Noutăți și comunicate

Trupele Blană Bombă, Lucky Thirteen, TC3 și Mental Disorder confirmate la Rockstadt Extreme Fest

27 iunie 2019
Trupele românești Blană Bombă (Alternative Metal), Lucky Thirteen (Progressive Rock Metal), TC3 (Progressive Alternative Metal) și Mental Disorder (Thrash Metal) au fost confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2019.

"The future is metal m/. Sunt tineri. Unii dintre ei foarte tineri. Si talentati. Si muncitori. Si reprezinta viitorul. Iar noi respectam si sustinem asta si vrem sa ii vedeti. De aceea am decis ca primul concert din fiecare dintre cele patru zile de festival sa fie rezervat pentru acesti tineri" - Echipa Rockstadt Extreme Fest


Informații despre Blană Bombă

Trupa "Blană Bombă", fondata in ianuarie 2018, este formata din 4 baieti cu varste intre 11 si 13 ani, care impartasesc aceeasi pasiune, muzica rock, si adora sa fie pe scena. Nicholas, Rares, Zoran si Rares lucreaza intens la realizarea primului album, in momentul de fata avand in portofoliu 7 piese.
Melodiile pe care le canta sunt compuse impreuna cu profesorii Nunu Racris și Nina Neagu, de la Rock School, locul unde trupa creeaza si repeta.
Blană Bombă
Stilul abordat poate fi incadrat la metal-alternativ, cu piese pline de energie si multi decibeli. Primul an de activitate a fost unul de succes, cu multiple concerte, interviuri si participari la emisiuni radio.


Informații despre Lucky Thirteen

Lucky Thirteen este o trupă brașoveană, creată din pasiunea pentru muzică a toboșarului Theodor Moldovan și a basistului Alexandru Berbecariu, completată de emoția și dedicarea chitariștilor Michael Gross și Alexandru Boieș; în timp, ștafeta la voce a fost predată de solistul Andrei Voiculaș lui Cristian Medrea, care nu a pregetat să vină cu brațele încărcate de instrumente și idei promițătoare, iar la tobe, excepționalului Vlad Nica (octombrie 2018).
Lucky Thirteen
Trupa a crescut și s-a maturizat odată cu membrii ei a căror prietenie s-a consolidat prin ore lungi de muncă în studiou, vise și gânduri împărtășite, experiențe de viață transformate în note muzicale, versuri și melodii răscolitoare.

Cuvintele pieselor marca Lucky Thirteen sunt scăldate în tonalități originale, surprinzătoare, eclectice, atât de variate încât cu greu pot fi înghesuite într-un anumit gen muzical, lucru trăit la fiecare apariție scenică a trupei. Inspirați de titani precum Opeth, Led Zeppelin, Pink Floyd sau Porcupine Tree, trupa ne poartă, cu fiecare piesă din repertoriu, prin tenebrele filozofice ale existenței umane, aducând un licăr de speranță și invitând interlocutorul la meditație asupra condiției umane și speranța ridicării deasupra acesteia. Individul este susținut de natură, elementele acesteia îl întregesc și-i definesc spiritualitatea, servindu-i ca minunate metafore pentru experiențele trăite. Este o înțelegere profundă a dansului în care suntem prinși ca indivizi călători prin propria viață.

În noiembrie 2017, Lucky Thirteen și-a lansat EP-ul de debut, intitulat "Standing In The Shadows"; prin intermediul celor 6 piese suntem purtați prin stări emoționale amplificate, specifice conceptului jungian de umbră, în care lumina și întunericul sunt parte ale aceluiaș întreg, se determină reciproc și nu pot lua ființă decât în această dualitate.

Numeroasele concerte susținute prin țară și participarea la festivaluri de gen au fost încununate în luna mai, 2018, prin calificarea în semifinalele concursului Wacken Metal Battle, desfășurat la Râmnicu Vâlcea, unde membrii formației au fost recompensați de aplauzele publicului și aprecierea juriului.

În prezent, trupa explorează un întreg univers de noi sunete, alăturate în compoziții ce promit un viitor album cu o nuanță aparte, purtând însă aceeași inconfundabilă și originală marcă Lucky Thirteen.


Informații despre TC3

"TC3 reprezintă un amestec divers de subgenuri metal, însă ne place să ne considerăm alternative metal / progresiv" spun ei.
TC3
Au optat de fiecare dată ca sunetul pe care îl transmit să fie unul fresh și fluent, astfel încât fiecare piesă în parte să nu aparțină unui tipar propriu zis, combinând genurile muzicale într-o poveste spusă din 5 perspective. Până în prezent sunt gata 8 melodii, urmând ca pe viitor să lanseze un format digital și totodată unul fizic. Povestea fiecărei piese vorbește de la sine, urmărind scopuri identice din viziuni diferite. World won't Die fiind agonia, iar Rise to the Gods îndrăzneala.

Sunt foarte bucuroși că în anul acesta vor putea avea ocazia să vă stea în față și să va prezinte materialul lor.


Informații despre Mental Disorder

A Big Mean Thrashing Machine. Acestea sunt cuvintele prin care trupa Mental Disorder se descrie.
Mental Disorder
Infiintata in vara lui 2017 aceasta este cea mai tanara trupa de thrash din țară dinafara Bucureștiului. Trupa abordeaza un sound thrash metal brut, ce amintește de sound-ul trupelor din anii '80 si chiar '90.

Mental Disorder a avut aparitii in mai multe orase din România participand la Metal Bunker VIII(2019). De la formare, acestia au impartit scena cu mai multe trupe consacrate precum Altar sau Necronomicon.


Line-up REF 2019

În acest moment, la Rockstadt Extreme Fest 2019 sunt confirmate următoarele trupe:
Dimmu Borgir (Norvegia), Accept (Germania), Paradise Lost (Marea Britanie), Korpiklaani(Finlanda), Katatonia (Suedia), Hypocrisy (Suedia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), Soilwork (Suedia), Asphyx (Finlanda), Candlemass (Suedia), 1349 (Norvegia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Bölzer (Elvetia), Mortem (Norvegia), Betraying the Martyrs (Franța), Mgła(Polonia), Onslaught (Marea Britanie), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria), Adept (Suedia), Sur Austru (România), Crystal Lake (Japonia), Sworn Enemy (SUA), The Arson Project (Suedia), Hexis (Danemarca), Bio-Cancer (Grecia), Omega Diatribe (Ungaria), Hteththemeth (România), Walking Dead On Broadway (Germania), Crimena (România), Six Feet Under (SUA), RoadkillSoda(România), Blutrină (România), Brothers Till We Die (Spania), High $tatus (România), Underwaves(România), Abigail (România), Ktera (România), Alister Mars (Republica Moldova), Eat Your Heart(România), DinUmbră (România), Blană Bombă (România), Lucky Thirteen (România), TC3(România), Mental Disorder (România).


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top