Noutăți și comunicate

Trupa Claiming Apollo lansează videoclipul Over and Over Again

26 septembrie 2023
Trupa Claiming Apollo lansează videoclipul Over and Over Again
Trupa de rock alternativ Claiming Apollo lansează în online un videoclip neobișnuit. Lansarea oficială a melodiei și a videoclipului are loc pe 26 octombrie, la True Club, în București, în cadrul unui concert live.

Piesa „Over and Over Again ”, a treia de pe viitorul album al trupei, este susținută vizual de un clip realizat de Diana Iacomir, director de imagine și regizor:

Am imaginat un univers alb-negru, în care ecranul devine o tablă de șah, iar energia băieților susține repetiția obsesivă a versului <>

Piesa
Compusă în cel mai autentic stil de alternative rock, piesa „Over and Over Again” este gândită ca un soundtrack pentru obsesie.

Sunt versuri ce se cereau cântate de mai bine de 15 ani ”, spune Lex Nițu, vocalul trupei. „Încă din liceu, din perioada mea de teenage angst, cochetam cu aceste rime și acorduri. Totul a făcut click în momentul în care am auzit toba și chitarele cântate de colegii mei.”

Am avut grijă să creez un ritm care să imprime corpului acel dans pe care versurile lui Lex le imprimă inimii ascultătorului ”, povestește Dorian, toboșarul trupei.

Clipul
Realizat de Diana Iacomir, clipul a fost produs cu ajutorul echipei Vislandia și filmat în studioul Caseta.

După o primă discuție cu băieții despre piesă, în care am aruncat cu idei pe masă, mi-am dat seama că va funcționa conceptul mult mai bine dacă renunțăm la culoare, lăsând albul, negrul și multitudinea de griuri să susțină mesajul piesei ”, spune Diana.

Abandonând clișeul videoclipului clasic, regizoarea a ales ca fiecare membru al trupei să filmeze separat, iar trupa să fie reunită prin montaj într-o compoziție vizuală neobișnuită, de tablă de șah, unde se îmbină elemente vizuale antagonice, alb-negru:

Clip Over and Over Again - https://youtu.be/YrogzLvdW-I
Vizualul

Vizualul piesei duce metafora mai departe. „Am căutat să desenez un artwork alb-negru, în care să personific obsesia. Am desenat-o ca fiind o entitate ce se naște din tine și ulterior se hrănește tot din tine până în punctul în care riști să te devoreze ", spune Mircea Moroianu, chitaristul trupei, care a realizat vizualul piesei.

Acesta poate fi găsit în cafenele sau pe pereții orașului sub forma de sticker ce conține un QR-code către clipul melodiei. Trupa invită pe cei ce au o căutare interioară să pornească într-un quest de găsire a stickerului pentru a trăi experiența ascultării piesei la fel de inedită cum este și clipul ei.

Trupa
Deși este un nume nou pe piața muzicală românească, Claiming Apollo are rădăcini în trupe cu o bogată istorie, precum The Mono Jacks, Oliver, Hush sau Arashai.

Claiming Apollo sunt: Alex Nițu (voce, chitară), Mircea Moroianu (chitară), Iulian Ștefănescu (bass), Dorian Cazacu (tobe) și Ștefan Rădulescu (sounds & tracks).


Evenimente recomandate

Top