Noutăți și comunicate

Trupa God The Barbarian Horde – special guest la Wacken Metal Battle Romania 2015 - finala nationala

5 mai 2015
Trupa God The Barbarian Horde – special guest la Wacken Metal Battle Romania 2015 - finala nationala
În mai puțin de 3 săptămâni va debuta faza semifinalelor concursului Wacken Metal Battle Romania 2015. În prima semifinala, cea de la Cluj-Napoca (Hard Club) din data de 23 mai, vor concura formațiile Hybrid Symphony, Paradigm, Scars of a Story, Transceatla, Unknown Scar, ultimele două fiind incluse în semifinală (având același număr de puncte în faza preselecției), după retragerea formației Divided by Perception. Juriul primei semifinale va fi compus din: Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle Romania), Liviu Costea (Wacken Metal Battle Romania), Laurențiu Åžtefan (Asociația Culturală "Sunetul Muzicii", Gbob) și Crișan Bibian (Radio Cluj - emisiunea Supersound). La fel ca și în anii precedenți, publicul este considerat un membru al juriului, astfel încât, după întocmirea celor 5 clasamente (4 ale juriului + 1 al publicului) se va stabili formația câștigătoare a semifinalei Transilvania.



Finala națională de la Sibiu va avea loc în 25 iunie 2015 în Club Oldies și va avea ca "special guest" câștigătoarea finalei naționale din 2013, formația ieșeană God The Barbarian Horde.
"Nu sunt multe cuvinte care să poată descrie aventura noastră de la W:O:A, inclusiv bătălia metalică ce a precedat-o, în toată gloria sa. Oricum, a fost complet diferită față de așteptările pe care le-am avut, totul a fost mai mare, mai bun, mai cum trebuie, ca în cuvintele ce etichetează festivalul: faster, harder and louder! De aceea, suntem foarte bucuroși că am fost invitați să cântăm din nou, de această dacă în calitate de invitați, în cadrul finalei Wacken Metal Battle România, de care ne leagă aceste amintiri extraordinare" a declarat chitaristul formației, Dan Radu "Duddu" Talpalariu.



Următoarele semifinale se vor desfășura în 5 iunie 2015 la Iași (Club Underground), respectiv 6 iunie 2015 la București (Club Fabrica).

Finala internațională va avea loc în perioada 29-30 iulie 2015, în cadrul festivalului Wacken Open Air (Germania).



Program concurs (faza națională):

"¢ Semifinala Sud: Dark Fusion, Still Vision, L.O.S.T.
- Bucuresti, sâmbătă 6 iunie 2015 - Club Fabrica

"¢ Semifinala Moldova: Westfallia, Era Divina, Aamon
- Iași, vineri 5 iunie 2015 - Underground Club

"¢ Semifinala Transilvania: Hybrid Symphony, Paradigm, Scars of a Story, Transceatla, Unknown Scar
- Cluj-Napoca, 23 mai - Hard Club

"¢ Finala națională
- Sibiu, 25 iunie - Oldies Pub



Echipa Wacken Metal Battle România
office@metal-battle.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top