Noutăți și comunicate

Trupa The Orthodox Celts vor canta pentru prima data in Romania la Serbarile Bistritei Medievale

30 iunie 2012
Trupa The Orthodox Celts vor canta pentru prima data in Romania la Serbarile Bistritei Medievale
Sambata, 30 iunie 2012, Menestrelii veacului XXI la Serbarile Bistritei medievale vor fi sarbii de la Orthodox Celts, trupa care va concerta in premiera in Romania.

Orthodox Celts sunt o trupa de Celtic Folk Rock fondata in 1992 in Serbia. Fiind prima formatie de muzica irlandeza din estul Europei, ei au avut o contributie uriasa la raspandirea muzicii celtice in aceasta regiune. Spectacolele lor sunt fantastice prin atmosfera pe care o genereaza muzica  pe care o canta, astfel ca  au reusit sa-si creeze o armata de fani si concertele lor sunt intotdeauna sold-out.

Trupa a lansat pana acum 5 albume: Orthodox Celts (1994), The Celts Strike Again (1997), Green Roses (1999), A Moment Like The Longest Day (2002) si One, Two... Five (2007).

Inca de la infiintarea din 1992 Orthodox Celts a fost una dintre cele mai populare trupe in Serbia, in ciuda abordarii unui stil neobisnuit, de nisa. Ei au inceput cu muzica traditionala irlandeza, dar treptat au introdus in repertoriu creatii proprii. Toate textele lor sunt in limba engleza,   (sau, cum s-ar zice "in irlandeza"), dar au si melodii instrumentale proprii. In plus, trupa a lansat si cateva videoclipuri.

The Orthodox Celts au sustinut nenumarate concerte, atat in Serbia, cat si in Europa. Spectacolul de St. Patrick's Day (Ziua Irlandei) din anul 2.000 a umplut pana la refuz Sava Center din Belgrad, una dintre cele mai mari sali de concerte din Serbia. Aparitiile cu ocazia festivalului Exist au starnit isterie ani la rand intre fani, iar la festivalul berii din Belgrad au cantat in fata unui public record de 150.000 de oameni. Nu au lipsit nici concertele europene, "celtii din balcani" ajungand sa cante in tari precum Grecia, Macedonia, Italia, Bosnia, Ungaria, Slovenia, Muntenegru sau Elvetia, un alt concert fiind anuntat si in Suedia pentru luna iulie a acestui an.

La Bistrita, Orthodox Celts anunta nu numai primul lor concert din Romania, ci si prima "experienta medievala" a trupei.

Pana sa ajunga la Bistrita, sarbii de la Orthodox Celts ne transmit:  Salut Romania! Salut Bistrita!

Serbările Bistriței medievale 2012 sunt organizate de Primaria Municipiului Bistrita, Centrul Cultural Municipal  "George Cosbuc" si de Asociația Culturală Bistrița Medievală.

Sponsori principali  Record, M.I.S. Grup și LEONI.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul http://www.bistritamedievala.ro
Sursa : Asociația Culturală Bistrița Medievală


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top