Noutăți și comunicate

The Thirteenth Sun, Alithia si Amarthalos in cea de-a patra seara a '1 Mai Rock Festival Sibiu 2014'

8 aprilie 2014
Cand ne asteptam ca sirul confirmarilor la "1 Mai Rock Festival Sibiu" sa fi ajuns la sfarsit, Bohemian Flow Art & Pub si Bestial Records vin cu o alta surpriza! Ce-a de-a patra editie a festivalului se va prelungi cu inca o seara, dedicate exclusiv sonoritatilor post-metal si ambient!

Astfel, in epilogul festivalului, duminica 4 mai vom avea pe scena:1-The_Thirteenth_Sun_Alithia_si_yb9wbPqvD.jpg

THE THIRTEENTH SUN (atmospheric rock metal/Brasov)

https://www.facebook.com/pages/The-Thirteenth-Sun/143104939129029  
https://www.youtube.com/user/TheThirteenthSun 

Una din cele mai originale formatii autohtone, The Thirteenth Sun ajunge in premiera la Sibiu! Formata in urma cu doar doi ani, trupa imbina sonoritati ale diferitelor zone din care provin membrii trupei, intr-un concept atmospheric rock metal unic pentru scena romaneasca. Avand in formula fosti membri Indian Fall, dar si actuali componenti Dordeduh si Code Red, The Thirteenth Sun va veni la 1 Mai Rock Festival Sibiu 2014 atat cu piesele de pe "Genesis" (singurul CD al trupei pana in acest moment), dar si noutati de pe urmatorul material, aflat in lucru. O calatorie astrala intr-un recital perfect pentru a incheia ce-a de-a patra editie a festivalului, duminica, 4 mai 2014.2-The_Thirteenth_Sun_Alithia_si_UmIogWeDf5.jpg

ALITHIA (astral space core/Australia)

https://www.facebook.com/alithiaband 
http://www.reverbnation.com/alithia  
https://www.youtube.com/user/alithiamusic 

Aflata pentru prima data in Romania, Alithia include Sibiul in turneul european pe care il va sustine in aceasta primavara. Genul de trupa foarte underground dar care reuseste sa iti tulbure existenta de la prima piesa ascultata, aflata la confluenta unor Tides From Nebula, The Mars Volta, Alcest, Tool, Anathema, Sigur Ros sau Converge, gasca australiana va fi picatura de exotism necesara festivalului "1 Mai Rock Sibiu". Muzica Alithia nu este nimic altceva decat celebrarea vietii si a mortii, a intunericului si a luminii, a confuziei si a claritatii, rezultatul fiind un sunet unic in care se combina ambientalul, melodicul, psychedelicul, muzica electronica si chiar punk rockul, cu versuri inspirate din misterele universului.3-The_Thirteenth_Sun_Alithia_si_wBJW69Pu8.jpg

AMARTHALOS (deep ambient/Brasov)

http://www.amarthalos.blogspot.ro/  
https://www.facebook.com/pages/Amarthalos/178254782213094 
http://www.youtube.com/user/Amarthalos 

Singurul exponent al zonei ambientale pe scena "1 Mai Rock Festival Sibiu", Amarthalos este un proiect experimental, conceptual si muzical incadrat intr-un univers mistic, transcendental si spiritual. Proiectul a prins forma in 1997 in Brasov, fiind unul din cele mai productive de pe selecta scena romaneasca de profil (discografia Amarthalos fiind in prezent una din cele mai consistente, numarand zeci de albume, multe din ele fiind piese de colectie in acest moment!). Temele abordate sunt: natura, moartea, viata, depresia, suferinta, deceptia, tot ceea ce tine de traire si de simtire, fiind un proiect experimental ce ofera ascultatorului posibilitatea de a-si crea propriul sau univers. Pornind ca un proiect de studio, in ciuda numeroaselor materiale discografice, aparitiile live sunt foarte rare, concretizate in proiectii video inedite datorita faptului ca universul muzical are la baza improvizatia si inspiratia de moment. Invariabil, Amarthalos se va afla pentru prima data live la Sibiu, in deschiderea ultimei zile de festival (duminica 4 mai).CLUB BOHEMIAN FLOW (Piata Mica Nr. 26, Sibiu)

Pe durata concertului sunt permise fotografiatul si filmatul. Este interzis accesul cu bauturi alcoolice aduse din afara clubului.

Programul final al festivalului este astfel urmatorul:

Joi 1 mai:

Virus (Anglia)
Decease
Malpraxis
Evergreed
Spinecrusher
Kamen

Vineri 2 mai:

Handful of Hate (Italia)
Argus Megere
Sincarnate
Akral Necrosis
DinUmbra
Marchosias

Sambata 3 mai:

Galadriel (Slovacia)
Whispering Woods
The Hourglass
Kratos
Ethernus
Scarlet Moon

Duminica 4 mai:

The Thirteenth Sun
Alithia (Australia)
Amarthalos"1 Mai Rock Sibiu" va fi precedat de un warm-up concert pe 4 aprilie, seara in care vor canta 3 formatii bulgaresti de metal extrem (Vrani Volosa, The Revenge Project, Dimholt), alaturi de Prohod (Sibiu).

Paginile oficiale ale festivalului:
https://www.facebook.com/events/1443187805897726  
http://www.letsrock.ro/1mairocksibiu Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă