Noutăți și comunicate

Trupa Tableau Mort a fost confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2020

11 decembrie 2019
Trupa Tableau Mort a fost confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2020
Trupa Tableau Mort (Black Metal) din Marea Britanie a fost confirmata pentru editia 2020 a festivalului Rockstadt Extreme Fest.

Proiectul muzical a apărut în 2017 pe scena underground britanică, fiind înființat de muzicieni de origine română, cunoscuți pentru activitatea lor în trupe precum Sin, Indian Fall sau Havoc (IT). Tableau Mort aduce o abordare inedită în zona black metal-ului, îmbinând forța și întunecimea acestui gen muzical, cu tonalitățile specifice celei ortodoxe, completate de țipete și de pasaje vocale intense menite să adâncească bazele macabre ale compozițiilor.

Primele piese lansate de trupă, "Impending Corruption" și "Fall Of Man" (ultima apărând pe compilația americană "Heretic"), dezvăluie o țesătură muzicală complexă, ce include numeroase niveluri și influențe de subgenuri metal, reunite pentru a da naștere unor sound-uri ambientale, pline de emoție, melancolie și de întunecime. Iar albumul de debut nu a întârziat să apară. Intitulat "Veil Of Stigma", materialul a fost bine primit de fani și de publicațiile de specialitate.

Metal Archives, spre exemplu, consideră că
Tableau Mort îmbogățește peisajul underground cu un album care este deopotrivă fidel spiritului black metal pur, dar și să dezvolte direcțiile bătătorite de predecesori. Misterul emanat de sound-ul albumului te face să te pleci în fața rezultatului meșteșugit pe care pielese acestui material reușește să îl aducă la lumină în această nișă muzicală, unind într-un mod unic influențe vechi și noi, desăvârșite de o abordare cu totul inedită asupra unui concept ezoteric deja mult dezbătut.


În timp ce Metal Crypt subliniază atmosfera indusă de noul album:
iei o doză puternică de melodic death metal, plin de furie haotică perfect completată de o atmosferă încărcată, plină de energie, de melodii marcate de emoții profunde și de versuri meditative sau care te cufundă în întunecimea depresiei.


Valul de recenzii pozitive a adus la scurt timp și primele ocazii de a susține concerte live, precum cele din Nambucca sau The Unicorn Camden, și de a urca pe scena unor festivaluri de profil, precum Deadsoul Festival, Legions ov Darkness Festival sau Eradication Festival.

https://www.facebook.com/tableaumort/
https://open.spotify.com/artist/2ggrc1ffeQC5hQ4u4Pcnhv?si=qAVnv_jtQ225dTzJl6DK5g

Abonamente https://www.iabilet.ro/site/event/44585/


Line-up REF 2020

În acest moment, la Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt confirmate următoarele trupe: Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), Despised Icon (CA), Mayhem(NO), Kampfar (NO), In The Woods... (NO), Dyscarnate (UK), Cattle Decapitation (SUA), In Mourning (SE), Infected Rain (MDA), Phil H. Anselmo & The Illegals (USA), Mephorash (SE), Cradle Of Filth (UK), Anthrax (SUA), Unleashed (SE), Overkill (SUA), As I Lay Dying (SUA), Katla. (IS), Bethlehem (DE), Dead Label (IR), Strains (BE), Rings Of Saturn (SUA), Shadow Of Intent (SUA), UADA (SUA), October Tide (SE), Tableau Mort (UK). Noi nume vor fi confirmate în curând.



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top