Noutăți și comunicate

Trupa Evile a fost confirmata pentru Maximum Rock Festival 2013

14 iunie 2013
Trupa Evile a fost confirmata pentru Maximum Rock Festival 2013
Dupa THE 69 EYES, MY DYING BRIDE, LEAVES'EYES (26 octombrie) si ATROCITY (25 octombrie), o noua formatie confirma participarea la MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2013. Este vorba despre formatia britanica EVILE, ce va sustine pentru prima data un concert la Bucuresti, in data de 25 octombrie 2013!

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti. In cele doua zile de festival vor urca pe scena atat formatii straine, cat si formatii autohtone.

Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock.



"Evile poarta pe umeri intreaga povara a revolutionarii thrash-metalului si reprezinta una dintre cele mai semnficative formatii tinere adepte ale genului", declara fascinata revista "Kerrang!" in 2007, dupa lansarea albumului "Enter the Grave".

Si intr-adevar, englezii de la EVILE au acel "je ne sais quoi" care ii face speciali. Virtuozitatea muzicala, compozitiile exceptionale si sound-ul dur, dar melodios transforma formatia din Huddersfield intr-o purtatoare a tortei thrash-ului.

Intemeiata in 2004 de catre Matt Drake (voce/chitara), Ben Carter (tobe), Ol Drake (chitara) si Mike Alexander (bas), Evile a pornit ca un cover band Metallica. Ulterior, trupa a renuntat la acest proiect si a inceput sa inregistreze material original.

Numele formatiei trebuia sa fie initial Exile, dar deoarece erau foarte multe trupe cu aceasta denumire, baietii au schimbat "x"-ul in "v" si au obtinut "Evile".

Primul album, intitulat "Enter the Grave" a obtinut numai recenzii pozitive iar fanii thrash-ului erau in al noualea cer. In sfarsit o trupa tanara avea curajul sa abordeze acest gen! Evile si-a continuat cu succes cariera, plecand in turneu, vanzand discuri si castigand o baza solida de fani.

In octombrie 2009, la scurt timp dupa lansarea albumului "Infected Nations", basistul Mike Alexander a murit din cauza unei embolii pulmonare. Formatia a fost profund afectata de pierderea instrumentistului si bunului sau prieten.

Acesta a fost inlocuit de Joel Graham iar trupa si-a continuat ascensiunea, nelasand tragedia sa compromita o cariera care promitea sa devina mareata. Urmeaza doua alte albume de succes, "Five Serpent's Teeth" (2011) si recentul "Skull" aparut pe 27 mai 2013.

Ultimul material este si prilejul perfect pentru ca trupetii sa plece la drum, ceea ce reprezinta o veste buna pentru publicul autohton, care va avea ocazia sa vada Evile live in Romania, la Bucuresti, in cadrul Maximum Rock Festival. 

Discografie:
"Enter the Grave" - 2007
"Infected Nations" - 2009
"Five Serpent's Teeth" - 2011
"Skull" - 2013

Line-up:
Matt Drake - chitara/voce
Ol Drake - chitara
Ben Carter - tobe
Joel Graham - bas



Bilete pentru o singura zi:
- 90 lei: pana la data de 30 septembrie
- 100 lei: in perioada 1 - 24 octombrie
- 115 lei: pentru ziua de 25 octombrie
- 125 pentru ziua de 26 octombrie

Abonamente:
- 145 lei: pana la data de 31 august
- 160 lei: in perioada 1 - 30 septembrie
- 175 lei: in perioada 1-24 octombrie
- 200 lei in perioada 25-26 octombrie

Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe http://www.eventim.ro),
O lista cu toate magazinele din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate vedea AICI.

IMPORTANT: Primele 100 de bilete / abonamente achizitionate participa la o extragere pentru 20 pass-uri meet & greet cu formatiile The 69 Eyes, My Dying Bride, Atrocity, Leaves' Eyes, Evile etc. Pentru aceasta cei interesai trebuie sa trimita un email la festival@maximumrock.ro (subiect: Meet and greet MRF) in care, pe langa numele complet, codul de bare al biletului si data achizitiei, trebuie sa numeasca si formatia la care doreste sa participe la meet & greet.

Pagina FB a evenimentului: http://www.facebook.com/MaximumRockFestival
 

Organizatori: Promusic Events & Xlab Solutions
Eveniment recomandat de: Maximum Rock
Producator: Nelu Brindusan
Contact: festival@maximumrock.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top