Noutăți și comunicate

Trupa byron lansează videoclipul piesei Cântec de leagăn

15 decembrie 2019
Trupa byron lansează videoclipul piesei Cântec de leagăn
Trupa byron a lansat un videoclip pentru piesa "Cântec de leagăn", cea care încheie noul album "Nouă" lansat la începutul lunii noiembrie.

Videoclipul realizat de Gabriel Copoeru și Cosmin Tița este un colaj construit cu imagini filmate în decembrie 1989 de cineaștii Studioului Cinematografic "Alexandru Sahia", imagini filmate de Ioan Matei Agapi, regăsite in documentarul "Timebox", cadre surprinse de echipele privesc.eu și recorder.ro la protestul din Piața Victoriei de pe 10 august 2018, filmări din arhiva personală a fotografului Andrei Iliescu și imagini ale Bucureștiului contemporan.

Urmărește videoclipul byron - "Cântec de leagăn" aici:
https://youtu.be/FZcYJaJ0ogY
Am încercat să reconstituim cât mai onest atmosfera acelor zile încărcate cu bucurie și suferință, atât cât se poate în durata scurtă a unei piese. Am ieșit prin oraș alături de Cosmin, într-o zi ploioasă, pentru a trage câteva cadre cu locuri ce se regăseau în filmele excelente din care am construit montajul. Voiam să contribuim și noi cu ceva (indiferent cât de mărunt este prin comparație) pe lângă a reorganiza munca unor cineaști mai iscusiți ca noi. Ideea era să amintim oamenilor oricărei generații că pășim în fiecare zi prin locurile unde cei care și-au trăit viețile în frică, cu demnitatea confiscată, au plătit un cost foarte mare pentru libertatea de care (fie că recunoaștem sau nu) beneficiem și noi, cei care n-am fost acolo sau care încă nu ne născusem.
Gabriel Copoeru, regizor.

"Nouă" este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață. Albumul este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele digitale: https://byron.lnk.to/Noua


Concerte viitoare byron

  • 20 decembrie 2019, Buzău, Top T Festival
  • 10 ianuarie 2020, Pitești, Urban Home
  • 15 ianuarie 2020, București, Expirat
  • 23 ianuarie 2020, Craiova, Charger Basement

Componență byron

  • Dan Byron - voce, chitară, flaut
  • Sergiu "6" Mitrofan - clape, chitară, voce
  • Dan Georgescu - chitară, programare
  • Laszlo Demeter - bass
  • Ovidiu Cristian - tobe, percuții
www.byron.ro
https://fb.com/byronmusic
https://instagram.com/byronband


Evenimente recomandate

Top