației lor favorite. Membrii lor nu interpretează doar melodiile trupelor ci și-au adaptat vocea și interpretarea scenică în funcție de idolii pe care îi imită.
 

Transilvania Tattoo Expo 2012 este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, realizată cu sprijinul Shopping City Sibiu, Murfatlar, Astra Film Sibiu, Carpathian Travel Center și Promo Management.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă