Noutăți și comunicate

Stonelight feat Toni Dijmarescu - I Won’t Wait - un nou single de pe albumul tribut Back to Life

3 noiembrie 2016
Stonelight feat Toni Dijmarescu - I Won’t Wait - un nou single de pe albumul tribut Back to Life
S-a lansat un nou single de pe albumul tribut "Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity", pentru melodia "I Won’t Wait" interpretata de formatia Stonelight impreuna cu Toni Dijmarescu. Acesta poate fi ascultat la linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=isry_9GzPPM

Stonelight a declarat: „Data de 30 octombrie va rămâne probabil întipărită în mintea tuturor celor din scena underground-ului românesc ca ziua care ne-a schimbat pentru totdeauna… Am pierdut nu doar o trupă extraordinară, cu un potențial foarte mare și muzicieni incredibili, cât și prieteni buni, foști colegi pentru unii dintre noi. Am pierdut și multi prieteni din publicul pe care il împărțim și din lumea noastră, a muzicii underground. Sunt prea puține cuvinte care pot să exprime durerea și neputința în astfel de situații, așa că am ales să participăm cu ceea ce ne pricepem noi și anume cu muzica și sufletul, la acest tribut pentru prietenii noștri.

Piesa pe care am ales-o este una dintre puținele balade ale trupei Goodbye to Gravity - “I Won’t Wait”. Motivul pentru care ne-am gândit la această piesă a fost în primul rând mesajul din versuri - ceva pozitiv în tot amalgamul de emoții negative - “This time I won’t wait, this time I won’t be turning away, In this leap of faith, I won’t hesitate” – iar interpretarea dată de o voce feminină aduce un plus de melodicitate piesei. Ceea ce ne dorim noi e ca toți cei care vor asculta acest disc-tribut să își aducă aminte de prietenii noștri, așa cum erau ei in momentele lor cele mai frumoase - pe scenă și în fața scenei, cu multe speranțe și muzica în suflet.”

(2) StonelightfeatToniDijmarescu..._o25lx6Zjwx.jpg
Deasmenea, Toni Dijmarescu a spus despre aceasta colaborare urmatoarele: „Cand am aflat acum aproape un an de la Vlad Busca despre faptul ca Universal Music Romania intentioneaza sa lanseze un album tribut Goodbye To Gravity, i-am spus pe loc ca vreau sa particip si eu. Singura mea problema era ca trebuia sa gasesc o trupa cu care sa colaborez - de aceea m-am bucurat foarte tare cand am primit oferta trupei Stonelight de a canta partile de chitara ale piesei “I Won’t Wait” pentru acest album.

La inregistrari am colaborat ca de obicei cu Flavius Suciu, vechiul meu prieten si coleg de trupa. Impreuna am stat lipiti de televizor in noaptea zilei de 30.10.2015, urmarind transmisiunea live a tragediei din clubul bucurestean Colectiv, nevenindu-ne sa credem ca asa ceva este posibil si se intampla cu adevarat.

Apreciez enorm muzica trupei Goodbye To Gravity inca de la primul album, pe care baietii mi l-au trimis cu autografe in Germania. Pe acest album, pe care il am de 4 ani pe iPod si il ascult regulat, se afla si “I Won’t Wait”. Am interpretat partile de chitara asa cum au fost cantate in original din respect pentru deosebitul talent al acestor baieti minunati.

De cate ori ascult versiunea noastra sunt cumva linistit, simt ca le-am dat si eu ceva inapoi. Pentru mine cercul s-a inchis.

Melodia a fost inregistrata la Sysound Studio (partile de tobe), Dadiu Studio (chitari), Taine Multimedia Studio (voci), a fost mixata de Jaroslav Celujko (Jaro Sound) si masterizata de Luculescu Alin Gabriel.



