Noutăți și comunicate

Trupa Red Cain lansează Blight - un nou single insoțit de un videoclip

17 ianuarie 2023
Trupa Red Cain lansează Blight - un nou single insoțit de un videoclip
Astăzi, trupa prog-power din Calgary, RED CAIN, lansează un nou single și videoclip pentru Blight. Inspirat de Wheel of Time universe, piesa amintește de Tesseract, Ihsahn și Insomnium. Urmariti AICI si ascultati AICI!

Trupa a declarat:
Conceptul pentru Blight a apărut dintr-o întrebare - care este starea ideală în evoluția vieții organice? Influențată de autori precum Stanislaw Lem și Adrian Ceaikovski, aceasta a fost mult timp o temă în domeniul science fiction și devine relevantă în epoca modernă. The Blight joacă, de asemenea, un rol cheie în universul Wheel of Time, iar conceptul pregătește scena pentru o explorare muzicală de la capătul nostru, unde o altă evoluție a sunetului nostru prinde, de asemenea, rădăcini.
Blight este definită ca o contagiune organică care dăunează, distruge sau corupe. În universul Roata Timpului, unde Cel Întunecat atinge lumea, creștea necontrolată și aberantă acoperă pământul, casă a florei maligne și a faunei monstruoase. Cu această piesă, am mutat indicatorul în partea progresivă a stilului nostru prog-power, oferind o performanță atmosferică, rece și dinamică menită să imite înaintarea de neoprit a Blight peste pământ. Este Blight o boală sau un triumf maiestuos al vieții organice fără limite?

La sfârșitul anului trecut, trupa a lansat Fisher King, care își trage numele de la Legenda Arthuriană, spunând povestea unui rege rănit incapabil să acționeze ca protector al pământurilor sale, petrecând timpul pescuind într-un iaz, ceea ce duce la căderea lor în ruine. Aducând un omagiu proiectului The Wheel of Time, single-ul a primit sprijin din partea unor instituții media de premieră precum Bravewords, The Tinnitist, Power Metal, Grande Rock, Metal Heads Forever și videoclipul a avut premiera prin Metal Rules.
2. Trupa Red Cain lansează Blight - un nou single insoțit de un videoclip

MAI MULTE DESPRE RED CAIN:

Născut din vastele prerii și vârfurile înzăpezite din Alberta, Canada, RED CAIN este un proiect modern de metal progresiv cu rădăcini est-europene. Cu o compoziție complicată, voci puternice, peisaje sonore ciudate și groove puternic, toate susținute din spate de sunete electronice, Red Cain susține un stil fluid, dinamic și unic, centrat pe povestiri faustiene întunecate și conceptuale, construind o experiență live de neuitat. Ei și-au auto-lansat EP-ul de debut auto-intitulat (2016) cu recenzii excelente și au continuat cu două albume de lungă durată premiate, Kindred: Act I (2019) și Kindred: Act II (2021), finanțat de AFA. Au lucrat cu Sliptrick Records la nivel global pentru a avea peste 3500 de copii fizice vândute, precum și peste 200.000 de fluxuri digitale până în prezent.

Trupa a ajuns pe locul 1 în topurile canadiane de mai multe ori și este o câștigătoare, fiind de trei ori nominalizata pentru Înregistrarea metal a anului la YYC Music Awards. Videoclipurile muzicale pentru ZERO și Juliet au câștigat 17 premii la festivaluri internaționale de muzică (Festivalul de scurtmetraj de la Berlin, Venice Shorts, Hollywood Art & Movie Awards și altele). Trupa are o istorie puternică de colaborare, un punct culminant fiind munca lor cu vocalistul Kobra Paige, câștigător al premiului Juno, al trupei de heavy metal Kobra and the Lotus, pe piesa Wing of the Crow. Cu o tendință ascendentă semnificativă a interesului fanilor pentru această lansare și peste 100.000 de fluxuri digitale, Red Cain își propune cu fermitate un alt proiect ambițios și captivant din punct de vedere conceptual.

Stream Blight:
https://redcain.ca/blight-release-links

RED CAIN online:
Website: https://redcain.ca/
Bandcamp: https://redcain.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/redcainofficial/
https://www.instagram.com/redcainarmy/
https://twitter.com/redcainarmy?lang=en
https://open.spotify.com/artist/07VQ3HAcfAC14FLhscq3hm?nd=1
https://www.youtube.com/channel/UCIF4h_YY3axo25ecV5B9XAQ

Sursa: RED CAIN via CMM GmbH ( cmm-marketing.com )


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top