Noutăți și comunicate

Tony Macalpine pe ultima suta de metri

31 ianuarie 2012
Tony Macalpine pe ultima suta de metri
Turneul european TONY MACALPINE a intrat in ultima suta de metri. 

Dupa cum stiti, pe 5 martie 2012 îi vom putea urmări la București pe acești 4 muzicieni exeptionali într-un concert ce va avea loc la Silver Church. În deschidere vor canta Agent Cooper (SUA) și Daniel Piquê (Brazilia). 

Prețul unui bilet de intrare este de 60 lei și poate fi achiziționat de pe http://www.eventim.ro sau din rețeaua Eventim (librariile Carturești și Humanitas, magazinele DOMO, rețelele Cosmote, Orange și Vodafone și la Sala Palatului).

Sesiunile de repetiții pentru turneul european al chitaristului Tony MacAlpine s-au încheiat sâmbătă 27 ianuarie. Însoțit de Aquiles Priester (tobe), Bjorn Englen (bass) și Nilli Brosh (chitară), chitaristul american va demara pe 21 februarie "Dream Mechanism Tour", ce promoveaza cel mai recent album al său lansat în vara anului trecut și autointitulat "Tony MacAlpine". Fanii săi și împătimiții de chitară electrică din România îl vor putea vedea la Silver Church pe 5 martie 2012.

A fost un început de an aglomerat pentru Tony MacAlpine. Pe lângă pregătirile pentru turneul european care-i va promova cel mai recent album, Tony s-a întâlnit cu mai vechii săi prieteni Billy Sheehan (Mr Big), Mike Portnoy (ex Dream Theater) și Derek Sherinian (Dream Theater, Black Country Communion) cu care a susținut câteva concerte în cadrul NAMM, un renumit târg de produse muzicale (de la instrumente la aparatură) care se desfașoară în fiecare an în luna ianuarie în Anaheim, California.
Chitaristul american și-a ținut la curent fanii cu pregatirile de turneu postand comentarii și fotografii pe pagina sa de FB. Acum repetițiile pentru turneu s-au terminat, iar pe 21 februarie acesta va demara cu un prim show susținut în Manchester și se va încheia o lună mai târziu, pe 23 martie la Moscova.

Trupa care-l va insoți pe MacAlpine în turneu cuprinde 3 muzicieni de excepție.

Toboșarul Aquiles Priester este unul dintre cei mai buni din generația sa. Născut în Africa de Sud și mai târziu mutat în Brazilia, este cunoscut ca fondator al trupei de power metal Hangar. Este de asemenea singurul baterist brazilian pentru care s-a creat o serie de tobe signature, sub brandul Mapex în 2006. În 2009 a urmat seria limitată de cinele PST5 de la Paiste. În 2010 Priester a fost unul dintre cei 7 bateriști invitați de trupa Dream Theater la audiția pentru postul proaspăt eliberat de Mike Portnoy.

Bassistul Bjorn Englen este de origine suedeză, însă din 1993 traiește în California. În ultimii 5 ani a fost cooptat în trupele de acompaniament ale unor chitariști celebri ca Yngwie Malmsteen sau Uli Jon Roth. Este de asemenea un apreciat profesor de bass care susține cursuri la numeroase școli de muzică și turnee de masterclass. La capitolul instrumente este endorser pentru bass-urile Carvin și pentru alte echipamente.

Nili Brosh este o chitaristă născută și crescută în Israel până la vârsta de 12 ani când se mută cu familia la Boston. Urmează cursurile prestigioasei Berklee College of Music pe care le încheie cu titlul Summa Cum Laude în 2009. În vârstă de 22 de ani, Nili are deja trecute în CV-ul personal concerte alături de Stu Hamm (Steve Vai, Joe Satriani, Eric Johnson), Guthrie Govan (Asia) și Andy Timmons. Este endorser de chitare Ibanez. 

 
Partenerii media ai acestui concert sunt: ROCK FM, Jurnalul National, Sapte Seri, Revista VIP, ZOOM TV, ELEVATE, Metalhead.ro, Maximum Rock, iconcert.ro, port.ro, Metropotam.ro, Metalfan.ro, Bewhere, Rockstage.ro, Let's rock, Revista Evenimentelor, w2Cluj, Bestial.ro, RGC.ro, Jurnal Rock, 9AM, 4arte, Bestmusic.ro, Muzicabuna.ro, Ziare.com, Vedeta.ro, Askmen.ro, Infomusic.ro. Concertul este organizat de Phoenix Entertainment.


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top