Stonelight este o trupă de melodic heavy metal din București, formată în anul 2013 de către Mihai, Vanda, Alex, Cristian și Laszlo. Înainte de lua formă Stonelight, majoritatea membrilor au făcut parte din Fortress of Faith, o trupă importantă de gothic metal, activă în perioada 2008-2013. După o pauză de câteva luni de zile, toți membrii au decis că este necesară o evoluție a stilului și a direcției muzicale, așa că au schimbat numele trupei în actuala Stonelight, pentru a avea un nou început și a putea incorpora ideile noi. De asemenea, Vanda a adoptat prezența keytar-ului, care a ajutat mult în privința apropierii de public și a dinamicii concertelor.

Trupa a început cu câteva concerte în București, promovând un crossover de heavy melodic metal pe scenele locale, în cluburi și fest-uri ca Metal Under Moonlight, Silver Church, Fabrica Club, încheiând anul 2014 cu un mini turneu prin țară, ca support act pentru formația “Trooper”. Turneul a avut reacții pozitive, astfel încât trupa l-a repetat în toamna lui 2015, sub denumirea “To Transylvania & Back Tour”. Stonelight a împarțit scena până acum atât cu trupe importante românești, cât și străine (Cargo, Trooper, Tiarra, Galadriel, etc).

Printre cele mai recente show-uri live ale trupei se numără prezența la festivalul Artmania 2016. În momentul de față, trupa se pregătește de lansarea primului material discografic, intitulat “Into The Unknown”, în această toamnă, pe data de 11 noiembrie 2016 (link event aici).

Componența actuală a Stonelight este :
- Vanda Reștye- voce-keytar-keyboard
- Vlad Angelescu-chitară
- Vlad Carabin- chitară
- Laszlo “Loky” Palhazi- bass
- Mihai Ioniță- tobe



(3) StonelightfeatToniDijmarescu..._hBkloRUI.jpg
In data de 28 octombrie 2016 a fost lansat albumul Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, proiect ce contine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe romanesti si straine. Proiectul este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate catre membrii si familiile GTG, precum si catre victimele Colectiv. Acesta poate fi gasit in magazinele Carturesti, Humanitas, Muzica, precum si online pe eMag.ro si Getmusic.ro (http://smarturl.it/BackToLife-Tribute).

Albumul poate fi deja ascultat sau descarcat in format digital de la acest link: https://UMR.lnk.to/BackToLifePR

Tracklistul complet al albumului este urmatorul:

01 - Cruadalach (Cehia) - Waking Up
02 – Outbreak (Romania) - Unusual Suspects
03 - Changing Skins (Romania) - Vanishing Point
04 - Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania si Green Carnation) - Horizons
05 – Stonelight feat. Toni Dijmarescu (Romania) - I Won't Wait
06 - Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elvetia) - Through It All
07 – Bruma (Romania) - Between the Tides
08 - Bedårande Barn (Suedia) - Back to Life (acoustic)
09 - Days of Confusion & Vița de Vie (Romania) - The Day We Die
10 - News from Nowhere (Romania) - Shadow Puppets
11 - Wind Rose (Italia) - Atonement
12 – Sequence (Serbia) - Four Minutes of Rage
13 – Matricide (Israel) - Rise From the Fallen
14 - L.O.S.T. (Romania) - Heed the Call
15 – Bucium (Romania) - What If
16 - Mindcage Escape (Romania) - This Life Is Running Out
17 - Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo


Contact Stonelight & Toni Dijmarescu:

http://www.facebook.com/StoneLightBand/
http://www.facebook.com/tonidijmarescugtr

Contact U Rock / Universal Music Romania:

urock@umusic.ro
http://www.facebook.com/uRockmusicpage
http://www.facebook.com/umusicro
http://www.umusic.ro

Goodbye to Gravity:

Youtube: http://www.youtube.com/goodbyetogravity, http://www.youtube.com/GoodbyeToGravityVEVO
Facebook: http://www.facebook.com/goodbyetogravity
Web: http://www.umusic.ro/goodbyetogravity


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top