Noutăți și comunicate

Trupa Korpiklaani este confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2019

3 octombrie 2018
Trupa Korpiklaani este confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2019

Renumita trupa finlandeza Korpiklaani va aduce folk-metalul scandinav la poalele Cetatii Rasnov in cadrul Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 - 4 august 2019.

Fondat de Jonne Järvelä (si denumit in prima faza "Shaman"), proiectul muzical a cunoscut un parcurs stilistic usor diferit fata de cel al altor trupe din acelasi registru. Daca alte formatii folk-metal si-au inceput cariera abordand stilul metal, adaugand abia apoi componenta folk, Korpiklaani a inceput cu folk si a schimbat ulterior directia spre metal, cel mai probabil in urma colaborarii lui Järvelä cu Finntroll. Cele doua trupe au lucrat impreuna in mai multe ocazii, Samu Ruotsalainen de la Finntroll participand la inregistrarea tobelor pentru albumul de debut al Korpiklaani, "Spirit of the Forest" (2003, Napalm Records), iar Järvelä a contribuit la piesa "Jaktens Tid" de pe albumul omonim al Finntroll.

Astfel, "Shaman" a devenit "Korpiklaani", expresie finlandeza care se traduce prin "Blackwoods Clan" sau "Clanul padurilor intunecate". Noul nume al proiectului muzical a adus cu sine o schimbare a expresiei lirice si a sound-ului asumat in trecut (de "Shaman") - solo-urile traditionale de "yoik" (joik) si accentele specifice folclorului sami (caracteristic nordului Norvegiei, Suediei si Finlandei) au fost reduse in piese, iar sintetizatorul a fost inlocuit cu instrumente reale folk din dorinta de a adera la un stil mai puternic.

"Voice of Wilderness" (2005) a adus trupei recunoasterea internationala, albumul incluzand o bogata colectie de hituri pentru fanii stilului folk-metal. Cantece precum "Cottages and Saunas", "Journey Man" sau "Beer Beer" au ramas nelipsite din playlist-ul formatiei.

In urmatorii ani, finlandezii s-au dovedit foarte inspirati, reusind sa compuna noi albume bine primite de public. Cel mai recent dintre ele, "Kulkija", lansat anul acesta sub Nuclear Blast, este un "album plin de povesti, mituri si istorisiri despre monstri imaginari sau reali", potrivit recenziei revistei Distorted Sound Magazine (Marea Britanie).


Korpiklaani este o prezenta constanta la marile festivaluri de metal din Europa, in 2019 ajungand pentru prima data in Transilvania, la Rockstadt Extreme Fest. Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, finlandezii vor urca alaturi de Asphyx, una din cele mai importante trupe olandeze de death/ doom metal, Hypocrisy, legendara trupa de melodic death metal condusa de Peter Tägtgren si de Paradise Lost, pionierii gothic/ doom metalului. Noi nume consacrate in industria muzicala internationala urmeaza sa fie anuntate in curand.


Abonamentele pentru editia 2019 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet si pe iabilet.ro.

Perioadele de vanzare a abonamentelor la REF 2019 sunt:

  • Pre-sale 3: include 1.000 de abonamente cu pretul de 270 lei/ buc., valabil pana la epuizarea stocului, dar nu mai tarziu de 4 noiembrie 2018;
  • Pre-sale 4: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 300 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 20 ianuarie 2019;
  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 330 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu pretul de 360 lei/ buc., valabil pana la epuizare, dar nu mai tarziu de 16 iunie 2019;
  • Dupa data de 16 iunie 2019 si in timpul festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile si bilete pe zi, care vor fi puse in vanzare aproximativ cu 1 luna inainte de inceperea festivalului la pretul de 220 lei. Mai multe detalii despre acestea vor putea fi oferite in la acel moment.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Cea de-a saptea editie a Rockstadt Extreme Fest, unul din cele mai importante evenimente metal din Europa de Sud Est si cel mai cunoscut festival de metal din Romania, va avea loc la poalele Cetatii Rasnov - terenul de Biatlon de la baza cetatii.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2019: http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2019_FacebookEventEvenimente recomandate

Top