Noutăți și comunicate

Trupa Soulfly este confirmată la Metalhead Meeting 2018

22 martie 2018
Trupa Soulfly este confirmată la Metalhead Meeting 2018
Între 6-7 iulie 2018 are loc a șaptea ediție Metalhead Meeting, la Arenele Romane din București. Primele trupe confirmate la festival sunt Children of Bodom, Sonata Arctica, Epica, Kataklysm, Carrach Angren și Skeletonwitch.

E momentul să aflăm încă un headliner, mai exact brazilienii de la Soulfly, aceștia revin la București după aproape 10 ani, iar cu această ocazie îl putem vedea și pe legendarul Max Cavalera (ex Sepultura) cântând alături de fiu său, Zyon, la tobe.

Cu această ocazie, organizatorii au decis să prelungească și perioada de earlybird până pe 30 martie 2018, perioadă în care fanii pot cumpăra abonamente pentru cele două zile cu doar 179 lei. Acestea pot fi găsite pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea.

SOULFLY revine în România pentru un show de Brazilian Thrash Metal autentic. Formația a cărei baze au fost puse de către Max Cavalera în 1997, are la activ 10 albume în care predomină teme religiose, culturale sau politice, Cavalera fiind cunoscut pentru activismul său în aceste sectoare. De-a lungul timpului, din Soulfly au făcut parte fie ca membri oficiali, fie ca membri live, artiști precum Roy Mayorga (Stone Sour), Logan Mader (Machine Head), Tony Campos (Fear Factory, Static-X), David Ellefson (Megadeth), Dan Lilker (Anthrax). Cu un prim album de debut omonim, formația a colaborat cu artiști din Limp Bizkit, Cypress Hill sau Deftones, albumul ajungând până pe poziția 79 în US Billboard 200. Al doilea album, 'Primitive', a fost cel mai de succes material semnat Soulfly, ajungând până pe locul 32 în Top Billboard 200 aducând din nou colaborari cu artiști precum Corey Taylor de la Slipknot, Tom Araya de la Slayer sau Chino Moreno Deftones. Cel mai recent material, Archangel, a fost lansat pe 14 August 2015 formația anunțând pentru 2018 un nou album.
În momentul de față Soulfly înseamnă:
  • Max Cavalera – chitară, voce
  • Marc Rizzo – chitară
  • Zyon Cavalera – tobe
  • Mike Leon – bass, backing vocals

Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internațională, SONATA ARCTICA are 9 albume la activ, cel mai recent, The Ninth Hour, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de către Marko Paasikoski, Jani Liimatainen și Tommy Portimo, iar la scurt timp în formație au venit Pentti Peura și Tony Kakko. De-a lungul timpului, Sonata Arctica a avut colaborari cu artiști precum Johanna Kurkela, artista care a pornit proiectul Auri alături de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius și Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.

Cu o activitate de peste 15 ani pe scena metal, EPICA are la activ 7 materiale de studio, primul, 'The Phantom Agony', lansat în 2003, iar cel mai recent, 'The Holographic Principle', apărut in 2016. Bazele formației au fost puse de Mark Jansen în 2002 după ce acesta a părăsit trupa After Forever. Inițial, formația a început cu Helena Michaelsen de la Trail of Tears la voce, însă la scurt timp a fost inlocuită cu Simone Simons, una dintre cele mai carismatice prezente feminine ale scenei metal europene. În prima fază, formația s-a numit Sahara Dust, însă ulterior numele s-a schimbat în Epica, acesta fiind inspirat de albumul omonim al celor de la Kamelot. De-a lungul timpului, Epica a colaborat cu artiști precum Roy Khan de la Kamelot, Sander Commans de la After Forever sau Tony Kakko de la Sonata Arctica. Pe 14 aprilie 2018, Epica va susține cel de al 1000-lea concert din carieră în țara natală, la Tilburg.

KATAKLYSM este una dintre cele mai cunoscute trupe de metal din Canada. Death metal-ul lor este supranumit “northern hyperblast” legat strâns de blast beat-urile trupei care au fuzionat cu muzica. Trupa s-a format în 1991 și încă de la început și-a lăsat amprenta în muzica internațională ca una dintre cele mai rapide și haotice trupe de metal. Trupa este cunoscută pentru încoporarea a multe citate din filme în muzica sa, dar și diverse elemente melodice. Cu 12 albume la activ și multe premii câștigate, canadienii vin la București să ofere fanilor piese precum: “Shadows and Dust”, “Taking the world by storm” sau “The Black Sheep”.

CARRACH ANGREN este o trupă olandeză de symphonic black metal care în 2018 aniversează 15 ani de existență. Stiliul lor muzical este caracterizat de folosirea aranjamentelor orchestrale proeminente iar versurile sunt pline de povești cu fantome și folclor, cântând în engleză, germană, olandeză sau franceză. Numele trupei se traduce prin “Falci de fier” și este numele unei trecători fortificate din Mordor-ul lui J.R.R. Tolkien din The Lord of the Rings. Cu cinci albume la activ, olandezii promit un show fantastic la propriu la Metalhead Meeting.

SKELETONWTICH este o trupă de metal extrem din Ohio, Statele Unite, formată acum 15 ani. Cu 5 albume la activ, americanii îl au acum la voce pe fostul solist Veil Of Maya. Cel de-al treilea album al trupei a debutat pe locul 151 în Billboard 200, iar trupa a fost inclusă chiar și în Ozzfest în toate datele din 2010.

CHILDREN OF BODOM este una dintre cele mai bine vândute trupe din Finlanda, cu peste 250.000 de albume vândute doar în țara lor. Și-au început activitatea în 1993 sub numele de Inearthed, bazele formației fiind puse de Alexi 'Wildchild' Laiho și Jaska Raatikainen. Au înregistrat un prim demo, 'Implosion of Heaven' în același an. Laiho avea doar 14 ani. După ceva timp, Alexander Kuoppala s-a alaturat formației în postura de chitarist, iar apoi a urmat rândul lui Henkka "Blacksmith' Seppala să devină basistul trupei. Clapele au fost în prima fază ocupate de Jani Pirisjoki, dar pentru că nu prea își dădea interestul a fost la scurt timp înlocuit de Janne 'Warman' Wirman, care era pianist de jazz. Ulterior, între Wirman și Laiho urma să se formeze o conexiune artistică ce avea sa dea naștere la stilul inconfundabil al formației.


Dupa cum v-a obișnuit și ăn celelalte 6 ediții, Metalhead Meeting va avea trei headlineri de calibru pe zi precum și multe trupe faine de peste hotare dar și din țară. Cu un focus setat pe concerte de calitate, un sunet perfect și o organizare fără cusur, festivalul dorește să ofere o experiență celor prezenți la eveniment și nu doar niste simple concerte.

Abonamentele de două zile se găsesc online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.

Acestea costă 179 de lei până pe 30 martie, 199 de lei până pe 30 aprilie, 229 de lei până pe 22 iunie și 250 de lei la intrare. La ediția din 2018 nu avem Golden Circle.

Online pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară. Pentru grupuri mari se acordă discounturi!

Metalhead Meeting, our passion... they wouldn't understand.
www.metalheadmeeting.com
www.facebook.com/MetalheadMeeting
Arenele Romane - Strada Cuțitul de Argint nr. 3, Parcul Carol, București.

Un eveniment METALHEAD & BestMusic Live Concerts


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top