Noutăți și comunicate

Trupa SOEN va sustine 2 concerte in aceasta toamna, la Bucuresti si Cluj-Napoca

24 - 25 octombrie 2024
Trupa SOEN va sustine 2 concerte in aceasta toamna, la Bucuresti si Cluj-Napoca
SOEN va susține un 2 concerte noi in Romania, unul în Club Quantic din București, pe 24 octombrie 2024, si inca unul in /FORM Space din Cluj-Napoca, pe 25 octombrie 2024. Biletele se pot achizitiona online, de pe iabilet.ro.


Informații despre eveniment

Soen, trupa care domină noul val de progressive metal european, se întoarce anul acesta în România la cererea fanilor și va concerta în București, la Quantic, pe 24 octombrie si la /FORM Space din Cluj-Napoca, pe 25 octombrie 2024!

Supergrupul SOEN a fost înființat la Stockholm la jumătatea anilor 2000 de fostul tobar de la Opeth, Martin Lopez, și de vocalul Joel Ekelöf (Willowtree) și a luat prin surprindere comunitatea iubitorilor de prog metal în 2012, odată cu lansarea primului album, ”Cognitive”, înregistrat alături de bassistul Steve Di Giorgio (Testament, Sadus) și de chitaristul Kim Platbarzdis. În deceniul care a urmat, trupa și-a extins discografia cu ”Tellurian” (2014), ”Lykaia” (2017), ”Lotus” (2019) și ”Imperial” (2021) și ”Atlantis” (2022), stilul evoluând constant către un sound propriu, în care influențele Tool de la debut au lăsat treptat locul unui mix unic de chitări heavy, voce melodioasă, ritmuri complicate și clape atmosferice. Componența formației este internațională și s-a cristalizat în Suedia în jurul lui Martin Lopez (tobe), Joel Ekelöf (voce) și Lars Enok Åhlund (chitară și clape), cărora li s-au adăugat în 2018 canadianul Cody Lee Ford (chitară) și în 2020 ucraineanul Oleksii “Zlatoyar” Kobel (bass).

Anul trecut, chiar în ziua în care a concertat în România la Posada Rock, SOEN a lansat un nou produs discografic, ”Memorial ”, care a rupt toate topurile de specialitate și a fost declarat albumului anului de catre prestigioasa revistă Metal Hammer. Turneul european de promovare s-a bucurat de un succes enorm, multe dintre concerte fiind sold-out. În martie 2024, SOEN pleacă în a doua parte a turneului ”Memorial”, cu peste 50 de show-uri în Europa, America de Sud și America de Nord.

SOEN are o relație lungă și specială cu fanii români, în fața cărora a concertat pentru prima oară în 2017, la Posada Rock, unde trupa a revenit în 2019 și 2023, spre încântarea miilor de spectatori prezenți.

Anul acesta, pe 24 octombrie, SOEN urcă pe scena din Quantic, unde va cânta în premieră în România piese de pe ”Memorial”, alături de hiturile care au adus supergrupul în topul progressive metalului mondial. Urmatoarea zi, pe 25 octombrie, grupul va sustine inca un concert la /FORM Space din Cluj-Napoca.

Concertele SOEN din Quantic si /FORM Space sunt organizate de Asociația Rock Culture, promoterul Posada Rock Festival.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top