Noutăți și comunicate

Trupa norvegiană de progressive metal CIRCUS MAXIMUS se întoarce din pauză

23 mai 2024
Trupa norvegiană de progressive metal CIRCUS MAXIMUS se întoarce din pauză
Grupul CIRCUS MAXIMUS, renumit pentru sunetul progresiv-metal împletit cu influențe simfonice și power metal, s-a format în anul 2000 la Oslo, Norvegia. Proaspăt revenit dintr-o pauză de la cântatul live din 2019, cvintetul se pregătește pentru ProgPower USA XXIII 2024 cu materiale noi, ce vor fi fi lansate la sfârșitul acestui an.

Revenind la compunerea materialelor noi, vocalistul Michael Eriksen spune: „În cele din urmă, lucrurile au început să revină la „normal”, dar a existat o nouă „normalitate”, lucrurile s-au schimbat, nu a fost atât de ușor pe cât ați crede să revenim la starea în care să scriem din nou muzică nouă. Am reunit trupa datorită UNUI spectacol, ProgPowerUSA! Am cântat la PPUSA de 7-8 ori și știind că ne vom întâlni din nou cu fanii și prietenii noștri ne-a impulsionat să scriem muzică nouă, așa că acum scriem și ne distrăm din nou. Avem o mulțime de planuri noi și mari, management nou, mai multe date sunt programate... circul este din nou în oraș ! "

Basistul Glen Møllen comentează: "Sunt foarte încântat de viitorul trupei. Am avut o pauză lungă bună, una foarte necesară după atâția ani în care aveam apăsată pedala de accelerație. Cred că a fost o alegere sănătoasă. Dar acum suntem din nou în șa, revigorați, dornici să scriem muzică nouă, să facem turnee pe planetă și să ducem trupa la următorul nivel. Sper că oamenii sunt la fel de entuziasmați pentru următorul capitol al acestei trupe. Abia aștept ca Circul să pornească din nou ! ”

Toboșarul Truls Haugen adaugă: "Pentru mine pauza mi-a dat timp să urmăresc alte eforturi muzicale. Privind retrospectiv, cred că aveam nevoie de acea pauză. Apoi a venit oferta de a reveni în SUA, la Atlanta și la festivalul ProgPower, de data aceasta ca un Co-headliner. Un lucru a dus la altul și acum avem o mulțime de lucruri interesante, inclusiv muzică nouă și turnee. "

Chitaristul Mats Haugen a declarat în continuare: „Am primit un apel de la ProgPower USA. Acest festival este mai mult sau mai puțin locul în care s-a născut Circus Maximus; piatra noastră de temelie dacă vrei. Este grozav să revenim să facem ceea ce ne place cel mai mult, adică să scriem muzică nouă și să cântăm live. "

Inspirându-se din SYMPHONY X, DREAM THEATER, QUEENSRYCHE, TNT și HELLOWEEN, CIRCUS MAXIMUS injectează aspecte unice în muzică, sub formă de melodii vocale inspirate, combinând totul cu muzica tehnică și stilul heavy progressive metal.

De-a lungul carierei lor de peste două decenii, trupa a realizat până în prezent patru albume de studio, două albume live, un EP și două DVD-uri live. Lăsându-și amprenta cu succes atât în topurile naționale, cât și internaționale, cu temele lor captivante și riff-urile acerbe, trupa nu este străină de scena live, cântând în numeroase ocazii, în special la festivalurile ProgPower din SUA și festivalurile din Europa. CIRCUS MAXIMUS va reveni la ProgPower USA XXIII, care va avea loc în perioada 4-7 septembrie 2024, iar alte date live vor fi anunțate în viitorul apropiat.
CIRCUS MAXIMUS înseamnă:
  • Michael Eriksen (Voce)
  • Glen Møllen (bas)
  • Lasse Finbråten (clape)
  • Mats Haugen (chitară)
  • Truls Haugen (tobe)

Linkuri:
Site oficial: www.circusmaximussite.com
Magazin electronic: https://merchbooth.net/
Facebook: https://www.facebook.com/circusmaximusband/
Instagram: https://www.instagram.com/officialcircusmaximus
YouTube: https://www.youtube.com/@circusmaximusband
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1pxKRI6EFLtWmAiya9Pj1S?si=rYK2ZgCKQ6qA1I2xR1HzOQ
Apple Music: https://music.apple.com/us/artist/circus-maximus/169934198


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top