Noutăți și comunicate

Trupa timișoreană Melting Dice lansează mâine EP-ul 'Mat Deschis'

20 decembrie 2020
Trupa timișoreană Melting Dice lansează mâine EP-ul 'Mat Deschis'
Pe 21 decembrie 2020, începând cu ora 19:00, pe pagina de Facebook a trupei Melting Dice va avea loc concertul de lansare al noului lor EP. "Mat Deschis" este al doilea material de studio Melting Dice după albumul de debut "Cord Cablu Creier" și cuprinde 6 piese scrise în perioada 2018-2020.

Noul EP este unul de tranziție între sound-ul de pe primul album și cel la care se lucrează în prezent, între componența inițială a trupei și formula de azi, un material necesar în procesul de maturizare al formației.

Melting Dice- O să fie bine (official video)
https://youtu.be/WKXgGgmvMpo
Cele șase piese sunt legate între ele atât stilistic cât și conceptual, purtându-ne prin diversele stări de zi cu zi și variatele moduri în care ne raportăm la acestea. "O să fie bine" este o promisiune și o speranță împărtășită cu entuziasmul unei convingeri, "La mijloc" este despre acele clipe de impas în care orice direcție este posibilă, "Uitat" spune povestea devenirii noastre ca oameni în urma experimentării solitudinii, "Cuprins" este o mărturisire a neputinței pe care în sfârșit o acceptăm, "Scunsa" este nostalgia atipică pentru lucruri ce nu ni s-au întâmplat niciodată, iar "Dialog" este un început de discuție sinceră și necesară pe care fiecare trebuie să o avem la un momentdat cu noi

declară Bogdan Cotîrță, vocalistul trupei.

Concertul de lansare al noului EP, pre-înregistrat la Studioul HDV din Timișoara, va fi difuzat pe pagina de Facebook Melting Dice pe 21 decembrie începând cu ora 19.00 https://www.facebook.com/MeltingDice. Din 21 decembrie, "Mat deschis" va fi disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală, iar CD-ul în format fizic se va putea achiziționa din rețeaua Cărturești și de pe overground.ro/shop.

Piesele au fost înregistrate în propriul studio al trupei, mixate și mixate la studioul Firstline Production de către Alessandro Maron, cu excepția piesei "Cuprins" care a fost produsă, mixată și masterizată de către Dan Georgescu la Unda Recording.


Despre Melting Dice


Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice.

Melting Dice înseamnâ:

  • Bogdan Cotîrță (voce, chitară)
  • Flavius Vutan (chitară)
  • Adolf Vegh (bass)
  • Sorin Ghiniță (tobe)

https://www.facebook.com/MeltingDice
https://www.youtube.com/c/MeltingDice/
https://www.instagram.com/bandmeltingdice/



Evenimente recomandate

Top