Noutăți și comunicate

The Jam Community feat. DJ Vasile canta in deschidere la JACK DEJOHNETTE TRIO de la Sala Radio

25 octombrie 2016
The Jam Community feat. DJ Vasile canta in deschidere la JACK DEJOHNETTE TRIO de la Sala Radio
Joi, 3 noiembrie 2016, The Jam Community feat. DJ Vasile cântă în deschiderea concertului susținut de legendarul Jack DeJohnette, cu Ravi Coltrane și Matt Garrison, de la Sala Radio.The Jam Community este un proiect care a luat naștere în urmă cu doi ani, având la bază nucleul format din Johnny Bica - clape, Michael Acker- bass și Octavian Scurtu - baterie.

Muzicieni cu experiență, considerați unii dintre cei mai interesanți și creativi instrumentiști din domeniul lor, cei trei mebri fondatori sunt implicați în proiecte muzicale diverse, precum Bucharest Jazz Orchestra, Javra, A-C Leonte sau Arcus Trio.

The Jam Community este un proiect inedit, care însumează muzică experimentală și sound-uri eclectice și reprezintă o contopire de identități artistice.

Ca invitat special, care va da o notă cu totul aparte show-ului celor de la The Jam Community, pe scena Sălii Radio va urca și DJ Vasile, veteranul muzicii electronice din România.

The Jam Community înseamnă:
Johnny Bica – clape
Albert Tajti – clape
Adi Stoenescu – clape
Michael Acker - bass, synth moog
Octavian Scurtu – baterie
Ghassan Bouz- percuții
DJ Vasile - Sampling and Scratchez
Alexandru Arcus - saxofon
Harvis Cuni Padron – trompetă
Dan Mitrofan- chitară

https://www.youtube.com/watch?v=mOBEoIcdglE

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă, în data de 3 noiembrie, la Sala Radio din București, un concertul Jack DeJohnette Trio, feat. Ravi Coltrane.

Acum douăzeci de ani, Jack DeJohnette i-a reunit pentru prima dată pe scenă pe saxofonistul Ravi Coltrane și basistul Matthew Garrison, pentru a cânta muzica lui John Coltrane la Muzeul Brooklyn, în New York. Această configurație de importanță istorică a fost revitalizată și va porni din nou la drum în sezonul 2016-2017. Reprezentând linia de prestigiu a unor mari familii ale Jazz-ului, Jack DeJohnette, Ravi Coltrane și Matt Garrison explorează improvizații deschise, precum și propriile lor compoziții.

Într-o carieră care se întinde pe mai bine de cinci decenii și include colaborări cu unele dintre cele mai emblematice figuri din Jazz-ul modern, câștigătorul Premiului Grammy Jack DeJohnette și-a stabilit o reputație incontestabilă ca fiind unul dintre cei mai mari tobosari din istoria genului. Lista colaborarilor de-a lungul carierei sale include nume de legendă: John Coltrane, Miles Davis, Ornette Coleman, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Bill Evans, Stan Getz, Keith Jarrett, Chet Baker, George Benson, Stanley Turrentine, Herbie Hancock, Dave Holland, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Betty Carter și mulți altii. De-a lungul carierei, el a dezvoltat o versatilitate care i-a permis să abordeze cu ușurință diverse genuri, precum hard bop, R&B, world music, avant-garde sau orice alt stil care a apărut în ultima jumătate de secol.

O altă legendă care va urca pe scena Sălii Radio este Ravi Coltrane, fiul inegalabilului John Coltrane, al cărui precedent concert de la București a fost sold out.

Instrumentist la saxofon tenor și saxofon sopran, șef de formație și compozitor, Ravi Coltrane este estimat printre cei mai de seamă improvizatori ai momentului din generația medie a muzicienilor americani de gen.

Acesta s-a impus pe scena de jazz mai ales prin merite proprii și un talent ieșit din comun, dar in mod cert a contat și faptul că este cel de al doilea fiu (celălalt fiind Oran Coltrane, de asemenea saxofonist) al veritabilului gigant al jazz-ului anilor ’50 – ’60 din veacul trecut, John Coltrane (1926-1967) și al apreciatei pianiste și organiste Alice Coltrane (1937-2007).

Jack DeJohnette Trio înseamnă:
Jack DeJohnette - baterie; Ravi Coltrane - saxofon tenor/sopran; Matt Garrison – bas.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment pot fi cumpărate din rețelele Eventim.ro, Bilete.ro și IaBilet.ro.

Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/736129749821809/

https://www.youtube.com/watch?v=_c4OgOb7S80

Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
Eveniment recomandat de MAGIC FM


Evenimente recomandate

Top