Noutăți și comunicate

The Underground Youth si Lost In Kiev vin la REF 2023

22 martie 2023
The Underground Youth si Lost In Kiev vin la REF 2023

The Underground Youth și Lost in Kiev sunt cele mai noi confirmări pentru Rockstadt Extreme Fest 2023.

Originari din Manchester, Anglia, The Underground Youth creează un post-punk capricios, adesea crud, în stilul anilor '80, infuzat cu o atmosferă psihedelică întunecată, puternic influențată de nume precum The Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground, Bob Dylan sau The Jesus & Mary Chain. Format în 2008, The Underground Youth a fost inițial proiectul solo al cântărețului, chitaristul și compozitorul Craig Dyer.

De când trupa live a fost asamblată în 2012, TUY a făcut în mod constant turnee în Europa și în restul lumii, primind laude pe scară largă pentru spectacolele lor la festivaluri. Aceștia se bazează pe urmăritorii lor de cult oriunde călătoresc.

Cu un sunet distinct care s-a dezvoltat continuu de-a lungul anilor, TUY a trecut de la marca lor unică psihedelică cinematografică întunecată la un stil post-punk crud și aprins. Concentrându-se pe melodii frumoase contrastante și versuri poetice întunecate, subconștientul acestui nou album este pătruns de energia brută și zgomotul actualelor show-uri live ale trupei.


2. The Underground Youth si Lost In Kiev vin la REF 2023Post-rock-ul a arătat încă de la începuturile sale o afinitate cu utilizarea sample-urilor cu diverse speech-uri, voci din filme. LOST IN KIEV duce această tradiție la următorul nivel, scriind propria poveste autentică și creând propriul film pe albumul lor.

Încă de la Nuit noir din 2016, trupa și-a înregistrat propriile cuvinte rostite, spre deosebire de plagiarea din filme. În timpul spectacolelor lor live, aceste voci sunt sincronizate cu proiecții video care arată actori care interpretează diferitele voci pe ecran. Un fel de coloană sonoră inversată sau ficțiune muzicală, mereu nuanțată de realism într-un mod izbitor și intens emoțional.

De la primele note, Lost in Kiev aduce un post rock epic și masiv, condus de energia rock-ului, amestecată cu câteva sunete electronice. Celor 4 membri ai Lost in Kiev le place să spună povești cu muzica lor, își scriu și înregistrează propriile cuvinte și își creează propriile materiale vizuale, cum ar fi proiecții video, pentru a crea o consistență între grafică și emoții, oferind ascultătorilor o experiență coerentă.

Persona, cel mai recent album lansat sub pseudonimul francez, vede trupa extinzând și mai mult propria interpretare idiosincratică a post-rock-ului cinematografic contemporan. „Principala provocare cu acest disc a fost cum să scriem piese post rock mai directe și mai scurte, cu aceeași intensitate ca și compozițiile noastre anterioare, mai lungi”, explică chitaristul Maxime Ingrand, „și găsirea echilibrului potrivit între post rock tradițional, adăugarea de sintetizatoare și mașini și textele pentru film“.



Păzit de Cetatea Râșnov din apropierea dealului, festivalul Rockstadt Extreme Fest 2023 se va desfășura între 2 și 6 august 2023, la doar 30 de minute de Brașov, în orașul Râșnov. Terenul festivalului va găzdui 3 scene și nu mai puțin de 70 de trupe în toate cele 5 zile, dar asta nu este tot. Vă puteți bucura de mâncăruri gustoase sau vă puteți depăși recordul personal de consum de bere la prețuri neașteptate, pe care nu le veți găsi în altă parte. Și mai avem câteva obiective turistice de top în zona festivalului: Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, rezervația de urși LiBEARty sau, totuși, celebrul Castelul Bran al lui Dracula.

Pentru mai multe informații despre festival, vă rugăm să vizitați https://www.rockstadtextremefest.com/

Vă așteptăm cu drag în august, pe ținuturile uimitoare ale Transilvaniei.


Evenimente recomandate

Top