Noutăți și comunicate

Trupa norvegiană Kampfar a fost confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2020

21 august 2019
Trupa norvegiană Kampfar a fost confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2020
Trupa norvegiană Kampfar a fost confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2020, festival ce va avea loc în perioada 30 iulie - 02 august 2020, pe terenul de Biatlon de la baza Cetății Râșnov.


Detalii despre Kampfar

Înființată în 1994, de către Dolk, se spune că grupul și-a luat denumirea după un vechi strigăt norvegian de luptă care înseamnă "Odin" sau "Wotan" și că muzica lor poate fi descrisă drept black metal inspirat din folclorul și natura norvegiană. La numai doi ani de la lansare, grupul a adus la lumină primul EP, urmat în 1997 de primul album "Mellom skogkledde aaser" și la scurt timp de un al doilea material "Fra underverdenen" (1999) - album important pentru faptul că include piesa "Norse", prima scrisă în limba engleză și pentru că a marcat o schimbare în stilul trupei, care s-a îndepărtat de influențele folk pentru a aprofunda explorarea unor zone muzicale diferite.

Au urmat "Kvass" (2006), "Mare" (2010) și alte două albume care vor marca intrarea black metal-ului norvegian într-o nouă etapă: "Djevelmakt" și "Profan" (2015), ultimul material fiind și cel care le-a adus un premiu "Spellemannprisen", echivalentul norvegian al premiilor Grammy, la categoria "Best achievement in the Metal genre".

După o scurtă pauză dedicată soluționării problemelor personale și scrierii unor idei noi de piese, membrii Kampfar s-au reunit și au început munca la un nou material, care a imortalizat în formă muzicală perioada de suferințe și de vindecări prin care trecuse fiecare. Rezultatul acestei etape tumultoase poate fi auzit pe "Ofidians Manifest" (2019). Albumul reprezintă, potrivit membrilor grupului, o însumare a experienței și evoluției lor muzicale, având în vedere că unul dintre credo-urile de la care membrii trupei nu s-a îndepărtat a fost acela de a lansa doar materiale care erau mai bune decât piesele compuse până atunci.



Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020
https://www.facebook.com/events/564634640736348/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top