Noutăți și comunicate

Trupa Bucium lanseaza 'Voinicel instelat', piesa nascuta in urma cu 18 ani

3 august 2017
Trupa Bucium lanseaza 'Voinicel instelat', piesa nascuta in urma cu 18 ani
Uneori se întâmplă ca melodii sau chiar albume întregi să nu vadă lumina zilei timp de ani întregi, materiale la care se sculptează necontenit, până în momentul în care artistul este pe deplin mulțumit de forma finală. Acesta este cazul și cu “Voinicel înstelat”, piesă semnată de trupa rock-folk Bucium și lansată zilele trecute, dar care s-a născut… în urmă cu aproximativ 18 ani.

Piesa a fost compusă la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităților tehnice și financiare. Perfecționiști și înarmați cu răbdare, membrii trupei au preferat să amâne momentul în care o vor face publică, la fel ca și toate celelalte piese de pe albumul Miorița, până când acestea au fost aduse la nivelul dorit.

Basul a fost înregistrat de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei Bucium, cu doar două săptămâni înainte de tragedia întâmplată în octombrie 2015 în clubul Colectiv.

“Voinicel înstelat” a ajuns ulterior în Elveția, în studioul Little Creek, unde i-a fost realizat mixul și masterul. Producătorul V. O. Pulver, cel care a adus-o în forma finală, este cunoscut în nișa de metal pentru colaborările cu trupe internaționale precum Pro-Pain, Destruction, gurD, Monster Magnet și multe altele.

Piesa a putut fi ascultată în primă fază exclusiv de către fanii apropiați ai trupei, cu care Bucium ține legătura în mod direct prin intermediul unui newsletter. Cei interesați se pot abona gratuit pe site-ul http://www.bucium.com.ro.

În această perioadă, membrii Bucium își împart zilele între deplasări la concerte și lungi sesiuni de înregistrări în studio, pentru a finaliza munca la viitorul album, “Miorița”.

Cei aflați în această perioadă în concediu în țară au ocazia să asculte live noua piesă în cadrul concertelor pe care Bucium le va susține la munte și pe litoral. Joi, 3 august 2017, vor avea un show acustic în grădina cetății Râșnov, cu ocazia Festivalului de Film și Istorii Râșnov, urmând ca pe 8 august 2017 să fie live în Vama Veche, în clubul Famagusta.

Noua piesă “Voinicel înstelat” poate fi ascultată aici: https://youtu.be/Hlo_JB_eEbs

CREDITE:
  1. Alexa Nicolae Milea - vioară
  2. Alex Pascu - bas
  3. Mihai Balabaș - vioară, sfx
  4. Andi Dumitrescu - voce, chitări
  5. Cristi Răducanu - tobe

Muzică și versuri: Andi Dumitrescu
Înregistrată de Costin Dumitrache și Andi Dumitrescu
Orchestrată de Andi Dumitrescu și Mihai Balabaș
Mix și master: V.O. Pulver @ Little Creek Studio Elveția
Artwork: Radu Mircea Damian
â“… Audiosama Records

VERSURI:

Voinicel înstelat
Cine strai ți-o udat?
Cu-a sa rouă din plâns
Cine-n suflet te-o strâns?

Cine-n flori te-o-mbrăcat
Cu adânc suspinat?
Cine-n dor te-a jelit?
Căror mâini le-ai lipsit?

Ale cui mângâieri
S-au risipit nicaieri?
A cui vorbă de drag
S-o făcut lemn de fag?

Gându' cui te-o câtat
Cu al său suspinat?
Căror lumi te-ai pierdut?
Căror veci te-ai trecut?DESPRE TRUPÄ‚:

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale.

Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.

În anul 2008, trupa a lansat albumul de debut "Voievozii", mixat și masterizat în Germania de către Franky Winkelmann (Lake of Tears, Gurd, Destruction). Albumul, distribuit în România prin A&A Records, a avut parte de numeroase recenzii favorabile în presa de specialitate.

Pe 1 decembrie 2016 au lansat albumul “Live în Codrul Ascuns”, care conține variantele live ale pieselor cele mai apreciate de către publicul prezent la concertele Bucium. Înregistrărileau fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul Colectiv.

Pe disc sunt incluse și două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei. Adrian a decedat în momentul Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Piesele bonus reprezintă prima și ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

În prezent, Bucium se pregătește de lansarea unui nou album, “Miorița”, planificat a fi lansat până la sfârșitul acestui an. Acesta conține piesele ce au cristalizat conceptul de Bucium, piese compuse în perioada 1999-2003.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top