Noutăți și comunicate

Trupa Soilwork va concerta la Rockstadt Extreme Fest 2019

12 februarie 2019
Trupa Soilwork va concerta la Rockstadt Extreme Fest 2019

SOILWORK este noul nume confirmat la Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 - 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Istoria cunoscutei trupe de melodic death metal Soilwork incepe in 1995 in Suedia, sub numele de "Inferior Breed". Daca in stilul abordat la inceput se puteau recunoaste influente ale Pantera, Meshuggah sau Carcass, trupa a virat usor spre zona de melodic death, incluzand in lucrarile lor pasaje vocale melodioase si parti instrumentale unice cantate la pian. Dupa o crestere rapida pe scena locala, albumul "A Predator’s Portrait" (2001) le-a adus recunoasterea internationala. Materialul a fost urmat la numai un an distanta de "Natural Born Chaos" (completat de un turneu european alaturi de Children of Bodom si Shadows Fall) si de albumul "Figure Number Five" (2003), care a oferit ocazia unui nou tur alaturi de In Flames, Chimaira si Unearth.

https://www.youtube.com/watch?v=kme-sxY2pAQ

A urmat in 2005 "Stabbing The Drama", care s-a clasat direct pe locul 14 in topurile suedeze, in cele finlandeze pe locul 19 si s-a mentinut pe pozitia 148 in Billboard Charts timp de mai multe saptamani. Efervescenta creativa a continuat cu "Sworn To A Great Divide", la doi ani distanta, album cu un sound mai apropiat de trash comparativ cu lucrarile anterioare, dar marcat in continuare de prezenta elementelor synth caracteristice trupei. Lansarea a fost completata de tururi de promovare, impreuna cu Caliban, Sonic Syndicate si Dark Tranquillity si apoi de un turneu in SUA, cu co-headlineri precum Lamb of God, Killswitch Engage si DevilDriver.

In 2010 trupa s-a intors in studio pentru a lucra la un nou album care a aparut pe piata in iulie, acelasi an, sub numele de "The Panic Broadcast" si a fost urmat de un nou tur de forta in Europa si America de Nord. La numai trei ani distanta Soilwork au surprins scena muzicala internationala cu un album dublu, intitulat "The Living Infinite", produs de Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth).

https://www.youtube.com/watch?v=8-kcWrCX9rA

In ciuda turneelor lungi si obositoare la care au participat in urmatorii ani, Soilwork si-au mentinut energia creativa astfel incat in 2015 au lansat cel de-al zecelea album "The Ride Majestic", ce a fost precedat de un material video special, "Live In The Heart Of Helsinki" ce contine inregistrarea integrala a show-ului trupei de la Circus Club din Finlanda, un show deosebit care a avut si cativa invitati speciali, precum Floor Jansen sau Nathan J. Biggs.

2016 a fost prilejul unei alte premiere marca Soilwork, scoaterea pe piata a unei colectii de lucrari si materiale rare legate de trupa, colectie reunita sub numele de "Death Resonance". Aceasta include doua piese noi si alte materiale audio care nu vazusera prea des lumina zilei in ultimii 11 ani. Pe langa existenta unor lucrari rare, pe "Death Resonance" au mai fost puse la dispozitia fanilor si materiale promo si poze ce nu fusesera publice pana la acel moment. Apoi, pana in toamna lui 2017, grupul s-a dedicat turneelor, incheiate in peninsula scandinava.

Soilwork a inceput 2018 in studio, lucrand la urmatorul album cu care planuieste sa isi uimeasca fanii.


Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Soilwork (Suedia), vor urca pe scena alaturi de Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria) si Korpiklaani (Finlanda). Noi nume consacrate in industria muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Perioadele de vanzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 5: include 1.000 de abonamente cu pretul de 330 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;
  • Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov - terenul de Biatlon de la baza cetatii.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEvent



Evenimente recomandate

Top