Noutăți și comunicate

Trupele Coma si Phenomenon canta in deschiderea concertului Linkin Park

4 iunie 2012
Trupele Coma si Phenomenon se alatura Zdob si Zub in deschiderea primului concert al trupei Linkin Park in Romania, pe 6 iunie 2012 la Romexpo Bucuresti, in parcarea A. Accesul este permis de la ora 17:30, iar spectacolul incepe la ora 17:50.

"Suntem de multa vreme in discutii cu managementul Linkin Park vizavi de celelalte doua propuneri de trupe din deschidere. Linkin Park sunt cunoscuti pentru faptul ca au avut in deschidere de nenumarate ori trupe tinere, incurajand promovarea lor pe plan local" spune Sorina Burlacu, Director General Events.

Trupa Coma
COMA

Una dintre cele mai iubite trupe de rock aternativ din Romania, infintata la inceputul anilor 2000, Coma (Catalin Chelemen - voce principala, Razvan Albu - tobe, Dan Costea - voce, chitara, Sorin Petrescu - chitara bas, Razvan Radulescu (DJ Hefe) - scratchuri, efecte, keys si Razvan Nastase - chitara) a impresionat inca de la inceput. Dupa ce incheie o intelegere cu casa de discuri A&A Records, in 2001 apare si primul album, Somn, sustinut de piese precum: "Nu vreau fetito casa", "In mine in soapta", "Stai", "Bruce Lee vs Vandam".

Trupa este nominalizata pentru best alternative band la gala premiilor industriei muzicale romanesti in 2002. La finalul anului 2006 apare al doilea album al formatiei, "Nerostitele", produs 100% independent. Videoclipul ce sustine albumul ilustreaza piesa "Coboarama'n rai" si este regizat de Marian Crisan, castigatorul premiului Palme d'Or pentru scurtmetrajul Megatron la Cannes. Pe una din piesele acestui material, "Mai presus de cuvinte", invitat special este basistul trupei Faith No More, Bill Gould, marcand astfel prima colaborare dintre o trupa romaneasca si un nume greu al scenei americane de rock alternative. Albumul ocupa locul 2 in topul celor mai bune albume alternative ale anului pe site-ul metalhead.ro.

In 2007 apare si primul DVD al trupei intitulat "At the movies". 2008 aduce primul album unplugged, "Coma Light", un album cu piese mai vechi reorchestrate si reinterpretate, urmat de un turneu de promovare in toata tara si in Republica Moldova. Coma a sustinut  zeci de concerte si a participat la toate festivalurile importante din Romania precum Penisula, Coke Live, Stuffstock, Rosia Montana, Studentfest Timisoara, festivalul de Snowboard de la Balea Lac, Mountain Bike la Poiana Brasov, motociclism - MotoRock la Ploiesti si culminand cu prezenta in deschiderea concertelor Ozzy Osbourne, Deftones, Incubus Sepultura, Therapy?, Soulfy, Ignite, Hed(pe), Harmfull feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain de la Bucuresti, si nu in ultimul rand la Bestfest 2011 alaturi de Skunk Anansie. In vara anului 2011 la chitara vine Razvan (Sherifu'), fost component al trupelor DoDiez si Deathdrive, iar primul single insotit de un videoclip, "Semn", apare in noiembrie 2011.


Trupa Phenomenon
PHENOMENON

PhenomenOn este in 2012 o trupa de tineri muzicieni, cu un excelent background muzical, avand la activ 5 ani de activitate muzicala intensa, sute de concerte sustinute in Romania si in strainatate, nenumarate premii la concursurile de gen si doua albume de studio. Au luat nastere in 2007 avand in componenta cinci foarte tineri muzicieni, dornici sa cante si sa experimenteze pentru a-si gasi propriul stil. La 5 ani de la infiintare, dupa mici schimbari de componenta si mii de ore de muzica in sala de repetitii, in studioul de inregistrare si mai ales pe scena a numeroase cluburi, concursuri si festivaluri de prestigiu national si international, Phenomenon este o trupa perfect inchegata, de "alternative metal", cu un sound personal si original, rezultat din preferintele si experientele muzicale ale celor 5 componenti (Catalin - voce, Andrei - chitara, Asy - chitara, Alex - tobe, Robert- chitara bass).

De a lungul timpului, trupa a sustinut peste 200 de concerte in cluburi, pe scene de spectacol, in pietele oraselor, la festivaluri si concursuri (Bulgaria, Republica Moldova, Marea Britanie, Belgia, Croatia, Suedia, Grecia si Serbia). In 2011, PhenomenOn a reprezentat Romania la festivalul "Imagine" din Croatia, unde sustine mai multe concerte. Au cantat la festivalurile: Green Rock Fest 2010 si 2011 (Bulgaria, Ruse), Posada 2011, Stuffstock Vama Veche 2009 si 2010, Callatis 2009, Another Smiling Face 2010 - caritabil (Republica Moldova- Chisinau), Balkan Rock Zone 2010 (Bulgaria- Kyustendil), Global Battle of the Bands 2009 - invitati (Belgia, Anvers). In aprilie 2012, PhenomenOn a inregistrat un videoclip la single-ul "United", ce reflecta sound-ul actual al trupei. "United" este un credo al membrilor PhenomenOn, o confirmare a drumului muzical pe care merg impreuna si reflecta cu sinceritate increderea lor in puterea muzicii si a prieteniei.

Biletele sunt disponibile la preturile de
- 130 lei - Gazon B;
- 200 lei - Gazon A;
- 270 lei - Golden Ring
- 360 lei - Tribune VIP.

Tichetele se pot cumpara online, pe http://www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si in doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Sursa : Events
http://www.events.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top