Noutăți și comunicate

Smallman Tour ajunge si in Romania

13 aprilie 2016
Smallman Tour ajunge si in Romania
Miercuri, 13 aprilie 2016, Anglo-Saxon Booking Agency va invita in Club Control de la ora 21:00 la un concert al trupei bulgaresti smallman.

Trupa de metal cult experimental din Asenovgrad, Bulgaria, va porni saptamana viitoare intr-un scurt turneu prin europa, inclusiv o vizita in Romania pentru un show in club Control din Bucuresti, miercurea viitoare pe 13 aprilie.

Datele turneului sunt urmatoarele:
 • Miercuri, 13 aprilie 2016: Control Club, Bucuresti, Romania
 • Duminica 17 aprilie 2016: The Quarter, Novi Sad, Serbia
 • Joi, 21 aprilie 2016: Terminal 1, Sofia, Bulgaria
 • Vineri, 22 aprilie 2016: 100 Club, London, UKsmallman canta un amestec unic de anguished post-rock, emotional prog rock, psychedelic doom metal, atmospheric black metal, dark ambient si ethnic folk metal cu un sunet caracterizat prin chitari jos-acordate si ritmuri neobisnuite. In inima neagra a grupului smallman se afla figura samanica a vocalului, Cvetan Hadzhiyski, care canta de asemenea la instrumente traditionale din Bulgaria: "kaval" (flaut balcanic) si "gaida" (cimpoi).

Spectacolele recente smallman au inclus show-uri alaturi de trupa de neo-folk norvegiana, Wardruna, spectacole alaturi de trupa greceasca neconventionala, Villagers of Ioannina City si un slot de headlineri la Transfiguration Festival in Bulgaria vara trecuta. Acestia au mai vizitat Romania in trecut, cand au cantat la Best Fest in 2011.

smallman au lansat trei albume de la formarea grupului in 2001:
 • "smallman" (2006)
 • "Labyrinth Of Present' (2010)
 • "Envision" (2014)
Anul trecut au compus coloana sonora pentru un film scurt de animatie premiat, "The Blood";

THE BLOOD / KRAVTA
https://vimeo.com/151704816

Arta vizuala este o parte integranta a experientei smallman, de la elementele teatrale la modalitate de proiectare si ambalarea albumelor.

Filmul recent al melodiei "Prayer" arata intensitatea show-ului live:
smallman - Prayer (Official Live Video)
https://www.youtube.com/watch?v=5cr93daTLXQ

Membrii smallman:
 • Cvetan Hadzhiyski: vocals, flutes, bagpipes, percussion, samples
 • Ivan Todorov: guitars
 • Stefan Penev: bass guitar
 • Andon Trapkov: drums, percussion


In toamna acestui an, smallman vor porni un turneu mai amplu ce va include din nou Romania pentru mai multe show-uri, spectacole in UK si prima lor vizita in USA si Canada.

Pana atunci, show-ul din club Control de pe 13 aprilie 2016 de la Bucuresti va da oportunitatea sa descoperiti aceasta trupa neobisnuita, recomandata in special pentru fanii trupelor Tool, Neurosis, Solstafir, Chrome, Sonic Youth, Swans si Sigur Ros.

Facebook event: Smallman live at Control
Control Club, Strada Constantin Mille, nr.4, Bucharest.
Acces public: 21:00
Pret intrare: 20 lei.


Evenimente recomandate

Top