Noutăți și comunicate

Trio australian in Timisoara - We Lost the Sea, Meniscus, Dumbsaint

5 iunie 2017
Trio australian in Timisoara - We Lost the Sea, Meniscus, Dumbsaint
Haywire Booking organizează un nou concert inedit în Timișoara, cu trei trupe de la capătul celălalt al lumii, din Australia.

We Lost The Sea sunt din Sydney și aduc un sunet de chitară zdrobitor ce creează o atmosferă post-rock măreață.

Formată în 2007, primul album, intitulat „Crimea”, a fost lansat trei ani mai târziu, produs și mixat de Magnus Lindberg. Anul 2012 a văzut continuarea „The Quietest Place on Earth” lansat prin Bird's Robe Records, care a primit laude atât din parte fanilor cât și a criticilor, atât pe plan local cât și internațional. Albumul s-a clasat în diverse topuri ale anului peste materialele unor trupe precum Converge sau Godspeed You! Black Emperor, iar pe Bandcamp a fost un best-seller.

Anul 2013 a fost unul devastator pentru membrii formației. În martie, vocalul Chris Torpy a decis să își pună capăt zilelor, la doar 24 de ani. Astfel, trupa a avut doar două concerte în acel an - primul în deschidere la This Will Destroy You în Annadale, iar al doilea în HiFi din Sydney, în deschidere la The Red Painting. Marcate de emoții puternice, cele două spectacole au primit și recenzii foarte bune.

Cel de-al treilea și cel mai recent album a fost lansat în 2015, intitulat „Departure Songs”. Este un pic diferit ca dinamică de primele materiale, dar într-un mod neintenționat, ca urmare a unui proces de maturizare muzicală. Este cel mai personal și experimental, dar sună în continuare ca We Lost The Sea.

Tot din Sydney, Meniscus sunt o trupă instrumentală de post-rock. Grupul e format din chitaristul Daniel Oreskovic, basistul Alison Kerjean, tobarul Alex O-Toole și artistul vizual Martin Wong. Au fost comparați cu artiști precum Mogwai, Sigur Rós, ISIS sau Cog. Muzica lor a fost descrisă de The Drum Media ca fiind „progresistă” și de Triple J ca „epică, simfonică și melodică”. Meniscus îmbină cu ușurință elemente de hard-rock, muzică electronică și psihedelică, cu elemente de chitară ambientale.

A treia trupă din Sydney, Dumbsaint, aduce cu ea o experiență deosebită pentru un concert rock, combinând arta cinematică cu cea muzicală. Formația este formată din Nick Andrews (tobe), Brendan Sloan (chitară), James Thomas (bas) și Mike Tokar (chitară). Proiecțiile video nu sunt doar de fundal, scopul Dumbsaint fiind să estompeze granițele în cele două forme de artă. Muzica live este folosită pentru a explora interacțiunile dinamice și uneori surprinzătoare între sunet și imagine. Materialul video este scris, filmat și editat în întregime de către trupă, astfel că fiecare piesă e un scurt film și fiecare ecranizare e și o piesă muzicală.

Evenimentul va avea loc în club Daos din Timișoara, luni 5 iunie și se va desfășura după următorul program:

19:30 - Doors
20:00 - 20:40 - Dumbsaint
21:00 - 22:00 - Meniscus
22:20 - We Lost the Sea

Biletul costă 30 de lei, iar Haywire Booking roagă publicul să vină din timp pentru a susține toate cele 3 trupe inedite.

Facebook: https://www.facebook.com/events/1626882944005906/

We Lost The Sea
http://www.welostthesea.com
http://welostthesea.bandcamp.com/

Meniscus
http://www.meniscusmusic.com
https://meniscusmusic.bandcamp.com/

Dumbsaint
http://www.dumbsaint.net
http://www.dumbsaint.bandcamp.com


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top