News

Trupa Symphress a lansat albumul de debut intitulat 'Father Time - Part I'

June 21st, 2023
Trupa Symphress a lansat albumul de debut intitulat 'Father Time - Part I'
Trupa Symphress din Cluj-Napoca (progressive metal, symphonic metal) a lansat în data de 23 martie 2023 albumul de debut intitulat „Father Time - Part I ”, pe toate platformele de streaming.

Materialul discografic reprezintă prima parte dintr-un diptic muzical, un „concept album” creat ca revoltă împotriva trecerii ireversibile a timpului și a puterii timpului de a distruge și corupe. Timpul, personificat în album sub denumirea de „Tatăl Timp”, este prezentat sub forma a 5 „aspecte” existențiale: tergiversare, oportunitate, ciclicitate, secvențialitate și moarte. Unul din cele 5, oportunitatea, este singurul aliat al eului în războiul cu trecerea timpului. Oportunitatea / momentul marchează calea de scăpare, în vreme ce celelalte 4 „aspecte” nu sunt decât călăii „Tatălui”. Mecanismul de salvare rămâne creația (de artă sau nu), a cărei menire este aceea de a da naștere oportunității de evadare din ghearele „Tatălui Timp”.
Albumul a fost înregistrat începând în pandemie, dar conceptul în sine a fost dezvoltat în decurs de aproximativ 7 ani, punându-i-se bazele la puțin timp după ce Symphress a luat naștere, în anul 2015.

Albumul este disponibil pe YouTube la link-ul: https://youtube.com/playlist?list=PL74Wz0cla84YdaL38EPJ26BxZWWYieXk6

Albumul a fost susținut live în două concerte de lansare - la alatul Culturii din Bistrița, în data de 24 martie și la Urania Palace (Cluj-Napoca) în data de 1 aprilie, unde invitați speciali au fost formațiile Hyle (alternative metal) și Puls (progressive rock).

În data de 8 aprilie, formația a anunțat lansarea unui visualizer video ce cuprinde întreg albumul și conține explicații minimale aduse conceptului, lyric videos pentru toate piesele precum și animații. În aceeași zi, Symphress a lansat și lyric videos separate pentru fiecare piesă în parte. Visualizer-ul se poate urmări pe YouTube: https://youtu.be/VHZhf0LA9w0
Symphress a luat naștere în 2015, inițial ca proiect de muzică acustică-ambientală. În timp s-a decis ca noua direcție muzicală să o constituie symphonic metal-ul combinat cu elemente de progresive rock și progressive metal.

Componență:
  • Andrada Hofmeister – voce
  • Sergiu Botezatu – voce
  • Mihai Brici – chitară, clape, voce
  • Alex Cosma – chitară bas, clape
  • Alex Titieni – tobe
  • Vlad Țimbolmaș – sunet
Facebook: https://www.facebook.com/symphress
Instagram: https://www.instagram.com/symphress_band/
YouTube: https://www.youtube.com/c/SymphressOfficial
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0ukVXEAbV6WeAIgeeHzlhC


Recommended

Top