Noutăți și comunicate

Soundart Festival 2020 aduce Green Carnation si prima editie a concursului Sound On Paper

ANULAT !!!
13 - 15 martie 2020
Soundart Festival 2020 aduce Green Carnation si prima editie a concursului Sound On Paper
In perioada 13-15 martie 2020 are loc o noua editie SoundArt Festival in Club Quantic din Bucuresti. Printre primele confirmari se gaseste Green Carnation, legendara trupa norvegiana de progressive rock, care va concerta pentru prima data in Romania in cadrul SoundArt Festival 2020 si va aduce fanilor un setlist special ce va contine piese de pe noul album ce urmeaza sa fie lansat in cursul anului viitor.

De asemenea, A Broken Design si Contraband X confirma prezenta in line-up-ul evenimentului alaturi de Truckfighters, Allochiria, ARAC Ensemble, The Dead Creed si Eyes to Argus. Pe aceasta cale, organizatorii anunta si prima editie a concursului "Sound On Paper".Cu ocazia confirmarii prezentei celor de la Green Carnation, grafica oficiala SoundArt Festival 2020 primeste o noua alura speciala, cu o varianta semnata de Costin Chioreanu. Artistul a lucrat impreuna cu norvegienii si in 2018 pentru lansarea albumului live, Last Day of Darkness.

Biletele si abonamentele pot fi achizitionate prin iabilet.ro la oferta de presale.


Despre Green Carnation

Green Carnation a fost fondată în 1990, în Kristiansand, Norvegia, perioada in care Tchort (membrul fondator Green Carnation) s-a alăturat trupei Emperor, pentru albumul "Darkside Eclipse", și a continuat sa cante alaturi de Satyricon și Einherjer. Albumul lor de debut al formatiei, "A Journey To The End Of The Night", a fost lansat în 2000. Line-up-ul Green Carnation a avut parte de cateva schimbari pana la lansarea albumului "Light of Day, Day of Darkness", în 2001, iar abordarea muzicala a devenit una mai "rock-ish" odata cu "A Blessing in Disguise" (2003) și "The Quiet Offspring" (2005), înainte de apariția "Acoustic Verses" in 2006. Green Carnation este cunoscută publicului si datorita concertului pe DVD "A Night Under The Dam" (2006), înregistrat în munții din Norvegia, sub o înălțime de 30 de metri.
In prezent, Green Carnation pregateste un nou material de studio ce va fi lansat in cursul anului 2020, insa fanii din Romania vor avea ocazia sa asculte piese de pe acest album pe scena festivalului Soundart 2020.

www.facebook.com/GreenCarnationNorway/


Despre A Broken Design

Trupa malteza A Broken Design a fost infiintata in 2014 incercand sa aduca o perspectiva noua asupra genurilor stoner/hard rock cu un sound bine ancorat in metal, grunge si rock'n'roll.
EP-ul de debut al trupei "Halo Of Flies" poate fi descris ca un amestec eclectic de influente muzicale si contine un set de piese catchy in care este dozata nostalgia vremurilor in care muzica era neslefuita si facuta cu multa pasiune. In prezent, A Broken Design pregateste un nou album de studio ce va fi intitulat "Another Day In Hell".

www.facebook.com/abrokendesignmalta/
www.youtube.com/channel/UCkwjyF7lyVgE1Z3LFv7PHoQ

Depsre Contraband X

Trupa Contraband X s-a infiintat in 2017, in Piatra Neamt, lansand in martie 2018 primul material discografic: EP-ul "Ruins of Mankind". Materialul a inclus 6 piese, stilul abordat fiind groove-death metal. In Noiembrie 2018, trupa a lansat videoclipul pentru single-ul "Blind", piesa ce a marcat o schimbare de stil muzical, cat si cooptarea in trupa a lui Petre Iftimie la chitara (ex. Taine, Illuminati, Spectral). Anul 2019 mai aduce o schimbare de componenta, alaturandu-se si Liviu Ustinescu la voce (Rancorum, Din Umbra).

