Noutăți și comunicate

Storming the Balkans Tour 2009 - metal extrem olandez cu GOD DETHRONED

3 iulie 2009
Storming the Balkans Tour 2009 - metal extrem olandez cu GOD DETHRONED
Axa Valaha Productions si Ribcage Booking anunta prezenta in premiera in Romania a uneia dintre cele mai faimoase trupe din perimetrul metalului extrem olandez, GOD DETHRONED. Trupa va sustine doua concerte in Romania, la Bucuresti si Oradea, in cadrul primului turneu de promovare al noului lor album "Passiondale" lansat la sfarsitul lunii aprilie 2009 la cunoscuta casa de discuri Metal Blade.

Cu o istorie de aproape 20 de ani, God Dethroned este alaturi de Sinister, Gorefest sau Pestilence, trupa care a influentat in mod esential scena metal din tara lalelelor. Considerati in egala masura melodic death metal, dar si una dintre cele mai importante trupe a scenei black metal, conform "The Encyclopedia of Dutch Black Metal", God Dethroned au lansat de-a lungul timpului 8 albume, debutul "Christhunt" si mult aclamatul "Bloody Blasphemy" fiind considerate adevarate capodopere ale genului infernal, line-upul trupei incluzandu-l la un moment dat si pe celebrul drummer Tony Laureano (Dimmu Borgir, Nile, Malevolent Creation).

Intitulat "Storming the Balkans Tour 2009", periplul olandez in Balcani se justifica si prin faptul ca exact acum 95 de ani, primul razboi mondial a izbucnit aici, dupa asasinatul comis asupra printului-mostenitor al Imperiului Austro-Ungar, si cum ultimul album "Passiondale" semnat God Dethroned are ca principala tema primul razboi mondial, trupa olandeza a ales sa inceapa de aici promovarea noului sau album, urmand ca ulterior "Passiondale" sa fie promovat in Europa de Vest, Statele Unite si America de Sud.

Turneul va incepe in Cehia, pe 20 iunie 2009, se va opri la Sarajevo pe 28 iunie 2009, exact la 95 de ani de la asasinatului lui Franz-Ferdinand in acest oras, va lovi Croatia, Slovenia, Bulgaria, Macedonia, Grecia si Ungaria, urmand sa se incheie cu cele doua show-uri pe care God Dethroned le vor sustine in Romania, la Bucuresti si Oradea.

Alaturi de trupa olandeza, in cadrul turneului vor oficia FLESHGOD APOCALYPSE din Italia, o trupa tanara de felia brutal technical death metal in care activeaza membri Hour of Penance si care isi vor promova noul lor album "Oracles", lansat in luna aprilie prin Willowtip Records, un compendiu de brutal death metal tehnic, cu aranjamente inedite provenite din muzica clasica, un amestec demential de brutalitate, armonie si tehnica, amintind in egala masura de Pestilence, Deeds of Flesh, Dying Fetus, Obscura, Cynic sau Atheist.

De asemenea, pentru ca pachetul diabolic si brutal sa fie complet, SACRAMENTAL BLOOD din Serbia vor performa in cadrul turneului "Storming the Balkans", o trupa care a mai vizitat Romania in 2008, cu recitaluri incendiare la Cluj-Napoca, Brasov si Botosani. Sacramental Blood este una dintre cele mai influente si active trupe de pe scena metalului extrem din Serbia, un amestec infernal de Morbid Angel, Deicide si Angel Corpse, cantat la viteza maxima.

Trupa SPIRITUAL RAVISHMENT va deschide cele doua show-uri din Romania. Prestand un death metal post-apocaliptic inteligent, versatil si brutal, trupa oradeana a confirmat ca este una dintre cele mai energice trupe de pe scena transilvana, cu prestatii exceptionale in deschiderea show-urilor Hate si Lividity de la Bucuresti. De asemenea trupa este confirmata in cadrul festivalurilor East Noise Attack (Varna, Bulgaria) si Full of Anger (Debrecen, Ungaria) din aceasta vara, un turneu vest-european de 10 zile este deja confirmat pentru octombrie 2009, de asemenea un turneu in Romania este programat pentru vara-toamna acestui an.

Cele doua concerte GOD DETHRONED in Romania se vor desfasura dupa urmatorul program:

Vineri, 3 iulie 2009 Bucuresti in Club Fabrica
(str. 11 Iunie nr. 50, central, zona Piata Unirii)
www.fabrica-club.ro

Duminica, 5 iulie 2009 Oradeain Club Blue Monday
(Pasajul Vulturul Negru, central, langa Primaria Oradea)
www.bluemondayoradea.ro
Biletele vor fi disponibile in cel mai scurt timp, ele se pot deja comanda la email axa666@yahoo.com si ribcage.ro@gmail.com sau la tel. 0721.107776 (Bucuresti) si tel. 0722.698265 (Oradea).

Pentru concertul de la Bucuresti vor fi disponibile doar 300 de bilete, iar pentru cel de la Oradea doar 250 de bilete. Primele 100 de bilete, atat la Bucuresti, cat si la Oradea, vor costa 40 de lei, urmatoarele pana la epuizare 50 de lei, urmand ca in ziua concertului, in cazul in care mai sunt bilete disponibile, pretul unui bilet sa fie de 55 de lei.

Important: pentru cele doua concerte God Dethroned in Romania nu se vor face rezervari de bilete, livrarea se va face direct (daca locuiti in Bucuresti sau Oradea) sau prin posta (cu ramburs, la pretul biletelor adaugandu-se taxele postale). In curand vom anunta mai multi distribuitori de bilete in cele mai importante orase din tara.

Pentru alte informatii, contactati
Axa Valaha Prods (Bucuresti) la tel. 0721.107776 / email axa666@yahoo.com / YM axa666 / www.myspace.com/coro_axa_valaha
Ribcage Booking (Oradea) la tel. 0722.698265 / email ribcage.ro@gmail.com / YM marinescu_dan / www.myspace.com/ribcageprod

Link-uri utile:

GOD DETHRONED www.myspace.com/villavampiria
FLESHGOD APOCALYPSE www.myspace.com/fleshgodapocalypse
SACRAMENTAL BLOOD www.myspace.com/sacramentalblood
SPIRITUAL RAVISHMENT www.myspace.com/spiritualravishment

AXA VALAHA PRODS www.myspace.com/coro_axa_valaha
RIBCAGE BOOKING www.myspace.com/ribcageprods


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top