Noutăți și comunicate

The Mono Jacks in concert la Club Colectiv

9 octombrie 2015
The Mono Jacks in concert la Club Colectiv
Vineri, 09 octombrie 2015 sunteți așteptați la un concert al trupei The Mono Jacks în Club Colectiv.



In septembrie 2013, fanii rockului alternativ autohton primeau o veste proasta - formatia The Mono Jacks luase decizia de a inceta activitatea.

Motivele citate au fost personalitatile diferite ale componentilor de atunci, precum si sentimentul ca proiectul ajunsese la final si nu mai avea resursele necesare sa continue.

Nu era prima data cand o trupa decidea sa abandoneze lupta cu stihiile deseori nemiloase ale unei industrii imature si descurajante. Oamenii nu s-au mirat dar au suferit.

Doi ani mai tarziu, dupa ce si-a regasit energia si pofta de muzica, The Mono Jacks a revenit mai unita ca niciodata, decisa sa-si duca destinul la bun sfarsit, fara abateri.

Grupul va sustine un concert in data de 9 octombrie 2015, in Club Colectiv din Bucuresti, in cadrul Snow Fest Promo Party I, show ce anticipeaza evenimentul mai mare care va avea loc in statiunea Les Deux Alpes din Franta, in martie 2016.

Despre revenirea The Mono Jacks, concertul din octombrie si multe altele, puteti citi in interviul de mai jos, realizat cu solistul Doru Trascau.

Componenta The Mono Jacks:

Doru Trascau (voce, chitara)
Alex ‘Grim’ Tomescu (bass)
Dragos Strat (chitara)
Mihai Popescu (tobe)

https://www.youtube.com/watch?v=1fAyQyBZJVA

Inevitabil, prima intrebare este legata de separarea voastra din 2013. Pentru o scurta perioada de timp, The Mono Jacks a incetat sa existe, cel putin "oficial". Ce s-a intamplat dupa aceea? Cum de ati decis sa reveniti?
Intial am avut intentia de a reincepe un proiect de unul singur si de a imi lua alaturi instrumentisti care sa ma ajute in concerte. Dupa o vreme, mi-am dat seama ca nu va functiona pentru ca, daca e ceva in care cred, este ideea de trupa. Asa ca am inceput sa caut oameni noi, am inceput sa legam prietenii noi si apoi am revenit.

Am citit un interviu emotionant realizat de revista Sunete. Accentul era pus pe dificultatile pe care le intampina trupele intr-un mediu cultural vitreg, dificultati ce duc, deseori, la blazare, la renuntare. Ati spune ca s-a schimbat, totusi, in bine climatul muzical romanesc, sau e la fel ca acum cativa ani?
Nimic nu mai este la fel. Incepand cu oamenii care vor sa consume mai multa muzica de gen, continuand cu radiourile care sunt dispuse sa sustina si artisti din zona rock, si culminand cu televiziunea care este pe moarte si careia i-a luat locul cu repeziciune internetul. E greu de facut un pronostic pentru viitor dar senzatia este ca schimbarea va fi de bun augur.

Doru, ai declarat ca ai redescoperit frumusetea versurilor in limba romana dupa ce te-ai lamurit ca nu vei putea trai din muzica in strainatate, cantand in engleza. Totusi, multe trupe romanesti nutresc aceasta speranta - ca, intr-o buna zi, vor fi remarcati de Marile Strainataturi, mai ales pentru ca muzica lor e in engleza. Ai o atitudine cinica fata de aceste sperante, avand in vedere afirmatiile tale?
As spune, mai degraba, ca m-am resemnat. Pe de alta parte, visul ramane acelasi, doar spatiul sau mai bine zis granitele sunt altele. Asa ca ii privesc cu admiratie pe toti cei care viseaza.

(2) The_Mono_Jacks_in_concert_la_C_yXlYlfJG.jpg

Concertul vostru de comeback din mai a fost primit exceptional! V-ati asteptat la un asemenea succes?
Noi am avut foarte multe emotii. Ceea ce am reinceput in mai este doar un capitol dintr-o poveste mare.

What's next for The Mono Jacks, in materie de lansari discografice, clipuri, turnee? Aveti un plan concret?
Urmeaza o sumedenie de concerte, urmeaza si piese noi si fireste un album care sa cuprinda materialul la care lucram de ceva vreme. Toate la timpul lor.

Robin and the Backstabbers a semnat cu Roton. Credeti ca formatia va influenta pozitiv zona mainstream sau se va intampla opusul? Vor fi asimilati de acesta si transformati in altceva?
Da, e un semn bun acela ca Roton a semnat R.A.T.B. Ultima data cand casele de discuri semnau trupe rock se intampla undeva pe la inceputul anilor 2000, pe vremea cand cantam cu AB4. De-atunci, interesul pentru rock a amortit incet-incet.

Cum va influenta asta industria? Pai e simplu: daca un artist rock are sansa sa fie sustinut cu fonduri serioase inseamna ca va fi mai prezent pe scena muzicala. Asta se traduce intr-un fel de "iata ca exista si altceva".

Romania a sarit cativa pasi importanti in dezvoltarea unei industrii. Major record labels care sa investeasca in rock nu au existat iar, acum, odata cu era digitala, totul pare un talmes-balmes. Cum vedeti problema industriei muzicale din acest punct de vedere - al schimbarilor generate de "the digital era" si a picajului casei de discuri convenetionale? Cum ar putea muzica alternativa sa devina o afacere lucrativa in Romania?
Daca aveam raspunsul la aceasta intrebare, traiam din muzica. Dar nu imi pierd speranta ca o sa ajung sa inteleg itele showbizului romanesc.

Sa vorbim si despre concerte. Aveti foarte multe show-uri, ceea ce nu poate decat sa ii bucure pe fani! Felicitari. In data de 9 octombrie veti concerta la Snow Fest Promo Party, si apoi, in martie, veti canta in Franta la Snow Fest. Va entuziasmeaza ideea de a concerta peste hotare?
Concert = entuziasm. Emotia e de fiecare data acolo. Ceea ce e diferit "afara" este faptul ca ai ocazia sa canti unor oameni noi, oameni care nu te-au auzit poate nici macar o data.

Cum arata setlistul vostru acum? Vor avea parte fanii de clasicele MJ? Vom asculta melodii noi?
Setilstul actual este un mix intre piesele vechi si compozitiile noi cu o paritate aproape perfecta.

The Mono Jacks vor canta alaturi de Grimus si Positive John in data de 9 octombrie 2015 in Club Colectiv din Bucuresti, la primul Snow Fest Promo Party din seria de 3, ce anticipeaza Snow Fest-ul care va avea loc intre 19 si 26 martie 2016, in celebra statiune montana Les Deux Alpes, a doua ca vechime din Franta.

FACEBOOK EVENT


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top