Noutăți și comunicate

Trupa Baest confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2020

10 februarie 2020
Trupa Baest confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2020
Rockstadt Extreme Fest 2020 (REF 2020) anunta o noua trupa ce va concerta in cadrul festivalului!
BAEST, care înseamnă "bestie" sau "brută" în daneză, este un proiect muzical apărut în Aarhus (Danemarca) și care a surprins încă de la început prin îmbinarea inedită de stiluri pe care o propune ascultătorilor genurilor extreme: un death metal exploziv cântat pe chitare thrash, îmbogățit de cunoscutul "buzzaw guitar tone" specific celor de la Entombed sau Bloodbath și completat de un show live plin de o energie virulentă, care nu încetează să exploreze noi teritorii ale death metal-ului.

Deși înființată în 2015, abordarea muzicală surprinzătoare propusă de trupă i-a adus nu mai puțin de 40 de show-uri în primul an de existență și i-a asigurat apariția pe scenele unor cunoscute festivaluri de profil, precum: Summer Breeze, Ruhrpott Metal Meeting, Copenhell, Roskilde, Royal Metal Fest sau Eurosonic, cântând, de asemenea, alături de nume precum Hatebreed, Decapitated, Dying Fetus, Entombed A.D. sau Illdisposed.

Acestor reușite li se adaugă faptul că BAEST a fost support band pentru Phil Anselmo & The Illegals și că anul trecut formația a primit două premii Gaffa, pentru "Best Metal Album" și "Best Newcomer" (premiile Gaffa sunt unele dintre cele mai importante ale industriei muzicale daneze, fiind decernate de cea mai cunoscută și de tradiție revistă muzicală a țării - GAFFA magazine). Distincțiile vin în completarea premiului "Upcoming Band of the Year", acordat de Heavy-Metal.dk în 2017 (una dintre cele mai cunoscute publicații online daneze dedicate genurilor extreme, precum: heavy metal, power, thrash, death sau black metal).

Primul album full-lenght al BAEST, intitulat "Danse Macabre" (2018), a devenit la puțin timp de la lansare cel mai bine vândut vinil din Danemarca, fiind urmat anul trecut de "Venenum", bine primit și el de critica de specialitate. Cel de-al doilea material este gândit ca o continuare a "Danse Macabre", unde ascultătorul era târât în iadul personal al trăirilor întocmai ca personajele din "Divina Commedia" a lui Dante Alighieri. "Fiecare piesă de pe noul album introduce audiența într-un cerc al iadului, fiecare melodie în parte fiind dominată de o idee și o atmosferă distinctă, ce îmbină muzicalitatea cu o energie feroce, brutală", după spusele membrilor BAEST.

https://www.facebook.com/baestband/
https://www.baestband.com/
https://www.youtube.com/channel/UC776YdDym8OfW6GDBDCGK-g
https://open.spotify.com/artist/4UtjZRQc6qXhAd1kqyLvqp?si=NVLJ2_t7RUG4pO-SeOn0Ug
https://baestband.bandcamp.com/


Line-up REF 2020

Până în acest moment, trupele confirmate pentru cea de-a opta ediție a Rockstadt Extreme Fest sunt: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), In The Woods... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Tableau Mort (UK), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Necrophobic (SE), Darvaza (IT), Unearth (SUA), Municipal Waste (SUA), Baest (Danemarca).


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top