Noutăți și comunicate

Steelborn – seara de foc la lansarea albumului Trup de apa

26 martie 2012
Steelborn – seara de foc la lansarea albumului Trup de apa
Au promis o seara exploziva si s-au tinut de cuvant: Steelborn a lansat pe 22 martie albumul "Trup de apa," intr-o atmosfera incinsa, alaturi de peste 500 de iubitori de rock autohton, in clubul Jukebox din capitala.

Concertul cu durata de aproape 2 ore a fost o incursiune prin tot ceea ce inseamna "Trup de apa", dar a inclus si piese mai vechi si coveruri ce au facut publicul sa se dezlantuie.

Prezentate live, cele 13 piese de pe "Trup de apa," suna compact, solid si convingator. Iar prestatia trupei este aceea pe care o astepti de la un grup inchegat. Se vede ca cei cinci membri Steelborn functioneaza ca un intreg, se simt unul pe altul si, mai ales, se bucura sa fie pe scena. Aceasta placere de a canta a simtit-o, indubitabil si publicul, care a fost cald si participativ pe toata durata concertului.

Cantarea a inceput in forta, cu "Nimic nu ma atinge," piesa manifest a albumului, ce sintetizeaza mesajul Steelborn fata de tot ceea ce ii inconjoara. A urmat "Vreau sa cred", o piesa cu ruperi de ritm spectaculoase si elemente sonore ce o fac foarte usor de retinut. "Spune-mi ce vezi" a adus un cu totul alt registru, isind in evidenta prin ritmul sustinut si prin faptul ca e interpretata vocal in cea mai inalta tonalitate de pe album.

Foarte repede au trecut si "Intr-un vis" si "Hello", iar trupa a plonjat direct in primul cover al serii, "Open Your Eyes" (Guano Apes).

Un pasaj emotionat a fost piesa "Poveste", o balada profunda, rascolitoare ce abordeaza intr-o maniera plastica raportul omului cu divinitatea. Au urmat "Nu iert" si "Trup de apa," piesa ce da titlul albumului.

"Stop", singura piesa in limba engleza de pe album a fost un alt moment forte al showului. Melodia este puternica si cu un mesaj anti-drog pe masura a facut trecerea catre partea de maxima savoare a serii. Cristi Hrubaru si Steelborn si-au declarat  reciproc sentimentele pe acordurile piesei "Love of My Life" din repertoriul Queen. Iar Balaurul, de la Trooper a oferit un moment de virtuozitate, pe piesa "For the Love of God", a lui Steve Vai.

Publicul era deja super infierbantat, iar "De ce" a venit la momentul potrivit pentru a fi cantata la unison, cei prezenti. Tot "la gramada" s-a cantat si Fire It Up, iar pe scena Aura si Coiotu (Trooper) s-au distrat de minune.

"Suflet furat" a pus punct concertului. Dar pentru ca publicul se comporta ca si cum distractia ar fi fost abia la inceput, Steelborn a revenit pe scena pentru piesa: "Un nou inceput".  Iar incheierea a fost de foc, cu  "Zombie" (The Cranberries) si Highway to Hell (AC/DC). 

 

Foto: Alina Popa



Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top