Noutăți și comunicate

Trupa Bucium lanseaza albumul Live in Codrul Ascuns

15 noiembrie 2016
Trupa Bucium lanseaza albumul Live in Codrul Ascuns
În data de 18 Noiembrie 2016, trupa bucureșteană Bucium începe turneul de lansare al albumului Live în Codrul Ascuns. Albumul în formă fizică va fi disponibil pe magazinul oficial al trupei – bucium.bigcartel.com, iar începând cu 1 decembrie 2016 în toate rețelele digitale de muzică – Deezer, iTunes, Google Play, Apple Music, Spotify, Tidal, Zonga etc.

Fiecare piesă a noastră este de fapt o poveste în sine. De aceea, cu acest album am încercat să creăm o nouă formă de packaging, un format de 22 pe 22 cm, fiecărei piese corespunzându-i o ilustrație creată de artistul Tibi Militaru, alături de un CD de tip vinil. Albumului fizic îi corespunde și un cod de download al albumului digital. Scopul nostru a fost să creăm un disc pe care publicul să și-l dorească în format fizic, nu numai digital.” spune Cristi Răducanu, toboșarul trupei.

Ediția iTunes a albumului conține și pdf-ul cu grafica albumului, alături de versuri în variantă bilingvă.

(2) TrupaBuciumlanseazaalbumul..._K1ZR1Mj5p.jpg

Prima parte a turneului se va desfășura în orașele Buzău, Constanța, Iași, Botoșani, Timișoara, Cluj, Râmnicu-Vâlcea, Craiova și București, a doua parte fiind programată pentru primăvară, în Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Sibiu, Brașov, Suceava și Pitești.

Ideea albumului Live în Codrul Ascuns a fost de a înregistra piesele Bucium cele mai apreciate de către public în concertele noastre, într-o formă care să ne reprezinte.” a declarat Alexa Milea, violonista trupei.

Înregistrările au fost făcute de prietenul nostru Alex Pascu de la Goodbye to Gravity, care a mixat și prima piesă de pe disc. Mixajul discului a fost întrerupt de momentul #colectiv, materialul reprezentând pentru noi în acest moment, mai mult decât o renaștere. Discul a plecat apoi în Elveția, la Little Creek Studio, unde experimentatul muzician și producător V.O.Pulver (Gurd, Destruction, Poltergeist, Darkmoon) l-a adus în forma finală.” a adăugat Andi Dumitrescu.

Pe disc se găsesc și două bonus-track-uri, ca un omagiu fostului toboșar al trupei - Adrian Rugină - reprezentând prima (Colindul Cerbului) și ultima piesă (Sus la Cheia Raiului) înregistrate alături de el.

Detaliile se găsesc pe pagina de facebook a trupei – http://www.facebook.com/bucium


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top