Noutăți și comunicate

Trupa Sarmalele Reci lansează un cântec de Crăciun

17 decembrie 2019
Trupa Sarmalele Reci lansează un cântec de Crăciun
Într-o epocă în care Crăciunul a devenit un pretext pentru excese consumeriste, Sarmalele Reci relansează moda urărilor prin sms, în nou lansatul cântec "Fie ca" (muzică: Zoltán András, versuri: Florin Dumitrescu).
Este o piesă cantabilă, cu influențe gospel și cu un umor dulce-amărui. Cântecul este o colaborare cu Jazzappella și are un videoclip realizat de Corina Schweiger, videoclip care poate fi văzut aici:

https://www.youtube.com/watch?v=P8KNAs8KOTE
Oamenii de care râdem uneori pentru obiceiurile lor învechite, sunt poate adevărații depozitari ai spiritului Crăciunului. Ei, care ne fac urări caraghioase și uncool cu "fie ca", primesc la rândul lor un colind, în maniera Sarmalelor Reci. Personajul de modă veche din "Fie ca" poate fi chiar Domnu’ Popa, cel căruia Sarmalele Reci i-au dedicat un alt cântec de Crăciun, la mijlocul anilor ’90. De atunci, povestea bunicului care-și "toacă pe cadouri întreaga pensioară" a devenit un hit al comunităților rock-folk și, bineînțeles, o piesă obligatorie în setlist-ul de decembrie al Sarmalelor Reci. Se va bucura și "Fie ca" de același succes? - Pentru noi, adevăratul succes ar fi să le înseninăm viața oamenilor, să îi deturnăm de la cursa nebunească după consum și îmbuibare, să le arătăm ce înseamnă la origini Crăciunul: compasiune, solidaritate și omenie
- au răspuns Zoltán András (voce, clape) și Emil Viciu (chitare).

Iar textierul Florin Dumitrescu declară:
Știam că mai există un cântec frumos de Crăciun cu titlul "Fie ca". Îi aparține prietenului nostru, cantautorul Cosmin Vaman, cel pe care l-am și sunat cu această ocazie. I-am spus că am scris un text, ce-i drept, diferit ca idee, dar intitulat la fel cu al lui. Nu eram obligat s-o fac, dar țin la Cosmin și... noroc că ține și el la mine și mi-a răspuns plin de bunăvoință. Fie ca ambele cântece să fie auzite cât mai des!


Youtube: https://youtu.be/P8KNAs8KOTE
Facebook: https://www.facebook.com/SarmaleleReci/


Evenimente recomandate

Top