Noutăți și comunicate

Trupa EYOT din Serbia canta la Bucuresti

22 aprilie 2016
Trupa EYOT din Serbia canta la Bucuresti
Vineri, 22 aprilie 2016, trupa Eyot concerteaza la JazzPong (Soseaua Oltenitei, nr 103) in Bucuresti, cu ocazia Zilei Internationale a Jazz-ului.



Reprezentant onorat al unei noi generatii de muzicieni europeni, acest cvartet din Serbia, strapunge toate barierele temporale, geografice si culturale ale Jazzului Balkan, combinand intr-un stil exploziv muzica clasica cu art-rock-ul si cu muzica traditionala. In misiunea lor de a gasi noi combinatii de sunete creative, trupa EYOT exploreaza limitele dintre traditional si inovatie ducand Jazz-ul European intr-o noua zona. Cunoscuti ca fiind “Nirvana Jazz-ului”, cei patru muzicieni umplu scena cu sunete proaspete si electrizante. Cvartetul aduce la viata o muzica de o creativitate unica care puncteaza un balans placut intre simplitate si sofisticat fiind dura si delicata in acelasi timp.

Eyot – Drifters
https://www.youtube.com/watch?v=1R_fnUmwlEo

Cu mai mult de o suta de concerte la activ si cu o primire excelenta din partea criticilor si a publicului, in ultimul deceniu, EYOT se evidentiaza ca fiind una dintre cele mai interesante trupe din Europa. Fara sa se incadreze in vreun gen anume, EYOT vine cu un sunet eclectic frumos care curge de la rock la jazz, punk si ambient, de la impresionism la romantism, toate sub forma unor compozitii de referinta. Concertele lor sunt pline de energie si emotii care il transpun pe ascultator in lumea lor persoanala si creeaza o experienta unica.

Castigatori ai Umbria Jazz Balkanic Windows competition 2009 si MIDEM OFF Showcase 2012 (Cannes, France)

Concerte importante:
Midem – Cannes, Jazz Café London, Umbria Balkanic Windows, Dubai International Jazz Fest, Nishville Jazz Fest, Vicenza Jazz Fest, DOKfest Munich, Hong Kong Jazz Fest, Belgrade Jazz fest, Brasov Jazz and Blues Festival, Jazzy Colours Paris, Sunset Sunside Paris, Cully Jazz Festival, Jarasum Jazz Fest, Preveza Jazz Fest, Alarma Punk Jazz Sofia, Kozlov Club Moscow, b - flat Berlin, Panic Jazz Club Marostica, JZ Club Shanghai

Discografie:
2010 HORIZON / Ninety and Nine Records; Magnatune; Constantinus
2013 DRIFTERS / Neuklang
2014 SIMILARITY / Ninety and Nine Records (Recorded and produced by Jim Barr from Get the Blessing & Portishead)

Biletele sunt in numar limitat si se gasesc in reteua Eventim si pe
bilet.ro: http://www.bilet.ro/event.php?id=7594
eventim: http://www.eventim.ro/ro/bilete/international-jazz-day-preview-w-eyot-bucuresti-pong-875815/performance.html


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top