Noul material discografic al trupei, intitulat "False Healer", a fost lansat in 2019, pe 25 August, si este disponibil pe Bandcamp, cat si pe restul platformelor de streaming.

https://contrabandx.bandcamp.com/album/false-healer
www.youtube.com/channel/UCWtl3BgZ-I2RIg_v_HZCEDA/videos
www.facebook.com/contraband.x17/
www.instagram.com/contraband.x/


Detalii bilete si abonamente

Abonamentele pot fi achizitionate la oferta de presale la pretul de 170 RON si ofera accesul in cadrul festivalului pentru cele trei zile, 13 - 15 martie 2020.
 • Bilete SoundArt Festival 2020 ziua I - 40 RON - The Dead Creed, ARAC Ensemble
 • Bilete SoundArt Festival 2020 ziua II - 90 RON - Contraband X, Eyes To Argus, Green Carnation
 • Bilete SoundArt Festival 2020 ziua III - 90 RON - A Broken Design, Allochiria, Truckfighters
Incepand cu prima zi a festivalului abonamentele si bilete vor putea fi achizitionate si din Quantic Club la urmatoarele preturi:
 • Abonament - 200 RON,
 • bilet ziua I - 50 RON,
 • bilet ziua II -120 RON,
 • bilet ziua III - 120 RON.

Despre Sound On Paper

Soundart prezinta prima editie a concursului "Sound On Paper"

Concursul "Sound On Paper" este organizat de OST CULTURAL EVENTS in parteneriat cu CAVALLERIA EVENTS si face parte din proiectul SOUNDART FESTIVAL care isi propune sa dezvolte reflectia personala a artistilor asupra legaturii dintre sunet si imagine.

Scopul concursului este de a stimula interesul artistilor plastici pentru interdisciplinaritate si conexiunea dintre diferite ramuri ale culturii.
Obiectivul este ca participantii sa creeze un poster care sa ilustreze o idee si sa transmita un mesaj clar in legatura cu urmatoarele teme si nu numai: Materializarea sunetului in imagine; Reprezentarea plastica a sunetelor complexe; Muzica in arta plastica.
Grupul tinta al concursului il reprezinta graficienii, artistii si pasionatii de arta din toate domeniile. La concurs poate participa orice persoana cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 ani.

Calendarul concursului:
 • Inscrierile pentru concurs - incepand cu 21 octombrie 2019
 • Lansarea concursului - 21 octombrie 2019
 • Termenul limită pentru predarea lucrărilor - 15 ianuarie 2020
 • Preselectie lucrari - 31 ianuarie 2020
 • Anuntarea castigatorilor - 13 martie 2020
 • Vernisajul expozitiei cu cele mai bune lucrari - 13 - 15 martie 2020 (in cadrul festivalului Soundart 2020)
Lucrările:
 • Fiecare aplicant poate trimite maxim trei lucrari. Acestea pot fi lucrari digitale (grafica pe computer), grafica, colaj, tempera, acrilic, tehnica mixta. Lucrarile vor fi trimise la dimensiunea A2 (420x594 mm), print, neinramate si CD pentru lucrari digitale, iar lucrarile in alte medii vor fi trimise in original, neinramate, fixate cu fixativ sau adeziv specific. Lucrarile neingrijite si deteriorate nu vor fi luate in considerare. Lucrarile care vor fi considerate plagiat nu vor intra in concurs.
 • Aplicatul va trimite un mail la adresa soundartro@gmail.com care sa cuprinda solicitarea de a participa la concurs, dar si o prezentare a lucrarii trimise.
 • Aplicantul va urmari tematica oferita si o va interpreta dupa propria capacitate de sinteza si de creatie.
 • Aplicantul isi va scrie in clar numele, prenumele, titlul lucrarii si anul pe spatele lucrarii.
 • Lucrarile pot fi expediate prin posta sau depuse personal la: Club Quantic / soseaua Grozavesti 82, Bucuresti. Se recomanda punerea lucrarilor intr-o mapa de plastic sau carton, pentru a asigura protectia lucrarii in timpul transportului.
 • Lucrarile vor fi evaluate de un juriu format din 3 artisti plastici si un reprezentant OST CULTURAL EVENTS.

Data fiind natura artistica a concursului, rezultatele publicate sunt definitive si nu se accepta contestatii de nicio natura. Regulementul complet, premiile, dar si mai multe detalii despre concurs vor fi anuntate pe pagina oficiala a evenimentului.

FB Event page: https://www.facebook.com/events/1332530573564702/


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top