Noutăți și comunicate

Trupa Sarmalele Reci a lansat videoclip nou: MTV Is My Friend

12 iulie 2019
Trupa Sarmalele Reci a lansat videoclip nou: MTV Is My Friend
"MTV Is My Friend", noul videoclip Sarmalele Reci, este despre cum muzica poate da sens vieții. Folosind ca pretext un post tv iconic, care a marcat generații, videoclipul dezvoltă o poveste urbană, în care protagonistul reușește să se regăsească prin intermediul muzicii. Trupa pune în discuție în "MTV Is My Friend" ideea televiziunii muzicale de calitate. Muzica sau orice altă formă de artă pot schimba raportarea la lumea și societatea actuală.

https://youtu.be/VBLgYcxygaw
"MTV Is My Friend" este primul videoclip oficial animat al Sarmalelor Reci (există și "Aurolac", creat de un fan). Piesa, o compoziție Emil Viciu, pe versuri de Florin Dumitrescu, este reorchestrată în variantă acustică, sunetul îmbogățindu-se cu instrumente armonioase, cum ar fi vioara și violoncelul.
Admiratorii trupei sau sarmaliștii cu ștate vechi vor fi surprinși de noua abordare.

Animația este realizată de Radu Popovici, pe un scenariu de Zoltan Andras, Loredana Bulgaru și Radu Popovici.


Povestea videoclipului spusă de Florin Dumitrescu

"Ei nu, nu e un cîntec în engleză. În engleză sînt doar cîteva versuri, printre care și acest envoi (final de strofă) devenit titlu: MTV is my friend.
Se petrecea prin anii "94-95, trupa se afla la debut și MTV-ul era marea șmecherie care îi însuflețea pe tinerii patriei (să nu uităm, eram încă sub Iliescu, iar noi, Sarmalele, primeam amenințări într-o "anumită parte a presei"). Eu mergeam la a doua facultate și, acolo, pe un pupitru dintr-o sală de curs, am văzut scrijelită cu litere colțuroase, "de rock", inscripția asta abisală: MTV IS MY FRIEND.
Uau... cum asta?! m-am întrebat, după ce mi-am consumat toate hohotele de rîs. Cum e să ai prieten un post de televiziune? E adevărat, nu orice post; e adevărat, nu în orice context."

Noul videoclip poate fi văzut pe canalul de youtube al trupei și pe pagina oficială de facebook.
https://www.facebook.com/SarmaleleReci/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top