Noutăți și comunicate

Trupa Coldplay a sustinut doua show-uri memorabile pe Arena Nationala din Bucuresti

14 iunie 2024
Trupa Coldplay a sustinut doua show-uri memorabile pe Arena Nationala din Bucuresti
Bucuresti, 14 iunie 2024 - COLDPLAY a sustinut miercuri si joi seara (12 si 13 iunie 2024), pe Arena Nationala, doua concerte record – marcand cel mai rapid sell-out din istoria muzicii live din Romania. Evenimentele, organizate de Emagic si Live Nation, fac parte din Music Of The Spheres World Tour si au adunat, in cele doua zile, peste 100 mii de fani.

Trupa britanica Coldplay, pentru prima oara in Romania, a avut un mesaj sincer pentru fanii care s-au adunat intr-un numar atat mare pe Arena Nationala: Thank you for waiting for us for 25 years !

Publicul a raspuns entuziast, cantand si dansand la unison, bucurandu-se de fiecare moment unic pe care trupa din Londra reuseste sa-l creeze la fiecare concert din turneu.

Fanii din Romania, dar si din tari precum Bulgaria, Marea Britanie, Israel, Spania sau Germania, au fost prezenti atat miercuri, cat si joi, pentru cele doua concerte ale trupei. De la mii de kilometri departare, acestia s-au prezentat la portile Arenei Nationale inca de la ora 12:00, la intrarea din Maior Coravu, nerabdatori sa-si vada trupa preferata.

Ambele seri au debutat cu concertele invitatilor speciali ale celor doua evenimente de la Bucuresti: Emaa (RO) si Maisie Peters (UK), care au pregatit atmosfera corespunzator pentru fiecare dintre cele doua seri magice.

Coldplay a urcat pe scena in jurul orei 20:45, debutand cu gestul traditional al sarutului scenei pe care Chris Martin il face inaintea fiecarui concert din turneu si au fost intampinati de valuri de urale si aplauze din partea publicului entuziast de pe Arena Nationala. Prima piesa din setlistul trupei a fost Higher Power, un inceput perfect pentru a energiza intreg publicul, continuand cu Adventure of a Lifetime, piesa care a amplificat si mai mult atmosfera.

In setlistul trupei si-a facut loc si piesa Lost, care nu a mai fost cantata intr-un concert din 2009, si care si-a facut debutul in acest turneu chiar pe Arena Nationala. Pentru acest moment, Chris Martin a invitat alaturi de el pe scena o tanara din public care-si aniversa ziua de nastere.

Coldplay pastreaza o traditie de a invita un artist local sa li se alature pe scena pentru momente artistice speciale in fiecare concert din turneu. La cele doua concerte din Romania, Chris Martin si-a dorit sa colaboreze cu Vlad Babasa (Babasha), un tanar artist de 22 de ani, originar din Bacau, pe care l-a descoperit pe platformele de streaming, unde este foarte apreciat.

Miercuri seara, Chris Martin l-a introdus pe Babasha mentionand ca este un artist nou, tanar, si-si doreste ca publicul sa-si deschida mintile si inimile pentru ceea ce urmeaza. Daca in prima seara, intalnirea neasteptata dintre cele doua culturi nu a fost primita bine de o parte a publicului, joi seara, solistul Coldplay a pregatit din timp publicul pentru o reactie pozitiva.

Si ieri am cantat aici, este primul nostru concert in Romania si s-au intamplat niste lucruri interesante... la inceput m-am simtit socat, trist si cumva vinovat crezand ca am facut ceva rau […] calatorim in toata lumea si s-ar putea sa nu intelegem prin ce ati trecut voi si cultura voastra, dar un lucru stiu sigur si anume ca iubim toti oamenii in mod egal, inclusiv pe toti romanii; ziua de ieri a fost atat de frumoasa pentru noi si ne-am dat seama ca puteti face orice doriti si va vom iubi in continuare si ne vom dori in continuare sa ne intoarcem in Romania pentru ca va iubim… Daca ar fi sa schimbam un lucru… ieri, unii oameni au huiduit… stiti voi… booooo… si asta nu a fost chiar bine, asa ca as vrea ca acum, pentru cinci secunde, sa huiduiti mai bine si mai tare decat ieri ! i-a indemnat Chris Martin pe spectatori. Vizibil amuzat, publicul s-a conformat, iar la incheierea celor cinci secunde de huiduieli, solistul le-a multumit – Da, asta e o huiduiala corespunzatoare! Multumim, e cea mai buna huiduiala pe care am primit-o! Iar daca simtiti sa huiduiti din nou, este in regula, pentru ca va iubim.

In aceeasi seara, inainte de a-l invita pe scena pe Vlad Babasa, Chris Martin a facut urmatorul anunt: Dupa aceasta melodie, vom canta o manea pentru 3 minute. Cui nu ii place poate sa mearga la baie, poate sa le dea un mesaj prietenilor, dar sa pastreze o atmosfera de pace si iubire.

La finalul acestui moment, care a fost primit cu aplauze si chiar si cu miscari de dans, Chris a apreciat reactia publicului spunand: Sunt asa de mandru de voi! Voi sunteti cei mai buni oameni. Sunt asa de recunoscator, oameni frumosi !

Pentru cel de-al doilea show, din publicul care s-a bucurat de accesul early entry si a vazut tot concertul foarte aproape de scena, Chris a ales trei fani care sa-l insoteasca intr-un moment emotionant pe piesa Everglow. Unul dintre cei care a avut ocazia sa stea la pian langa celebrul vocalist, a ales sa comemoreze cele 65 de persoane care si-au pierdut viata in urma incendiului de la Colectiv.

Cele doua concerte Coldplay au fost primele doua concerte majore din Romania care au avut un rider de sustenabilitate, in care au fost subliniate solicitarile si recomandarile de protejare a mediului inconjurator si reducere a amprentei de carbon. Si totodata, acestea au fost si primele doua concerte din Romania care au reusit sa implementeze masuri de sustenabilitate de o asemenea amploare. Angajamentul si cerintele in materie de sustenabilitate au implicat pana la 2000 membri ai personalului. De la echipa din culise, la logistica si comunicare, fiecare dintre ei jucand un rol important.

Coldplay a incheiat ambele show-uri cu piesa Biutyful captand esenta si emotia celor doua seri memorabile de la Arena Nationala din Bucuresti.

Lumini, bratari luminoase, baloane, confetti si amintiri care vor ramane pentru totdeauna in inimile celor care au asteptat, la randul lor, 25 ani de pentru a se putea bucura de prezenta uneia dintre cele mai populare trupe ale momentului la ei acasa. Doua seri de magie care au bucurat peste 100 mii de fani din intreaga lume.

Evenimentul a fost organizat de Emagic si Live Nation, Powered by BCR & Mastercard.

Vezi aici galeria foto de la eveniment:


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top