Noutăți și comunicate

Trupele Candlemass, Mgła si Bolzer vor concerta la Rockstadt Extreme Fest 2019

17 noiembrie 2018
Trupele Candlemass, Mgła si Bolzer vor concerta la Rockstadt Extreme Fest 2019

Cei de la trupa Candlemass vor concerta in cadrul Rockstadt Extreme Fest 2019, festival ce va avea loc intre 1-4 august 2019, la poalele Cetății Râșnov.

De asemenea, avem motive sa credem ca si trupele Mgła si Bolzer vor ajunge la REF 2019!

CANDLEMASS, dupa 32 de ani din nou impreuna cu Johan Längquist pe scena Rockstadt EXtreme Fest.

Din componența trupei va face parte și Johan Längquist, care se reîntoarce ca vocal după 32 de ani de absență, marcând revenirea la rădăcini a formației, la esența care a făcut posibilă apariția acestui proiect muzical.

Candlemass este un proiect definitoriu pentru scena internațională de doom metal, însuși numele acestui gen provenind de la albumul de debut al trupei, "Epicus Doomicus Metallicus" (1986). Formația înființată de Leif Edling a cunoscut mai multe formule, două pauze de activitate (în 1994 și 2002) și două reveniri spectaculoase - o istorie tumultoasă ce și-a lăsat amprenta asupra materialelor discografice care includ multe piese de referință pentru ascultătorii acestui gen.

Suedezii și-au asigurat renumele încă de la materialul de debut, ascensiune ce a continuat în următorii trei ani când au lansat alte trei albume, fiecare dintre ele apărând la o distanță de aprox. 12 luni față de celălalt: "Nightfall" (1987), "Ancient Dreams" (1988) și "Tales of Creation" (1989). Tot în această perioadă (1980 - 1990) Candlemass a mers în numeroase turnee, deși componența sa era departe de a fi solidă, trupa începând să se modifice încă de la al doilea album. Discuțiile dintre membrii săi au culminat în 1992 cu prima despărțire, apărută la scurt timp după lansarea "Live" (1990), primul album live al formației.

După o tăcere de 10 ani, Candlemass s-au reunit, au susținut o serie de show-uri, lansând totodată un al doilea album live, DVD-ul "Documents of Doom" și anunțând că au început să lucreze la un nou material discografic. Diferențele de opinie și-au spus însă iarăși cuvântul, trupa despărțindu-se pentru a doua oară în 2002. La numai doi ani distanță însă au revenit și au lansat un nou album, "Candlemass", cu care și-au adjudecat versiunea suedeză a Grammy-ului, în 2005. Au urmat "King of the Grey Islands" (2007, înregistrat cu vocalul Robert Lowe - "Solitude Aeturnus"), "Death Magic Doom" (2008, denumit inițial "Hammer of Doom"), albumul "Psalms for the Dead", apărând în 2012 sub un nou label - Napalm Records.

În 2013 Candlemass au fost votați drept "Cea mai importantă trupă suedeză de hard rock/ metal a tuturor timpurilor" de Rock Magazine, cea mai importantă revista de hard rock din scandinavia și cea mai bine vândută revistă de rock din Suedia. Iar după trei ani, trupa a lansat EP-ul "Death Thy Lover", ce a marcat împlinirea a 30 de ani de la lansarea materialului de debut "Epicus Doomicus Metallicus".

Anul acesta, suedezii au lansat un nou EP, intitulat "House of Doom", piesa omonimă inclusă pe acesta fiind și coloana sonoră a unui joc online.



Evenimente recomandate

Top