Noutăți și comunicate

The Beatbox - concert tribut The Beatles in Hard Rock Cafe

22 octombrie 2011
The Beatbox - concert tribut The Beatles in Hard Rock Cafe
Sâmbătă, 22 octombrie 2011 sunteți invitați de la ora 22:00 în Hard Rock Cafe din București la The Beatbox - concert tribut The Beatles.
Biletele la concert sunt disponibile la Hard Rock Cafe la prețul de 40 de lei. Rezervări la numărul 021-206.62.61.

"Yesterday", "Let It Be", "Hey, Jude" - o replică perfectă a legendarilor The Beatles reînvie nebunia anilor "˜60, sambata seară, la Hard Rock Cafe. Proiectul The Beatbox s-a născut în Italia, dar a făcut o spectaculoasă carieră internațională, obligând critica să admită că cei patru muzicieni de la Roma seamănă perfect cu celebrii lor predecesori: arată la fel, cântă la fel și se mișcă la fel. "Oare sunt chiar cei de la Beatles pe scenă?", se întreba Moscow Times după primul concert pe care italienii l-au susținut în Rusia. La primul show în România, The Beatbox promite să răscolească amintirile unei generații, cu o aventură în epoca de aur a rock-ului.

Beatbox este mult mai mult decât un simplu tribut adus trupei The Beatles. În show-urile lor, trupa își propune să reînvie farmecul și fenomenala energie a cvartetului legendar din Liverpool. Åži, pentru a obține rezultatul dorit, nu a fost nimic lăsat la voia întâmplării: instrumentele sunt identice cu cele folosite de The Beatles în concertele lor istorice, hainele au fost făcute de croitorul care le-a creat costumele pentru turneul american "A Fab Four", iar coafurile au fost retezate cu precizie în stilul care făcea istorie în anii "˜60. Cei patru muzicieni - Alfio Vitanza, Mauro Sposito, Guido Gori și Massimo Cinelli - au colaborat cu mari nume ale pop-ului italian pentru a da viață acestui proiect excepțional. A rezultat un spectacol care răscolește amintirile unei generații cu o muzică fidel executată și o punere în scenă prin care publicul de azi să descopere entuziasmul și candoarea din anii '60. Un omagiu remarcabil adus celor patru care care a schimbat istoria muzicii, care au vândut peste un milliard de albume în întreaga lume și care au rămas până acum pe primul loc în topul Rolling Stone al celor mai bune trupe ale tuturor timpurilor.

ARTISTUL. Mauro Sposito este John Lennon (vocal, chitară ritmică). "Ca și Lennon, mi-ar plăcea să nu fiu considerat un muzician nebun, dar nu pot fi ceea ce nu sunt... Aștept publicul din România la un spectacol despre care cu siguranță va avea de povestit prietenilor", spune, râzând, Mauro.

PERFORMERUL. Massimo Cinelli este Paul McCartney (voce, chitară bass). Este o provocare să-i semeni artistului care a putut compune o piesă cum este "Yesterday"... "Nu m-aș fi încumetat să-mi asum un asemenea rol dacă n-aș fi fost sigur că pot studia suficient de mult încât să pot cânta la fel. Ni-l vom aminti pe Paul așa cum era în 1954, când pornea la drum, alături de prietenul lui, Lennon", spune Cinelli.

ACTORUL. Alfio Vitanza este Ringo Starr (baterie). "Un baterist al naibii de bun, care s-a alăturat trupei Beatles în 1960, adăugând un sound particular, poate și pentru că era un stângaci nevoit să interpreteze partituri scrise pentru muzicieni care băteau cu dreapta. O mare figură.", spune Vitanza. Între timp, Ringo a colaborat cu o întreagă serie de muzicieni de excepție, de la Elton John și Harry Nilsson, la Peter Frampton, Steven Tyler sau Ozzy Osbourne. "Legenda lui începe cu The Beatles și o vom spune încă o dată, în fața publicului din România, la Hard Rock Cafe", mai spune Vitanza.

MISTICUL. Guido Gori este George Harrison (chitară solo). George a fost cel mai retras dintre membrii formației The Beatles și în mod nemeritat este mai rar pomenit astăzi, deși până când s-a stins, în 2001, a fost și producător de fim, actor și și-a continuat activitatea de muzician. "Am studiat tot ce a făcut Harrison vreodată, cu excepția misticii indiene", râde Guido, amintind de faptul că George, cel care i-a inițiat pe membrii trupei The Beatles în religii indiene, a fost un important promotor al muzicii sitar și al mișcării Hare Krishna.

Hard Rock Cafe București
http://www.hardrock.com/bucharestEvenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Newsletter

Completează adresa ta de email pentru a putea primi ultimele noutăţi şi oferte prezente pe site.

Let's Rock recomandă