Noutăți și comunicate

Trupele Cancer si Deathstorm confirmate la Romanian Thrash Metal Fest 3rd Edition - Old Grave Fest

7 aprilie 2014
Trupele Cancer si Deathstorm confirmate la Romanian Thrash Metal Fest 3rd Edition - Old Grave Fest
Intre 10-11 octombrie 2014 va avea loc in Fabrica Romanian Thrash Metal Fest 3rd Edition - Old Grave Fest.

Adresa Club Fabrica : Str. 11 Iunie, Nr. 50, Bucuresti.



Probabil multi dintre voi se intreaba ce se mai intampla in adancurile obscure ale stravechiului mormant in 2014, nu-i asa? Iata ca a sosit momentul sa va mai dezvaluim un mister al tenebrelor.

Ironbridge, Shropshire, este un satuc din Albion ce are renumele de a fi locul de nastere a revolutiei industriale de acum doua secole, acum mai mult o atractie turistica, bineinteles, dar cu oameni ce inca poarta in sangele lor urmele fierului imblanzit si forjat. Dar indeajuns cu istoria, ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca Ironbridge este totodata si locul unde a luat fiinta una din trupele solide ale death/thrash-ului de la sfarsitul anilor de glorie '80, mai exact, 1988 - in vreo carciuma cu posirci dubioase - o trupa pe care cei mai multi dintre voi o cunosc sub numele de Cancer!

Trupa, formata din Carl Stokes (tobe), John Walker (chitara/voce) si Ian Buchanan (bass), a iesit repede in evidenta in undergroundul britanic, astfel ca dupa primele doua demouri, Cancer impartea deja scena cu nume ca Bolt Thrower, Cerebral Fix sau Gbh.

Nu mult a trebuit unei case de discuri sa le asigure baietilor un deal, asa ca primul album Cancer este lansat catre publicul mai mult decat avid la acea vreme de noul val de metal extrem, cu titlul "˜To the Gory End', mixat de legendarul Scott Burns. Restul, bineinteles, e istorie. Au urmat turnee alaturi de Obituary sau Deicide, albumul "˜Death Shall Rise', o mica bijuterie metal, cu riffuri si aranjamente feroce, cu acel stil zdrobitor de Death-"˜Leprosy' si Sepultura-"˜Beneath the Remains', cu o voce de lup turbat ce neaga viata cu vehementa, totul adus la o dimensiune superioara de prezenta lui James Murphy, invitat pentru solourile de ghitara, trupa asigurandu-si astfel statutul de cult in lumea si istoria metalului pentru totdeauna. Ar mai fi de amintit si cel de-al treilea album al trupei, "˜Sins of Mankind' din 1993, album ce continua pe linia precedentului, intarind pozitia trupei ca trupa reprezentativa death metal a perioadei de aur a acestui stil metal, atat de iubit, incercat si rezistent.

Dupa o perioada confuza, in care au avut loc si doua destramari, britanicii s-au reunit in 2013, in componenta John Walker, Carl Stokes, Ian Buchanan si Barry Savage si ameninta sa distruga scenele de concert cu riffurile lor nimicitoare, pentru a sustine relansarea primelor trei albume, cu promisiunea de a canta numai piese de pe aceste materiale.
In periplul lor de a lua cu asalt scenele lumii, Rtmc a propus si a obtinut un loc pe harta masacrului oferit de Cancer, printr'un show de povestit nepotilor, ce va avea loc in cadrul Old Grave Fest 2014 - Romanian Thrash Metal Fest 3rd Edition.



Veteranilor Cancer li se alatura niste sange proaspat din Austria, coagulat recent sub titulatura Deathstorm. EPul de debut din 2011, Storming with menace, numit asa dupa o piesa clasica Kreator, ne arata destul de clar sub ce semn muzical se aseaza austriecii, iar albumul As Death Awakes, lansat anul trecut, consolideaza abordarea: thrash metal teutonic, salbatic, in stilul Kreator timpuriu ('85-"˜87), dar nu total lipsit de influente nord-americane la fel de malefice, cum ar fi Morbid Saint, Sadus sau Dark Angel. O recomandare notabila vine de la Fenriz din Darkthrone, pe blogul caruia Deathstorm au fost prezentati calduros cu ocazia lansarii albumului, fiind prima trupa din Austria care obtine deja celebrul titlu de Fenriz's Band of the Week. Iar noi, la Rtmc, va garantam un headbang frenetic de la primele riffuri Deathstorm, in afara de cazul in care sunteti complet surzi sau suferiti de spondiloza.


Sursa : RTMC


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top