Noutăți și comunicate

Sorcova, al patrulea single extras de pe albumul Şase (-) Vița de Vie

26 septembrie 2018
Sorcova, al patrulea single extras de pe albumul Şase (-) Vița de Vie
Vița de Vie lansează Sorcova, cel de-al patrulea single extras de pe Șase (-), cea de-a doua parte a albumului ŞASE/ ŞASE. Fanii Vița de Vie au putut asculta Sorcova, în premieră, cu o zi înainte de lansarea oficială, în direct, pe pagina de Facebook.

Sorcova ne pregăteste pentru mult așteptata lansare a materialului ŞASE (-), cea de-a doua parte a albumului ŞASE/ ŞASE, care va avea loc pe 27 octombrie, în cadrul unui concert la Arenele Romane. Noul single Vița de Vie completează povestea celei de-a doua părți a albumului - ŞASE (-), începută de piesele Haihui, Dur de-a dura și ialapet.

După cum și-a obișnuit fanii, Adrian Despot și-a transpus propria viziune în compoziția, interpretarea și producția acestui single. Videoclipul piesei Sorcova va avea premiera săptămâna aceasta, pe 28 septembrie, în cadrul Festivalul Internaţional de Film de Animaţie, "Anim'est", urmând ca, din 1 octombrie, să fie disponibil pe canalul de YouTube Vița de Vie.

Single-ul Sorcova trebuie ascultat și privit ca fiind un altfel de colind, care se compune dintr-un frumos joc de imagini mentale și metafore create prin corpul unor motive etnice clasice. Ritmul ludic al piesei însoțește profilul unui om amorțit, condamnat să supraviețuiască supliciului rutinei piedicilor existențiale și a pietrificării afective. Sorcova este o unealtă împletită din iluzia magiei și revelația nevoii acerbe de timp, pe care omul o poartă în unica și definitiva sa călătorie.

"Cel mai nou single Vița de Vie, Sorcova, este o reinterpretare a motivului sorcovei populare, cea cântată de copii imediat după Anul Nou, în care sorcova devine o baghetă cu proprietăți magice. Plecând de la motivul popular, am dus mai departe povestea Sorcovei adaptând versurile și cerându-i să-și adapteze și ea, la rândul ei, magia pe propriile nevoi. În loc de a deveni tare ca piatra, îmi doresc ca sufletul meu, de piatră, să devină ușor ca un fulg de păpădie, de exemplu. Și nu vreau să trăiesc, să-mbătrânesc, vreau să opresc timpul în loc, pentru că cea mai mare nevoie pe care o am este cea de timp. Timp să păstrez lângă mine toate ființele iubite, toate emoțiile frumoase și toate lucrurile care-mi sunt în jur și compun viața mea. Sunt dispus să renunț la tot ce îmi oferă ea, iar în schimb să primesc timp. Asta este Sorcova noastră." a declarat Adrian Despot.

"Fiindcă oarecum merg pe-un drum către asfințit
M-aș opri în loc să mă-ntorc dar merg pe muchia de cuțit
Dac-ar fi ceva viața mea, un lucru să îl schimb,
Eu aș vinde tot și-aș cumpăra timp."



Detalii despre evenimentul de lansare ŞASE (-), de pe 27 octombrie, de la Arenele Romane, se pot găsi pe pagina de Facebook a evenimentului, iar biletele sunt disponibile aici.

Noul single Sorcova este disponibil pe toate platformele digitale, pentru streaming şi download, aici:
https://UMR.lnk.to/SorcovaPR

Vița de Vie înseamnă:
  • Adrian Despot
  • Sorin Pupe Tănase
  • Cezar Popescu
  • Adrian Ciuplea
  • Mihai Ardelean


Evenimente recomandate

Evenimente și noutăți de azi

Top