Noutăți și comunicate

Trailer oficial Ghost Fest 2012 (13-14 iulie, Rasnov)

19 mai 2012
Trailer oficial Ghost Fest 2012 (13-14 iulie, Rasnov)
Va invitam sa vizionati trailerul video oficial pentru Ghost Fest 2012.


http://youtu.be/Xz53_txVThg

Ghost Fest 2012 se adreseaza iubitorilor naturii in general si celor care indragesc muntele in special. Evenimentul se desfasoara pe 13 si 14 iulie pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Râsnov. Festivalul va include, pe lânga concerte, ateliere de arte si mestesuguri, expozitii de pictura, fotografie & arta traditionala si multe activitati recreative.

Camparea, in campingul adiacent zonei de desfasurarea a festivalului este gratuita pentru detinatorii de bilet, in limita locurilor disponibile.


Line up-ul festivalului cuprinde 16 trupe:

Secrets of the Moon, activeaza pe scena black metal din anul 1995 si a sustinut concerte la festivaluri de referinta, precum Summer Breeze Open Air (Germania) sau Hellfest (Franta). Trupa are propriul registru stilistic si un sound inimitabil, ce o detaseaza de celelalte formatii de gen. In luna martie trupa a lansat albumul "Seven Bells, " pe care critica de specialitate din Germania il considera un "liant intre estetica blackului clasic si mijloacele inovatoare de exprimare."

Cvintetul spaniol Trobar de Morte imbina sunetele celtice si folk cu avangardismul goticului atmosferic, oferind publicului un show spectaculos si plin de culoare, aflat la granita dintre muzica si teatru.


White Walls (RO) raspund "prezent" la apelul Ghost. Trupa formata din 
Alexandru-Eduard Dascalu - chitara, Eugen Brudaru - voce, Serban-Ionuț Georgescu - bass si Marian Mihaila - tobe,  ocupa un loc din ce in ce mai important pe scena progressive metal din România si chiar din Europa. White Walls sunt prima trupa din tara noastra invitata la prestigiosul festival dedicat muzicii progresive,  ProgPower Europe, unde au cântat in Octombrie 2011, in cadrul turneului lor european "Mad Man Circus European Tour 2011", ce a trecut prin România, Polonia, Ungaria, Austria, Germania, si Olanda.

Duoul maghiar The Moon & the Night Spirit invaluie misticismul antic intr-o atmosfera onirica. Formatia si-a gasit identitatea in zona folk-pagan, activeaza din 2003, a lansat patru materiale audio si a fost descrisa drept "aducatoarea unui suflu nou" pe acest segment

Leafblade (Marea Britanie) imbina sonoritatile rock, cu elemente medievale, folk si progresiv intr-un melanj viguros si melodic cu rezonante tamaduitoare. Formatia a lansat primul album,   "Beyond, Beyond" in 2009, iar in decursul acestui an va iesi pe piata cel de al doilea material discografic, "Portrait".

Sunset In The 12th House (RO) sunt un alt nume care sporeste caracterul divers si neconventional al evenimentului. Sol Faur si Hupogrammos, cunoscuti publicului pentru aparitiile cu Dordeduh, aduc la Ghost Fest cel mai nou proiect al lor. Este vorba de "o noua abordare stilistica, concretizata printr-un post rock experimental, cu accente psihedelice si ezoterice." Componenta formatiei este urmatoarea: Hupogrammos (chitara si voce), Sol Faur (chitara), Mihai Moldoveanu - (bass), Sergio Ponti (tobe)

Allerseelen (Austria) ajunge in premiera in Romania la Ghost Fest 2012. Formatia activeaza inca din 1989 in zona folkului industrial, fiind cotata ca un promoter de marca al genului.  Bazele trupei au fost puse de scriitorul Gerhard Hallstatt, bine-cunoscut in zona literaturii ce exploreaza aspecte ezoterice ale culturii Europene. In cei peste 23 ani de cariera, trupa a lansat peste 15 produse discografice.

Trei parale (RO) grupeaza tineri oraseni atrasi de muzicile vechi specifice perimetrului carpatic. Repertoriul Trei Parale are un pitoresc aparte, fiind format exclusiv din melodii traditionale. Forma de prezentare variaza, de la redari foarte scrupuloase pâna la interpretari cât se poate de libere. Grupul foloseste instrumente vechi aproape disparute in mediul traditional si total neglijate in lumea contemporana urbana: diverse fluiere (fluierul ciobanesc, cavalul, fluierul faradop, fluierul gemanat, tilinca), cobza, viela, drâmba, diverse instrumente de percutie (toba, vuva, daireaua si bendirul).

Whispering Woods (RO) a luat fiinta in 2008 si activeaza in zona rockului simfonic, cu elemente goth si doom, fiind pe scurt o trupa pe gustul iubitorilor de muzica atmosferica. Prestatiile sale live a fost descrise ca: "un amestec plapând, dar rasunator, magic si puternic de sonoritati metal cu solouri de voce si flaut." Pentru recitalul de pe scena Ghost, Whispering Woods pregateste, potrivit chitaristului Doru Cailean: "un spectacol feeric ce va imbina perfect metalul simfonic cu aerul cetatii Râsnov."

EchO (Italia) activeaza din 2007 si si-a gasit identitatea in zona doom-ului cu influente psihedelice. Primul lor album, "Devoid of Illusions" a fost lansat la finalul anului trecut si a consolidat pozitia formatiei pe piata de profil. In componenta Antonio Cantarin - voce, Mauro Ragnoli - chitara, Simone Saccheri - chitara,   Simone Mutolo - pian si clape, Agostino Bellini - bass si Paolo Copeta - tobe,  EchO promite un recital dinamic, care ii va tine in priza pe cei prezenti. Acesta va fi primul concert al trupei in afara granitelor Italiei.

Shattered Hope (Grecia) ajung prima oara in România tot pe scena Ghost Fest. Trupa s-a infiintat in 2002, bucurându-se de popularitate in rândul iubitorilor de doom atmospheric.

 
Tot pe scena Ghost ajung si Abstract Rapture (Luxemburg), o trupa de thrash cu influente death. 

Line up-ul evenimentului este intregit de formatiile: Scarred,  Laonliness, QuantiQ  si Wilder.

Biletele se gasesc in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, Sala Palatului, Sala Polivalenta.


Biletele sunt disponibile in retelele: Eventim.ro,  Myticket.ro,  Biletoo.ro,  Bilet.ro,  BLT.ro

Evenimentul este organizat de Cavalleria Events.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top