Noutăți și comunicate

Trupa ZOB a lansat o noua piesă: Întoarcerea Zmeului

12 iunie 2024
Trupa ZOB a lansat o noua piesă: Întoarcerea Zmeului
Trupa ZOB a lansat noua piesă "Întoarcerea Zmeului ", alături de un lyric-video.

După nouă ani de la lansarea piesei „Basm Epic”, care face parte din albumul Deviant, trupa ZOB revine cu un nou single rock n' roll cu influențe punk.

"Intoarcerea Zmeului" continuă povestea Basmului Epic și aduce în prim-plan figura iconică din folclorul românesc, pe care o transpune în lumea modernă, contemporană.

Vlad Gorneanu „Vlase” descrie piesa ca fiind:
O evadare teatrală, prietenoasă şi cu oarecare subînţelesuri într-un univers de basm, chiar dacă basmul în sine este inexistent. Esenţialul se regăseşte în oferta din refren a Zmeului, un deziderat, de altfel, al celor ce au înţeles această cavalcadă spectaculoasă a vieţii.
Piesa "Intoarcerea Zmeului" este compusă de membrii trupei ZOB, înregistrată și masterizată de Gabi Andrieș Pipai.

„Întoarcerea Zmeului” este disponibilă acum pe toate platformele de streaming, iar lyrics video-ul realizat de Brandfusion, pe canalul oficial al trupei de YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=PfZ3Fge_I_M
În prezent, trupa ZOB lucrează la un nou album, care va fi lansat la finalul acestui an.

Despre Trupa ZOB

Fondată în 1993 şi debutând cu un concert organizat de fundaţia "Corrupted Morals", ZOB s-a impus ca un nume esenţial în peisajul muzical românesc. Trupa a atins apogeul succesului odată cu lansarea albumului "Telenovele", care s-a clasat pe prima poziţie în multiple topuri de specialitate şi a fost distins cu titlul de cel mai bun album de rock alternativ la Premiile Industriei Muzicale 2001.

De-a lungul anilor, ZOB a navigat cu succes prin schimbări de componenţă, reuşind să-şi reinventeze constant sunetul şi să-şi menţină un loc de cinste în industria muzicală. În 2009, au lansat albumul "ZuluOscarBravo", iar în 2011 au sărbătorit 18 ani de activitate printr-un concert la clubul bucureştean Wings. În 2004, trupa a adus în atenţie un nou material discografic intitulat "Printre Nori", lansat prin Zone Records. Cinci ani mai târziu, în 2009, ZOB a surprins publicul cu albumul "Oscar Bravo Zulu", sub umbrela casei de discuri Roton. În 2015, trupa a lansat piesa "Arată-mi".

În 2023, ZOB a sărbătorit 30 de ani de carieră şi a adus o schimbare semnificativă în componenţă, aducându-l la tobe pe Dan Andrei Modrea, cunoscut sub numele de scenă "Xu". Acesta este şi membru al trupelor Recycle Bin şi Nişte Băieţi.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top