Noutăți și comunicate

Trupa Blind Guardian confirmata la Romanian Rock Meeting 2015

5 iunie 2014
Trupa Blind Guardian confirmata la Romanian Rock Meeting 2015
Dupa ce fanii au avut ocazia sa vada concertele formatiilor Pain of Salvation (2011) si Apocalyptica (2012), evenimentul "Romanian Rock Meeting", "responsabil" pentru aceste showri exceptionale, revine in 2015 cu o noua editie, cea de-a treia!

"Romanian Rock Meeting 2015" se va desfasura la Arenele Romane si aduce in prim-plan concertul iubitilor metalisti de la Blind Guardian, dar melomanilor li s-au pregatit si alte surprize, asa ca acestia trebuie sa stea cu ochii in patru dupa noi nume anuntate!

Show-ul Blind Guardian va avea loc pe data de 17 mai 2015 si, pe langa apreciatii germani, vor mai urca pe scena si alte trupe, ce vor fi anuntate in perioada urmatoare.



Editia din 2012 a "Romanian Rock Meeting", ce i-a avut headlineri pe finlandezii de la Apocalyptica, a fost filmata in totalitate -in format Hd-, de catre Tvr.

Amanunte despre bilete vor fi disponibile in scurt timp! https://www.facebook.com/RomanianRockMeeting.

Putine formatii au facut atat de multe pentru metal ca Blind Guardian, considerata una dintre cele mai importante trupe de power din lume.

Trupa este privita ca una dintre intemeietoarele sub-genului si este creditata drept fondatoare a acestuia. Alaturi de nume ca Helloween sau Gamma Ray, Blind Guardian a fost purtatoarea tortei power metalului, ducand pe culmile gloriei acest stil complex, care reclama foarte multa virtuozitate.

Blind Guardian a luat nastere in 1980, in Krefeld, Germania si, initial, s-a numit Lucifer's Heritage. Denumirea a fost abandonata, insa, in favoarea Blind Guardian in 1988, pentru a evita asocierea cu scena black-metal si cu miscarea satanista.

Inca de la primul album, "Battalions of Fear" (1988), Blind Guardian au fost slaviti drept niste pionieri ai metalului, obtinand numeroase elogii din partea unor publicatii reprezentative, de la "Metal Hammer" la "Rock Hard Magazine".

Iata ce spune "Metal Hammer" (Germania) despre Blind Guardian:
"Fara aceasta formatie neinfricata, care a demolat orice prejudecata cu stilul sau dur, inovator, perfect echilibrat de a canta, umanitatea ar fi fost vaduvita de power metal - dar nu numai! Daca Blind Guardian nu ar fi luat nastere din intunecatele maruntaie ale Germaniei de Vest, lumea nu ar fi avut o formatie epocala, care a schimbat efectiv istoria muzicii metal".

Fiecare dintre cele 9 discuri ale formatiei s-a clasat pe locuri fruntase in topurile germane si internationale. Vanzarile albumelor nu au fost niciodata sub cateva sute de mii, Blind Guardian fiind una dintre cele mai distribuite trupe germane ale tuturor timpurilor.

"Cu fiecare lansare, vrem sa trecem la un nivel si mai inalt", a explicat solistul Hansi Kürsch, promisiune de care formatia s-a tinut cu sfintenie.

Ultima lansare discografica a formatiei este "At The Edge Of Time", care a ajuns si in Top 200 Billboard, dar si in topurile din Canada (locul 18). Pentru 2014, Blind Guardian pregateste un nou album, care va beneficia de un turneu international care va poposi si in Romania, la Arenele Romane, pe data de 17 mai 2015, in cadrul show-ul "Romanian Rock Meeting".

Componenta actuala:
Hansi Kürsch - voce, bas
André Olbrich - chitara, backing vocals
Marcus Siepen - chitara ritmica, backing vocals
Frederik Ehmke - tobe, percutie, flaut, cimpoi

Discografie:
Battalions of Fear (1988)
Follow the Blind (1989)
Tales from the Twilight World (1990)
Somewhere Far Beyond (1992)
Imaginations from the Other Side (1995)
Nightfall in Middle-Earth (1998)
A Night at the Opera (2002)
A Twist in the Myth (2006)
At the Edge of Time (2010)
- Tba - (2014)


Sursa : Promusic Prod. & Events / Maximum Rock Magazin
http://www.maximumrock.ro , http://www.promusicprod.ro


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top